Hiába várom, hogy anya elengedjen szenteste a barátomhoz? Túl nagy elvárás lenne?
Kérdező, szerintem meg - persze, ha tényleg meg van beszélve a pároddal(!) - amikor lefeküdni térnek a szüleid, közöld, hogy mész a barátodhoz, és másnap délelőtt jössz, vedd a kabátod, és menjél.
Én is úgy vagyok vele, hogy szívesen hozok áldozatot értelmes célért, de a "rendpárti-konzervatív" elvárásoknak és agybajoknak megfelelés, az nem egy értelmes cél, tehát azért semmit, soha.
(a párodnál az, hogy nem akarja szenteste EGYEDÜL hagyni az özvegy anyukáját, na az például egy méltányolható és értelmes cél)
Nos, a karácsony alapvetően egy pogány ünnep, Jézus is nyáron született, csak ráhúzták a karácsonyra Jézus születését, mert az úgy poénos.
"A karácsonyi ünnep szellemiségéhez, és jellegéhez hasonló ünnepek már korábban is léteztek, például a pogányok téli napfordulós ünnepe, a szaturnália ünnepségek."
Forrás: [link]
Szóval amit a 6os ír tipikus keresztény dolog, nem magához az ősi ünnephez kapcsolódik.
"ezentul te is hiszel benne es minden vasarnap elmesz a sarokba imadkozni Jezushoz a pokhoz, a mi nagyurunkhoz."
Számomra a szaturnália ünnepe jobban megfogható, mint a keresztény hit. És ateista vagyok :D
A másik, hogy 17 évesen én is külön töltöttem a párommal a karácsony, másnap vagy harmadnap jött át. Pedig köztünk 60 km távolság volt, és sem ő, sem az én szüleim nem voltak özvegyek. Mégis ez volt a szokás, és tartottuk magunkat ehhez. Én visszanézve nem bánom, mert legalább a családommal lehettem, amire később nem volt sok lehetőségem.
Mostmár anyum özvegy, én sem megyek át páromhoz szenteste, hanem ő jön. De mi azért már 26 évesek vagyunk, és karácsony másnapján megyünk az ő szüleihez.
17 évesen még bírd már ki, hogy nem lógsz a barátodon. Volt ilyen ismerősöm, akinek az volt a legnagyobb problémája, hogy pont valentin napon nem lehetett a csajával, de előtte nap találkoztak. Mondanom se kell baromira sajnáltam. Amúgy meg ha csak így átugrasz hozzá, akkor nem lakhat messze, szóval 25. e este már simán át tudsz menni. Nem értem miért kell 1 éjszaka miatt virnyákolni.
szerintem is anyukádnak van igaza.
ha olyan nagyon akartok találkozni 24.-én, akkor délelőtt , adjátok oda egymásnak az ajándékot,sétáljatok a feldíszített városban..akármi
aztán mindenki menjen szépen haza szentestére a családjához. 17 évesen még gyerek vagy, teljesen jogos anyukád kérése,hogy otthon legyél szenteste.
majd ha már összeköltözöl a pároddal, akkor nyilván közösen töltitek a szentestét, és 25.-26.-án lesztek anyukádéknál, meg a párod anyukájánál.
de még nem vagy felnőtt, kár azt játszani. sajnálom , ha ez rosszul esik így kimondva, de szerintem pár év múlva belátod.
ráadásul gondolom nem is vagytok régóta együtt, na meg 17 éves vagy, ki tudja ,hogy meddig tart a kapcsolat, lehet jövő karácsonykor már másik pasinál akarnál aludni.
még ha a vőlegényed lenne, de nem élnétek együtt,akkor talán megérteném,hogy vágytok szenteste együtt lenni. de még nem annyira szoros a kapcsolatotok. ráadásul sztem nem is ismertétek még ki egymást annyira, ha csak hétvégékén találkoztok. kvázi távkapcsolat.
és mielőtt megrónál, nekem is volt barátom 16 éves koromtól kezdve folyamatosan, de sose merült fel bennem ilyen,hogy akkor szenteste elmegyek a barátomékhoz. egyrészt őket se akartam volna megzavarni, másrészt az én szüleim is elvárták,hogy a családdal legyek. 25. vagy 26.-án persze hivatalos volt a barátom, meg az ő családja is hívott engem karácsonyi ebédre
Ugyan, én ismerem ezt az érzést, mikor minden este a pároddal akarsz aludni. Anyuka elvárása jogos, nem mondom, hogy nem, de közben megértem a kérdezőt. Nem tudom, miért kell bunkón kioktatni. Felnőttként sokan befásulnak, de biztos nektek is volt olyan nagy szerelem, amikor nem akartatok külön lenni egy napot se. Emlékszem, én alig vártam, hogy a család végre elmenjen aludni, hogy nyugodtan beszélhessek a barátommal skypeon. :D
Mindazonáltal szerintem anyukád elvárása jogos. Ha neki fontos a karácsony, akkor maradj otthon. Pár napot kibírsz, akkor is, ha rossz. Utána még jobban fogsz örülni, ha látod a barátod. Kellemes néha a várakozás.
"22-es,ja, biztasd csak a lelépésre." - pontosan azt teszem, hisz én magam is ezt tenném ilyen szituban.
"te jajj, nem bírsz ki két napot a kis pasid nélkül."- kontra anyucika meg nem bír ki FÉL napot a lassan felnőtt korú lánya nélkül, még akkor se, ha tudja, hogy a lányának ez rossz. Na pont EZ a nettó-bruttó önzés...
(a fenyegetésed meg szörnyű, horror, biztos hogy teljesen magamba omolnék attól, hogy kimaradtam a 25-26-ai kötelező farizeuskodásból és idegbajból... majd két magamba omlás közt elhúznék vissza a páromhoz...)
"Az aktualis kanja fontosabb volt neki, mint a csalad"?
Hat bocsanat, de szerintem ez akkor lenne igaz, ha azt mondanam, hogy 24.-en atmegyek hozza, max hazajovok ajandekot bontani, es majd karacsony utan haza. Igy is sokkal tobbet vagyok a csaladommal, mint vele.
Es igen, nem vagyunk egyutt hudenagyonreg ota, csak fel eve, mondjuk nem tavkapcsolat, mert kozel lakik, es hetkozben egy kis idot tudunk egyutt tolteni (2 nap 1-1 orat), de elegge ismerem mar. Amugy a "kan" kifejezes elegge ugy hangzik, mintha csak dugni jarnank ossze, nagyon eloiteletes, pedig anyukam is tudja, hogy komoly a kapcsolat, es nagyon kedveli ot, mindig dicseri, hogy milyen jol jartam vele, ugyhogy ez a szo szerintem egyaltalan nem illik ra.
Es ami azt illeti, anya egyaltalan nem fog beleszallni a szilveszteri koltsegeimbe, de bulizni se megyunk, maximum nehany barattal osszeulunk valakinel.
Elnezest kerek az ekezethiany es az esetleges elirasok miatt.
attól még mindig nem jogos,hogy fel vagy haborodva,hogy a családoddal több idôt kell lenned karacsonykor, mint a fèl ève ismert pasiddal.
ès ne haragudj, hogy ezt mondom, de fèl èv alatt hetvegi talalkozásokkal mèg nem ismerhetted ki.
de ne ragozzuk,17 vagy mèg, ha anyukád azt kèri,hogy szenteste ne menj el,akkor tartsd tiszteletben.
majd talalkoztok maskor,hosszú a szunet.azt az 1 napot kibírod
ma 15:26
Honnan veszed, hogy fél éve ismeri?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!