Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A te gyerek dolgozik? Vagy te...

A te gyerek dolgozik? Vagy te veszel neki minden cuccot?

Figyelt kérdés

2015. dec. 12. 17:12
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
márkás drága ruhákat pl?
2015. dec. 12. 17:15
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk mindig úgy volt, hogy az alap dolgokat (kaja, bérlet, ruhák, alap kozmetikumok) megvettek szüleim, ha valami extrát akartam, pl új telefon, pedig működik a régi, vagy új méregdrága laptop, stb, akkor azt a saját pénzemből vettem.

Néha-néha egy nagyobb kiadástól eltekintve mondjuk nem voltak soha nagy kiadásaim... Nem igazán járok bulizni, nem vásárolgatok állandóan, nincs nagyon sok extra költségem.

2015. dec. 12. 17:18
 3/19 anonim válasza:
34%

Mindent a szüleim vesznek. Vagyis kártyára utalnak hónap elején X összeget, abból fizetem a reggeliket, ebédeket, kávékat, sütizéseket, programokat, ruhavásárlásokat. Aztán ha elfogy, kérek még. Vagy előre szólok, hogy akarok valami nagyobb dolgot venni, akkor még annak az árát is ráteszik.

Így könnyebb, mert nem kell reggelente kérjek, közben nincs apró otthon, csak nagypénz, szaladjon el valaki váltani, stbstb.

2015. dec. 12. 17:24
 4/19 gnoomage ***** válasza:
100%

Én havonta kapok otthon pénzt, azt osztom be a hétre kajára és a pénteki-szombati programokra. Emellett kapok még szülinapon, karácsonykor egy nagyobb összeget amit vagy elköltök mondjuk ruhára(ami ritka, mivel egyedül a bakancsom a drága azok közül amit minden nap használok), vagy félreteszem és mondjuk 1 év alatt veszek év végén leárazásoknál egy új jó monitort vagy stb...

Igaz, mindig mondják hogyha kell akkor csak kérjek, de nem szokásom, szeretek az alap kereteimen belül mozogni. 16/f

2015. dec. 12. 17:42
 5/19 anonim ***** válasza:
34%

Mindent én veszek..

Márkás ruháik nincsenek, pazarlásnak tartom, ha vásárolok, általában H&M, és más ruhaboltokból, olykor turiból.

Telefonjuk nincs. Ha majd szükséges lesz, kapnak, de nem csúcskategóriást.

Cipőjük Elephanten, vagy Cupcake márkájú.

Öt illetve egy éves lányok.

2015. dec. 12. 17:42
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

5,

fura is lenne, ha az 5 éves és az 1 éves kézen fogva elmennének ruhát vásárolni maguknak (vagy bármi mást). :D

Hány éves gyerekre vagy kíváncsi, kérdező?

2015. dec. 12. 17:47
 7/19 A kérdező kommentje:
17-18
2015. dec. 12. 17:53
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Én sulis koromban nyáron dolgoztam. Abból volt pénzem nagyobb kiadásokra.

Kajára kaptam zsebpénzt. Alap ruhákat kaptam.

De pl. megkeresett pénzből mentem nyaralni, vagy nagyobb ruha bevásárlást abból fedeztem.

2015. dec. 12. 17:57
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Én 16 éves koromtól dolgoztam, kedd-péntek délután, szombat délelőtt. Napi 4 ezret kerestem, így minden hónapban volt minimum 40 ezer ft-om. Ez nekem kényelmesen elég volt mindenre: buszbérlet, nasi, illatszer, ruha, buli.

18 évesen már teljes állásban dolgoztam és külön éltem levelező főiskola mellett.

2015. dec. 12. 19:15
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem megveszik szüleim a szükséses dolgokat, azt a pár cuccot amit szeretnék megveszem magamnak, de nagyon alacsony igényű vagyok. Az a gáz, hogyha saját pénzemből menne a kaja, valószínű éheznék meg hasonlók, mert iszonyat spórolós vagyok.
2015. dec. 12. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!