Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mik a teendők? Mit gondoltok?

Mik a teendők? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 18 éves leszek hamarosan.És el fogok költözni akkor egy jó barátommal.Anyámnak igazából egy levél formájában közölném..Az a kérdésem hogy ezek után mit kell csinálni? Mert ugye ők nem tehetnek srmmit ha 18 éves leszek.De hozzájuk vagyok bejelentve.Mit kell tenni hogy ki legyek jelentve?Anyámmal semmi képp sem akarok találkozni.Bekell menni a kormányhivatalba?Meg olyat is hallottam,hogy tanúskodnia kell valakinek hogy máshol lakom.Szépen megkérlek segítenétek nekem?

2015. dec. 6. 14:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Kétszer is gondold át a dolgot! Ha elmész, nincs visszaút. Ha levélben közlöd a dolgot anyukáddal, akkor az életben többet vissza nem mehetsz... Miből fogod eltartani magad? Vagy a jó barátod majd eltart? Van végzettséged, munkahelyed stabil jövedelemmel?

Képes vagy önellátóvá válni, ha ilyen dolgokkal sem vagy tisztában, hogyan kell kijelenteni magad valahonnan és új lakhelyet megadni?

2015. dec. 6. 14:51
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
csak költözz el, mennyi leányt ismerek akik igy az utcára kerültek, hihetetlen sok az idióták száma
2015. dec. 6. 14:55
 3/18 A kérdező kommentje:
Segítséget kértem..Kösz szépen.:)
2015. dec. 6. 14:57
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Összepakolsz én elköltözöl, ha csak levelet akarsz hagyni, hagyj azt meg a lakáskulcsokat, de valaki legyen otthon, aki bezár utánad, nyitva azért ne hagyj a házat... Kulcs nálad ne maradjon, mert ha utána eltűnik valami, tuti hogy rád fognák, meg minek is kulcs onnan, ahol nem laksz?

Amúgy nem te lennél az első, meg az utolsó se, aki így költözik, kicsit gyerekes,(mármint a sunyin elköltözök) de hát ez van.

Amikor bejelentkezel máshová, mondd, hogy onnan jelentsenek ki, hivatalban kell, új lakcímkártya intézése, stb...

Sok szerencsét.

2015. dec. 6. 15:01
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Te kérdezted, hogy "mit gondoltok"...

Ami az adminisztratív részt illeti, ha már egy ilyen egyszerű dolognál elakadsz, akkor nem jósolok neked valami nagy jövőt az önálló életben...

Google 1. találat:

[link]

Azt, hogy egy levelet akarsz hagyni anyádnak, inkább nem minősítem. Ez (sem) vall túl érett gondolkodásra.

2015. dec. 6. 15:05
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos jó tanácsot nem lehet adni ennyi információból.

Semmit nem írtál, hogy mi vezetett idáig.

Rengeteg sztori van a police.hu(rendőrség) oldalon, azokról a lányokról, akik a nagy szerelmet követve elindultak otthonról. Én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy tudom a szerelem nem képes gondolkozni, de akkor legalább az ember legyen képes.

Olyan nagy szerelem pedig nincs, hogy azért elhagyjuk azonnal az egész családunkat.

De hát semmit sem tudunk, így nem is tudunk választ adni.

2015. dec. 6. 15:19
 7/18 anonim ***** válasza:
87%

a felnőtt lét első lépése, hogy képesek vagyunk saját magunk ellátni a problémáinkat

mégis meddig tart bepötyögni a keresőbe, hogy mi a menete a lakcímváltozás bejelentésének?

ahogy már fentebb is írták, ritka érett jellemre vall, hogy egy levélben akarod ezt közölni anyáddal, ahelyett, hogy gerinccel elé állnál és a szemébe mondanád, nem lenne ez így sokkal tisztább?

írtad, hogy még nem vagy 18, tehát, akkor még érettségid sincs, se szakmád, se semmid, mégis miből akarod fenntartani magad? manapság diplomával is nehéz munkát találni, nemhogy egy egyszerű mezei érettségivel (vagy annak hiányával...)

2015. dec. 6. 15:29
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Arról nem is beszélve, hogy 18 év alatti "szerelem" az tudjuk milyen. Ösztön vezérelt általában. Ebben a korban mindenki nagyon okosnak hiszi magát, mindenkinél. Sajnos valaki felnőtt korban is ilyen marad.

Szóval nézzük csak mik szoktak történni. Legjobb esetben a párod dolgozik, te vígan otthon elvagy nem csinálsz semmit ugye. Ha van poronty, akkor azt tologatod, amúgy meg otthon vagy szintén. Még jobb esetben mindketten dolgoztok. Amúgy mi szokott ilyenkor történni rossz esetben? Alábbhagy az ösztön vezérelt szexuális vágy fűtötte szerelem, vagy a pasi rád un, és otthagy mint a sz*rt.

Ha anyukád nagyon szeret akkor visszafogad jobb esetben. Ha meg nem szeretett, akkor meg rába**tál egyedül maradsz :D.

De persze tegyük az egészet nagy idézőjelbe, mert semmit sem tudunk rólad. Tehát csak itt mesélgetek.

2015. dec. 6. 15:35
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

"Meg olyat is hallottam,hogy tanúskodnia kell valakinek hogy máshol lakom."

Amíg ennyire nincs semmi fogalmad a világ dolgairól, addig ne akarj költözni.

2015. dec. 6. 16:02
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Levélben közölni édesanyáddal?Van fogalmad mekkora fájdalmat fogsz neki okozni?!Elmondom: nagyon nagyot.Szörnyen gyerekagyad van még, bár én 18 évesen egyedül laktam, de dolgoztam.Nekem ezt dobta a gép, mivel édesanyàm kiskoromba meghalt.De neked van választásod.Gondolkodj!
2015. dec. 6. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!