Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti mit szólnátok, ha...

Szülők! Ti mit szólnátok, ha megtudnátok ezt a 20 éves lányotokról?

Figyelt kérdés
Egyetem miatt másik városban tanul, de hétvégére hazamegy. Bármit megkap tőletek, még ti támogatjátok, viszont keményen tanul, fontos neki a jövője. Ti nem tudnátok róla, hogy egy fekete európai sráccal együtt vannak, aki nemrég hazaköltözött, viszont az ország nincs messze repülővel. Ha ugyanúgy folytatódna közöttük a kapcsolat, látogatják egymást, és a lányotok dolgozna, hogy a saját pénzéből tudja finanszírozni a repjegyet, ti erről tudomást szereztek, mit szólnátok? Kiakadnátok, ha a tudtotok nélkül egy fekete sráccal találkozgatna, és kimenne vele néha egy-egy hétvégére? Ha mesélnék róla otthon, akkor 99%, hogy próbálnának tiltani tőle, viszont ha a fiút választom, és úgymond "nincs beleszólásuk, mert felnőtt vagyok", akkor búcsút inthetek az egyetemnek, mert a szakom mellett lehetetlen dolgozni.
2015. dec. 16. 12:18
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
54%

45-ös vagyok

Miért is ne írtam volna le? :) pont azért írtam le, hogy megnyugtassam a kérdezőt, hogy vannak még emberek, akik nem bőrszín alapján ítélkeznek, persze erre ti pont nem vagytok jó példák.

Érdekes, külföldön, méghozzá angol nyelvterületen nőttünk fel, és még mindig itt élünk, de egyszer sem hallottam ezt a megnevezést, hála istennek. Nem sokat laktam Magyarországon, de ahogy ezeket a kommenteket olvasom nem is bánom egyáltalán, mert eléggé visszamaradott sok ember felfogása. Lehet, hogy én azért nem tudom figyelembe venni, hogy kinek milyen a bőrszíne, mert kb 2 fehér orvos látott el életemben, a többi mind színesbőrű volt, és az egyetemen a tanáraim egy része szintén színesbőrű.

Szerintem nem nekem kéne szégyellnem a családomat, és nem leírni ezeket, hanem nektek, akiket úgy neveltek, hogy a bőrszín alapján ítélkezzetek. De ha már itt tartunk, miért nem a fekete orvosok alapján ítélitek meg a feketéket? Vagy egyáltalán hány feketével találkoztatok életetekben? Bántottak valaha is titeket, vagy csak viszitek tovább a szüleitekről áttagadt tudatlanságot és szűklátókörűséget?

Igen, vannak a feketék közt is bűnözők és antiszociálisok, akiktől én is távol tartom magam. Viszont ez melyik népcsoportról nem mondható el? :) még egy fekete sem kötött belém az utcán, viszont ezt fehérekről nem mondhatom el.

És inkább hívjátok ti a családomat olyan jelzőkön, amiről meg vagytok győződve, hogy külföldön gyakori használatban van (persze magyarországról nagyon tudhatjátok), minthogy tudatlan, tanulatlan és rasszista családban nőljek fel, mint ti :) puszi

2015. dec. 16. 20:01
 52/59 anonim ***** válasza:
43%
Utolsó válaszoló szerint amelyik nőnek nem ízlik a néger pénisz, az tanulatlan rasszista... hát oké.. :D
2015. dec. 16. 20:28
 53/59 anonim ***** válasza:
55%
Nem, utolsó válaszoló vagyok. Szerintem az rasszista, akik elolvasta amit elsőnek írtam (45. válasz), és olyanokat írt, hogy bár ne írtam volna le stb. olvastok, de nem értetek...:)
2015. dec. 16. 20:48
 54/59 anonim ***** válasza:
43%

47%-os mivel erős a gyanúm, hogy nem töltötted be a 18-at, így a válaszaidat jobb figyelmen kívül hagyni.

annyira látszik, hogy fogalmad sincsen az életről...mondjuk ez még nem is lenne baj, csak ahogy osztani próbálod észt az már fájdalmas.

inkább ne erőltesd a sztorit, és olvass utána te is mit jelent a rasszista kifejezés.

az meg hogy az elcseszett liberális multikultis nyugat EU-ban nevelkedtél, meglátszik rajtad.

2015. dec. 16. 21:16
 55/59 anonim ***** válasza:
44%
"47%-os mivel erős a gyanúm, hogy nem töltötted be a 18-at, így a válaszaidat jobb figyelmen kívül hagyni." -55%-os, neked valami életkor-jósló masinád van, hogy kapásból vágod, hogy ki 14 éves, ki 18 alatti...
2015. dec. 16. 21:25
 56/59 anonim ***** válasza:
70%

Én az első kommentemben nem sértegettem senkit, egyszerűen leírtam, hogy az én szüleim miként reagáltak egy hasonló helyzetre. Utána jöttek a felém irányuló sértések.

Egyébként 19 éves vagyok, de ez nem releváns. Azokat a kommenteket kéne figyelmen kívül hagyni, amit akár 30-40 évesek is írnak, de olyanok miatt ítélik el az embereket, amikről ők nem tehetnek. És a kommenteket olvasva nem hinném, hogy én nőttem volna fel elcseszett helyen. :) de mindegy, nem is írok ide többet, mivel ezek az üzenetek már nem a kérdéshez kapcsolódnak.

2015. dec. 16. 21:37
 57/59 anonim ***** válasza:
70%

olyan unalmas már ez a szájkarate a válaszolók között.

talán a kérdésre kéne válaszolni, nem egymást sértegetni.

amúgy kérdező, kicsit képzeld magad a szüleid helyzetébe. te mit éreznél, ha kiderülne,hogy amikor azt hiszed,hogy a lányod nem jön haza hétvégére, mert tanul az egyetemvárosban, akkor kiderülne,hogy nemhogy a városban nincsen, KÜLFÖLDÖN döngeti éppen egy benga néger.

bocsi, de ettől szerintem egy szülő se lenne boldog. ha már nagynak érzed magad utazgatni a világban, akkor ahhoz is legyél elég nagy,hogy elmondd otthon. pl egy repülő út olyan dolog amit elszoktunk mondani egymásnak családon belül. szóval szerintem legyél kicsit őszinte is a szüleiddel. mert ha véletlenül kiderül,hogy éveken keresztül átvágtad őket, ne sok jóra számíts. én pl sose tudnék megbocsátani. nem 1-2 hazugságról van szó. hanem ÉVEKRŐL. és én nem is azon akadnék ki a legjobban,hogy néger(bár nem örülnék neki).. hanem magán a hazugságokon... arra jók a szüleid hogy kiperkálják a repülés árát, de arra nem,hogy el is mondd nekik,hogy amúgy nem kajára meg könyvre költöd a pénzt(amire adják gondolom) hanem repjegyre..

2015. dec. 17. 09:43
 58/59 anonim ***** válasza:
55%

Nem olvastam végig a válaszokat, csak belenézegettem.

Aki azt írta, hogy ha van ideje találkozni a pasijával, akkor dolgozni is lenne ideje... Igen, lehet találna valami pénzért kutyasétáltatást, vagy hasonlót arra a néhány hétvégére, azzal mivel lenne előbbre?

Aki szerint dolgozzon suli mellett: láttatok már orvosi, mérnöki, informatikai képzést? Annak is örülsz, hogy luk van a fenekeden, nem még hogy dolgozz... Ráadásul, ez szaktól független, láttatok már egyetemi órarendet? Nekem van olyan napom, hogy 1 órám van délben, meg van, hogy reggel 8-tól este 6-ig ki se jövök az egyetemről. Ilyen időbeosztás mellett milyen munkát lehet találni? Szórólapozás kb, abból eltartani nem fogja magát.

Aki szerint a négerek bizonyítottan agrsszívebbek: ühüm, Nelson Mandela, Martin Luther King, és a többiek kimondottan vérengző állatok voltak. Nevetségesek vagytok, komolyan :D Ismerek néhány feketét, az átlag magyar ezerszer agresszívabb náluk. Magyarországon például elég magas az alkoholisták aránya. Ha egy magyar fiúval jön össze a lányom, mi garantálja, hogy a fiú nem lesz alkoholista, és nem fogja megverni minden hétvégén? Az embert kéne nézni, nem a származást.

Szóval. A szülők helyében én azt mondanám, hogy amíg nem kell több pénzt adnom, addig tegyen amit jónak lát. Szorgalmaznám, hogy minél előbb elhívja hozzánk a fiút, hogy megismerhessem, és maximum, ha személyesen nem szimpatikus, és úgy érezném nincs rendben, akkor ülnék le a lányommal beszélni, hogy biztos ezt akarja-e.

2015. dec. 17. 10:15
 59/59 anonim ***** válasza:
60%

Hát, én a szülők helyében rohadtul magamba szállnék és elgondolkodnék, mert annak nyilván oka kell, hogy legyen, ha egy ilyen témában a gyerekem nem mer őszintének lenni...

Szóval szerintem ebben a szituban a szülők legfeljebb a saját fejükre szórhatnák a hamut.

A dolgok nem okok nélkül szoktak lenni.

Az én lányom tuti, hogy nem csinálná ezt, mert pontosan tudja, hogy soha sem szólnék bele a véleményemen túl a párkapcsolataiba.

2015. dec. 17. 10:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!