Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan szól bele anya, hogy...

Jogosan szól bele anya, hogy mennyit költsek egy ajándékra?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, még itthon lakok. A barátomnak, a szüleimnek és a húgomnak szoktam ajándékot venni karácsonyra.

Anya ma kiakadt, mert barátomnak (2,5 éve vagyunk együtt) vettem egy star wars figurás pendrive-ot 4.700 Ft-ért (rendeltem, és úgy volt ennyi, más helyen 6.000). Saját pénzből vettem, amiért megdolgoztam, nem az ő pénzüket költöttem. Tudom, hogy drága ennyiért, de barátom nagy star wars fan, és tetszett is neki a boltban. Anya azzal érvelt, hogy ők apával egymásnak nem vesznek ennyiért ajándékot. Nyilván azért, mert rám és a húgomra költenek többet, viszont én nem gondolom, hogy nekem ezért kellene spórolnom. Az ő ajándékok is kb ennyibe kerül fejenként, és nem arra hajtok, hogy minél drágább dolgot kapjanak, hanem hogy mindenki olyan dolgot kapjon ajándékba tőlem, amit amúgy maguknak nem vennének meg, de örülnek neki, és használnák.

Szerintetek? Nyilván nem viszem vissza a boltba, és nem nagy ordibálós vita lett belőle, de kíváncsi vagyok, más is így látja-e.

2015. dec. 9. 22:25
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
57%
Nem hiszem hogy ez olyan nagy összes lenne. De ha te keresed a pénzed valóban arra költöd amire te szeretnél. Ha veszel neki egy normális inget, vagy akármilyen igényes cuccott, az se lett volna olcsóbb.
2015. dec. 10. 12:42
 22/31 A kérdező kommentje:

Nem tudok a rezsibe beadni, kedved kötekedők, mivel nem dolgozom. Ékszereket árultam karácsonyi vásárban, és ennyi az összes pénzem.

Köszönöm a válaszokat! :)

2015. dec. 10. 13:50
 23/31 anonim ***** válasza:
86%
Ha saját keresetedből van, akkor tök okés, de lehet amúgy, hogy tényleg nem kötözködés volt, hanem sima megjegyzésnek szánta, meg ilyen dorgáló jelleggel esetleg, hogy legyél körültekintőbb, és ne menjen át az egész túl nagy költekezésbe, szóval lehet, hogy csak figyelmeztetni akart, hogy ésszel költekezni, ez csak egy Karácsony, és nem a költekezésről kell, hogy szóljon. Szóval ez nem feltétlenül rossz szándék volt, lehet, hogy csak kiakadt, vagy csak megjegyezte.
2015. dec. 10. 14:27
 24/31 anonim ***** válasza:
18%

Ha csak ez az ossz penzed akkor meg plane miert kell rogton el b aszni ?

Sporolnal inkabb eletkezdesre ha mar ilyen jofejek a szuleid hogy lakhatsz ingyer.

2015. dec. 10. 14:34
 25/31 anonim ***** válasza:
85%

Úgy van kérdező, megasszondta a 65%-os. A pénzt két dologra lehet használni:

-szülőknek odaadni rezsire, akkor is ha havi 1 milla nettót hazavisznek, szükségük van a te ötezresedre, anélkül összeomlik a háztartás..

-félre kell rakni, az az 5-ös határozta volna meg a jövődet, de most elpazaroltad, örökre hajléktalan leszel.

2015. dec. 10. 15:08
 26/31 anonim ***** válasza:
72%
Hát egyébként abszolúte normál keretek közt van szerintem az ára...én pl. 6 ezerért vettem star warsos köpenyt a barátomnak meg még mellé egy karácsonyos alsógatyát :D Igaz n már főállásban dolgozom, ezért kiröhögném, ha a szüleim beleszólnának. Pláne ha saját pénzed volt nincs is miről beszélni :)
2015. dec. 10. 17:02
 27/31 A kérdező kommentje:
Úgy látom, a nagy többség egyetért velem, ami nagy megkönnyebbülés. Köszönöm a válaszokat! :)
2015. dec. 10. 17:33
 28/31 anonim válasza:
79%

Jézusom.

Ha nagy a gyerek és dolgozgat, és nem jönnek ki túl jól anyagilag, akkor oké. Besegít a szüleinek, esetleg minden hónapban félrerak valamennyit, hogy a jövőjét biztosítani tudja.

De mi az, hogy örüljön, hogy ingyen a szüleivel lakhat?! Ha esetleg van gyereked, akkor ő már 5 éves kora óta bedobja a közösbe a földön talált 5Forintost? Hogy gondoskodjon a jövőjéről és a szüleiről? Nem értem miért pont ezt a pénzt kellett volna félre tennie, megdolgozott érte, és még csak nem is magára költötte.

2015. dec. 11. 16:51
 29/31 anonim ***** válasza:
72%
Miért kell ennyire túlreagálni mindent? Saját pénzedből azt veszel amit akarsz, anyádnak meg (meg amúgy mindenkinek) minden joga megvan ahhoz, hogy azt mondja, szerinte túl drága. Kész, ezentúl nincs mit beszélni és gondolkodni a témán.
2015. dec. 11. 23:22
 30/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2015. dec. 12. 09:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!