Jogosan szól bele anya, hogy mennyit költsek egy ajándékra?
19 éves lány vagyok, még itthon lakok. A barátomnak, a szüleimnek és a húgomnak szoktam ajándékot venni karácsonyra.
Anya ma kiakadt, mert barátomnak (2,5 éve vagyunk együtt) vettem egy star wars figurás pendrive-ot 4.700 Ft-ért (rendeltem, és úgy volt ennyi, más helyen 6.000). Saját pénzből vettem, amiért megdolgoztam, nem az ő pénzüket költöttem. Tudom, hogy drága ennyiért, de barátom nagy star wars fan, és tetszett is neki a boltban. Anya azzal érvelt, hogy ők apával egymásnak nem vesznek ennyiért ajándékot. Nyilván azért, mert rám és a húgomra költenek többet, viszont én nem gondolom, hogy nekem ezért kellene spórolnom. Az ő ajándékok is kb ennyibe kerül fejenként, és nem arra hajtok, hogy minél drágább dolgot kapjanak, hanem hogy mindenki olyan dolgot kapjon ajándékba tőlem, amit amúgy maguknak nem vennének meg, de örülnek neki, és használnák.
Szerintetek? Nyilván nem viszem vissza a boltba, és nem nagy ordibálós vita lett belőle, de kíváncsi vagyok, más is így látja-e.
Nem tudok a rezsibe beadni, kedved kötekedők, mivel nem dolgozom. Ékszereket árultam karácsonyi vásárban, és ennyi az összes pénzem.
Köszönöm a válaszokat! :)
Ha csak ez az ossz penzed akkor meg plane miert kell rogton el b aszni ?
Sporolnal inkabb eletkezdesre ha mar ilyen jofejek a szuleid hogy lakhatsz ingyer.
Úgy van kérdező, megasszondta a 65%-os. A pénzt két dologra lehet használni:
-szülőknek odaadni rezsire, akkor is ha havi 1 milla nettót hazavisznek, szükségük van a te ötezresedre, anélkül összeomlik a háztartás..
-félre kell rakni, az az 5-ös határozta volna meg a jövődet, de most elpazaroltad, örökre hajléktalan leszel.
Jézusom.
Ha nagy a gyerek és dolgozgat, és nem jönnek ki túl jól anyagilag, akkor oké. Besegít a szüleinek, esetleg minden hónapban félrerak valamennyit, hogy a jövőjét biztosítani tudja.
De mi az, hogy örüljön, hogy ingyen a szüleivel lakhat?! Ha esetleg van gyereked, akkor ő már 5 éves kora óta bedobja a közösbe a földön talált 5Forintost? Hogy gondoskodjon a jövőjéről és a szüleiről? Nem értem miért pont ezt a pénzt kellett volna félre tennie, megdolgozott érte, és még csak nem is magára költötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!