Szerintetek normális, ha egy szülő nem tanítja meg magyarul a gyerekét?
" mert anyuka fontosnak tartja, hogy a gyerekek elvégezzék a magyar iskolát, és érettségit tegyenek majd."
Megis mi a xarnak?
Ezt a plusz energiat inkabb abba kellene fektetni hogy az USAban kapjak meg a megfelelo kepzest...
Én külföldön élek, férjem is külföldi. Mi az ő nyelvén (németül) kommunikálunk az első perctől, szerencsére jól beszélem a nyelvet. Abban viszont már régen megeggyeztünk, hogy ha gyerekünk születik, mindketten a saját anyanyelvünkön beszélünk majd hozzá. Őt is tanítgatom egyébként, nemsokára indul végre egy magyar kurzus a közelünkben, oda is beiratkozik.
Tisztában volt mindig is azzal, hogy ez nekem fontos, és szerencsére meg is érti. Sokat járunk Magyarországra, és mindig gyakorolja az újonnan tanultakat.
Én elfogadom,ha másnak ez nem fontos, nekem viszont szükségem van az anyanyelvemre. A gyerekem pedig félig magyar lesz, szretném, ha ismerné a gyökereit, és ehhez a nyelv is hozzátartozik.
"Nem előny az a mai világban, ha egy gyerek 2 nyelvet beszél folyékonyan? Dehogynem. És mindegy az, hogy melyik 2 nyelv az."
Tényleg? Ha beszélek magyarul meg törökül az ugyanolyan jó és hasznos, mintha angolul és franciául beszélnék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!