Ti elfogadnátok ezt?
Nemrégiben pár napja a mosógépünk panelje beadta a kulcsot. Régebbi típusú mosógép, csak 3 állapotjelző led van rajta, meg a többi funkciót jelző led. digitális óra nincs rajta. A panel ára kb 30.000 ft. kb 8-10 éves gép.
A fiam felajánlotta, hogy készít hozzá egy új panelt. A fiam programozásban/elektronikában jártas, korábban is csinált már kisebb robotot (igaz csak az osztálytársával), de azt mondja, hogy megpróbálná megcsinálni, és ő kijönne 10.000 ft-ból is. És az lenne a kérdésem, hogy engednétek-e ezt a fiatoknak? Mert oké, most a panelt sikerül neki megcsinálnia, aztán szivattyút kell majd benne cserélni, aztán felfüggesztést, de akkor már lassan mindegy ha újat veszünk. Egy új mosógép megvásárlása nem jelent számunkra gondot, mert van elég tartalék, pont az ilyen esetekre. Csak nem szívesen bíznék 10.000 ft-ot egy olyan dologra, ami nem biztos hogy működik. Van neki saját kis heggesztő/forrasztópisztolya, a szobájában, meg megfelelő felszerelés is, nekünk csak az érzékelőket és a "processort" kellene megvenni. Vélemény? A fiam 16 éves.
10. Valaszolo, azt ugye azert tudod, hogy a vezerlopanel nem kap 230V-ot?
Es kb 6 eves kortol senkinek sem jutna eszebe barmit beszerelni egy halozat alatt levo gepbe?
Raadasul, ugy, hogy 16 eves, elektronikaban jartas, nagyon nem a gyerek kategoria az.
Egy f-stos vezérlőpanel mióta melegszik túl??? Ez kb. akkora hülyeség, mint amikor a ramokra hűtőt tesznek, mert azok sem melegednek. Ha meg olyan jártas, akkor csinálja, hisz ha robotot is épített(!). A vezérlőpanel nem annyira bonyolult, mint egy robot. (alapesetben) Forrasztópisztoly? Nah, olyan nekem is kéne... xd
Amúgy meg ennél a mosógépnél meg akár mindegy is lehet. Kérdező írta, hogy ígyis-úgyis ki fog dögleni, legalább tanul barkácsoló barátunk :) Én is így voltam, amikor egy régi gépem döglött be. Megjavítani nem sikerült (alaplap ment tönkre, részben én hibámból, részben meg műszaki hiba miatt) OFF: Kérdező, a fiad honnan szerez ilyeneket? Piacon, szaküzletben, webshopon... Légyszi kérdezd meg, és írj privit :D
On: 53%-os, az már tényleg más lenne, ha a képcsöves monitort/tv-t szedné szét.
15f
12-es: "elronthat" "lehet belőle baj"
Ha az a fiú így gondolkodott volna, valószínűleg sose csinált volna robotot. :DDDDD
szerintem is veszélyes, egyetértek a villanyszerelővel.
Én hagynám a gyereket sokmindent csinálni, de nem olyat, ami veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!