Szerintetek normális, ha egy szülő nem tanítja meg magyarul a gyerekét?
De nyáron kb 1 hónapot itthon vannak, és év közben is jönnek kb 2x-3x minimum, kisebb időre. Szóval így hasznát is vennék, ha beszélnének magyarul, mert sokat vannak itt.
De amúgy a fiú ha itthon vannak mindig nagyon fülel, már csomó kifejezést összeszedett magyarul, egész megy neki.
Ha lenne gyerekem, nem akarnám, hogy megtanuljon magyarul. Tök felesleges. Valami hasznos világnyelvet tanuljon helyette.
Én sem hiszem, hogy a gyerek akár viccből is olyat mondott volna, hogy magyarnak tartja magát. Képzeld el, hogy Magyarországon születtél, itt nőttél fel, és mondjuk spanyol az egyik szülőd. Spanyolnak tartanád magad?
Lehet, hogy igen, mert menőbb spanyolnak lenni, mint magyarnak, de magyarnak nem menőbb lenni, mint amerikainak. Ha már gyerekszemmel nézzük.
az én távoli rokonságomban is van egy hasonló család.
igaz ők nem az USA-ban élnek, hanem Svédországban.
a nő magyar, a férje amerikai, de a hasonló korú gyerekek mint ami a kérdésben szerepel, egy árva mukkot nem tudnak magyarul.
az anyjuk meg is mondta, hogy soha nem fogja őket tanítani a magyar nyelvre, ha akarnak akkor majd megtanulnak magyarul.
állítása szerint a magyar egy semmire kellő nyelv, így max csak hobbi szinten használnák a gyerekei, annak meg semmi értelme szerinte.
nos ez után a kijelentése után én úgy döntöttem, hogy a továbbiakban nem tartok igényt a jelenlétükben tartózkodni.
Miert ne lenne normalis? Anyukanak szuveren joga eldonteni, hogy mit hogyan csinal.
Amugy meg gondolom ez a sztori egyik fele a te nezopontodbol.
Nagy valoszinuseggel anyuka nem beszelt a gyerekekhez magyarul, mert a kozos nyelv a csaladban az angol volt, hiszen apuka angol. Igy aztan kisgyerekkent nem tanultak meg magyarul. Kesobb meg aztan tenyleg nem lehet oket csak ugy megtanitani, az mar nem valasztas kerdese.
Hogy miert nem beszelt magyarul hozzajuk babakorukban, annak meg ezer es egy oka lehet.
Mi is kulfoldon elunk, mindketten magyarok vagyunk, igy magyarul beszelunk itthon, a gyerek is tud magyarul, de akcentusa van, a helyi nyelvet sokkal jobban beszeli. Olvasni, irni pl. nem tud magyarul, mert mi azt tartjuk feleslegesnek. Neki itt kell megallnia a helyet, nem Magyarorszagon.
Amugy meg azzal is egyetertek hogy az USAban tenyleg semmi haszna nincs a magyartudasnak.
Nagymama is megtanulhat, legalább nem unatkozik. Vagy ennyire nem érdekli az unokája?
Az én anyukám is 46 évesen kezdett el angolul tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!