Mit gondoltok erről: amíg a gyerek a szülővel él, addig az ő szabályait kell betartania, akárhány éves is (akár elmúlt 18, akár dolgozik, akár tanul)?
Nyilván.
Felnőttként pedig nem kötelező otthon élni, főleg ha a szülők elvárásai irreálisan, túlságosan korlátozóak és nem jut a felnőtt gyerek kompromisszumra velük.
"ha alszik a család, akkor nem állok neki bömböltetni a wifit"
Nem a wifit, te, hanem a hifit. :D Ez jó volt. :D
Ha BÁRKI másvalaki háztartásában él: akár gyerek a szülöknél, akár egy pár az anyós-apósnál, akár ismerösnél-rokonnál, akkor ott az mondja meg a szabályokat, akié a lakás. Akit meg eltartanak, annak alkalmazkodnia kell.
Ha nem tetszik, az illetö különköltözik és a saját lakásában nem szól bele (majdnem) senki, hogy mit és hogy csinál.
ameddig anyámmal éltem, az egyetlen elvárása az volt, h tisztelettel legyek iránta, spóroljak a közművekkel, és tanuljak normálisan.
ő respektálta a magánéletemet, a bulizásba sem szólt bele, mindent meg tudtunk beszélni kulturáltan.
szerintem nem helyes ha a szülő csak azért szívózik a gyerekkel mert ott él az ő házában 18 éves kora után is.
Az én házamban mindenki úgy viselkedik, és azt csinálja amit én mondok. Ha ez nem tetszik neki, akkor menjen el. Ha nekem nem tetszik amit csinál, akkor meg kiteszem. Ez teljesen független attól hogy szülő-gyerek, vagy tulaj-lakótárs vagy bármi más viszonyról beszélünk.
Ez persze nem jelenti azt hogy a másiknak direktbe keresztbe kell tenni. Például ha a 25 éves fiam el akar menni bulizni, akkor nyilván nem tiltom meg neki. Vagy bármi agyament dolog. De a tisztes együttélés bárkitől elvárható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!