A te gyerek dolgozik? Vagy te veszel neki minden cuccot?
17-18 éves koromban még mindent a szüleim vettek. Sőt, mindig csak egy-két napra előre kaptam pénzt, és konkrét dolgokra adták, "csak úgy" zsebpénz nem volt - de nem is kellett.
Érettségi után kezdtem havi fix összeget kapni, ez a rendszer egy évig tartott, másodéves egyetemistaként mentem el részmunkaidőben dolgozni. Onnantól kezdve már meg tudtam venni magamnak mindent, ami kellett - persze otthon laktam, és ha valami váratlan, nagyobb kiadásom volt, arra adtak pénzt.
Kedves 14-es hozzászóló: azt írod, nem jó, ha 14 éves kora után megvesznek mindent a szülők, hamar önállósodjon.
Áruld már el légy szíves, hogyan önállósodjon, amikor 15 éves korban is még év közben nem, csak nyári szünetben lehet dolgozni? 14 év felett még nem nagykorú, nem felnőtt! 16 éves korban lehet csak kezdeni iskola mellett dolgozni, de mivel a fiatalkorúakra speciális szabályok vonatkoznak (munkajogi), így nem szívesen alkalmazzák őket a munkavállalók, mert macerás. 18 éves kor előtt meg nem is költözhet külön - max kollégiumba.
Mégis hogy tartsa el magát, miből vegyen magának valamit?
Én most 20 éves vagyok. Mivel itthon lakom így végülis anyáék tartanak el, tehát a lakhatásom, és a kaját ők állják.
Ruházkodást, bérletet, minden pluszt én állok.
16 éves korom óta dolgozom, persze nem rendszeresen, mert suli mellett most nehezen tudnám megoldani.
18 éves koromtól kezdve dolgoztam diákmunkában, azóta nem igazán kellett plusz dolgokat vásárolnia a szüleimnek nekem. Rezsibe nem kértek tőlem pénzt, az étkezésemet is ők állták sőt még a diákbérletemet is. Ruhát, kozmetikai dolgokat, saját kikapcsolódásomat, szórakozásomat, könyveimet... stb. én fizettem.
Persze ha úgy alakult minden további nélkül segítettem a szüleimnek én is.
Havonta kapok zsebpénzt (8 ezret), abból kell kihoznom a ruhákat, kávét, sminket, ékszereket, bulit és ha így haladunk, a kajámat is...
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!