Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Így nagyon ciki az életem, a...

Így nagyon ciki az életem, a terveim? Élősködök csak a családomon?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, most fogok diplomázni alapképzésen. És ezek után szeretnék még menni mesterképzésre, lehet nem is egyre. Zavar, hogy ez ilyen "öregen" csinálom, más 24 évesen már lediplomázott és dolgozik.

Én meg csak most jöttem rá, hogy mit akarok, mit kéne csinálnom. Egész gyerekkorom óta volt egy mentális betegségem, ami miatt alig tudtam leérettségizni, most fizetős szakon vagyok. Eljártam pszichiáterhez, nagyjából meggyógyultam.

Szeretem a mostani szakomat, jól megy, vannak vele terveim, csak úgy érzem, mindennel elkéstem, és még a szüleim nyakán élek. Most diákmunkázok, de abból nem tudom eltartani magam, a szüleim támogatnak. Illik ennyi idősen még számítani rájuk, vagy hagyjam inkább a továbbtanulási terveket? Nem indul egyik sem levelezőn, és elég tanulósak, nem fogom tudni eltartani magam.

2015. dec. 1. 07:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, ha öregek lesznek a szüleid és betegek, akkor majd te fogod istápolni őket.
2015. dec. 2. 09:22
 12/12 Anna713 válasza:
Szia! Szerintem sem ciki ha most fogsz bele a mesterbe, sőt. Ma már mindenki később kezd bele/végez a tanulmányaival, ez teljesen normális manapság. Ráadásul sokkal jobb, hogy ha olyat tanulsz amit tényleg szeretsz, mintha már "letudtál" volna egy olyan diplomát, amire rá se akarsz nézni többet. Szerintem beszélgess erről szüleiddel is, (ha nyitottak rá) hogy téged ez aggaszt - és ha a diákmunkával a nappali mellett tudsz egy kis zsebpénzt kiegészítést is összeszedni, valószínűleg nekik sem lesz ezzel gondjuk. Ráadásul egy mesterdiplomával több esélyed van jobban keresni, amivel majd később tudok őket támogatni, amikor ők szorulnak majd rá(d). Hosszútávon szerintem az egész család jobban jár azzal, ha most továbbtanulsz.
2015. dec. 2. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!