Ti elfogadnátok ezt?

Figyelt kérdés

Nemrégiben pár napja a mosógépünk panelje beadta a kulcsot. Régebbi típusú mosógép, csak 3 állapotjelző led van rajta, meg a többi funkciót jelző led. digitális óra nincs rajta. A panel ára kb 30.000 ft. kb 8-10 éves gép.

A fiam felajánlotta, hogy készít hozzá egy új panelt. A fiam programozásban/elektronikában jártas, korábban is csinált már kisebb robotot (igaz csak az osztálytársával), de azt mondja, hogy megpróbálná megcsinálni, és ő kijönne 10.000 ft-ból is. És az lenne a kérdésem, hogy engednétek-e ezt a fiatoknak? Mert oké, most a panelt sikerül neki megcsinálnia, aztán szivattyút kell majd benne cserélni, aztán felfüggesztést, de akkor már lassan mindegy ha újat veszünk. Egy új mosógép megvásárlása nem jelent számunkra gondot, mert van elég tartalék, pont az ilyen esetekre. Csak nem szívesen bíznék 10.000 ft-ot egy olyan dologra, ami nem biztos hogy működik. Van neki saját kis heggesztő/forrasztópisztolya, a szobájában, meg megfelelő felszerelés is, nekünk csak az érzékelőket és a "processort" kellene megvenni. Vélemény? A fiam 16 éves.

2015. dec. 12. 21:04
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
87%

10. Valaszolo, azt ugye azert tudod, hogy a vezerlopanel nem kap 230V-ot?

Es kb 6 eves kortol senkinek sem jutna eszebe barmit beszerelni egy halozat alatt levo gepbe?

Raadasul, ugy, hogy 16 eves, elektronikaban jartas, nagyon nem a gyerek kategoria az.

2015. dec. 12. 22:37
 12/27 A.C.A.B ***** válasza:
28%
Tudom, hogy nem 230 volt alatt van, de akkor is elronthat valamit és túlmelegedhet, vagy még lehet ezer más hiba is. Azt pedig nem mondtam, hogy hálózat alatt levő dolgot szereljen, de ha egyszer megcsinál valamit és ki akarja próbálni, akkor hálózatra kell kötni és akkor is lehet belőle baj, nem csak szerelés közben. De nem akarok vitatkozni, én csak szóltam, hogy igenis lehetnek veszélyek egy ilyen dolognál.
2015. dec. 12. 22:46
 13/27 anonim ***** válasza:
56%

Egy f-stos vezérlőpanel mióta melegszik túl??? Ez kb. akkora hülyeség, mint amikor a ramokra hűtőt tesznek, mert azok sem melegednek. Ha meg olyan jártas, akkor csinálja, hisz ha robotot is épített(!). A vezérlőpanel nem annyira bonyolult, mint egy robot. (alapesetben) Forrasztópisztoly? Nah, olyan nekem is kéne... xd

Amúgy meg ennél a mosógépnél meg akár mindegy is lehet. Kérdező írta, hogy ígyis-úgyis ki fog dögleni, legalább tanul barkácsoló barátunk :) Én is így voltam, amikor egy régi gépem döglött be. Megjavítani nem sikerült (alaplap ment tönkre, részben én hibámból, részben meg műszaki hiba miatt) OFF: Kérdező, a fiad honnan szerez ilyeneket? Piacon, szaküzletben, webshopon... Légyszi kérdezd meg, és írj privit :D

On: 53%-os, az már tényleg más lenne, ha a képcsöves monitort/tv-t szedné szét.

15f

2015. dec. 12. 22:58
 14/27 anonim ***** válasza:
65%

12-es: "elronthat" "lehet belőle baj"

Ha az a fiú így gondolkodott volna, valószínűleg sose csinált volna robotot. :DDDDD

2015. dec. 12. 23:04
 15/27 anonim ***** válasza:
46%
#14 Hát ez az! XD
2015. dec. 12. 23:17
 16/27 A.C.A.B ***** válasza:
33%
10-es vagyok. Na ebből már tényleg elegem van, hogy egy 15 éves önjelölt villanyszerelő adjon tanácsokat! Nem konkrétan a vezérlőpanel tud csak túlmelegedni, hanem amit irányít az is (pl a motor, ha rosszul csinálják meg a panelt). De a túlmelegedést is csak példának mondtam, nem biztos, hogy pont ez lenne a baj. A másik dolog pedig az, hogy egyikünk sem tudja konkrétan, hogy mi a pontos baja a gépnek, ezért azt sem tudjuk, hogy mihez kell hozzányúlni pontosan. Lehet, hogy olyan alkatrészt is javítani kell, ami nem a panel része. Minket nem arról kérdeztek, hogy mi a baj, hanem, hogy jó ötlet-e odaadni a gépet a 16 éves fiúnak. Én csak érveket írtam miért lehet veszélyes, nem azt mondtam, hogy ezek minden esetben bekövetkező gondok lesznek. Arra viszont igenis jók, hogy legalább megemlítsem őket, mert van rá esély, hogy valamelyik előforduljon.
2015. dec. 12. 23:17
 17/27 A.C.A.B ***** válasza:
44%
14-es! Azt senki nem írta, hogy milyen robotot csinált. Lehet kapni előre kit-eket amiket általában programozni kell csak. Itt viszont alkatrészek cseréjéről van szó, nem csak programozásról. De ha teljes mértékben ő maga készítette az alkatrészeket is, akkor jó, felőlem csinálja, nem az én gondom!
2015. dec. 12. 23:21
 18/27 anonim ***** válasza:
24%
Én nem adtam semmilyen tanácsot. Az mióta számít tanácsnak, ha azt írom, hogy szerintem nem melegszik túl??? Sok a troll esténként.
2015. dec. 12. 23:29
 19/27 A.C.A.B ***** válasza:
25%
Legyen igazad! Akkor az "adjon tanácsot" részt javítom "okoskodjon"-ra. Te is tudod, hogy nem ezen a mondaton volt a lényeg. Az viszont már tényleg nem tartozik a kérdéshez, hogy belekötsz mindenbe, ami neked nem tetszik.Én a magam részéről itt lezártam, nem veszekszem ilyen témáról gyerekekkel.
2015. dec. 12. 23:37
 20/27 anonim ***** válasza:

szerintem is veszélyes, egyetértek a villanyszerelővel.

Én hagynám a gyereket sokmindent csinálni, de nem olyat, ami veszélyes.

2015. dec. 13. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!