Így nagyon ciki az életem, a terveim? Élősködök csak a családomon?
24 éves vagyok, most fogok diplomázni alapképzésen. És ezek után szeretnék még menni mesterképzésre, lehet nem is egyre. Zavar, hogy ez ilyen "öregen" csinálom, más 24 évesen már lediplomázott és dolgozik.
Én meg csak most jöttem rá, hogy mit akarok, mit kéne csinálnom. Egész gyerekkorom óta volt egy mentális betegségem, ami miatt alig tudtam leérettségizni, most fizetős szakon vagyok. Eljártam pszichiáterhez, nagyjából meggyógyultam.
Szeretem a mostani szakomat, jól megy, vannak vele terveim, csak úgy érzem, mindennel elkéstem, és még a szüleim nyakán élek. Most diákmunkázok, de abból nem tudom eltartani magam, a szüleim támogatnak. Illik ennyi idősen még számítani rájuk, vagy hagyjam inkább a továbbtanulási terveket? Nem indul egyik sem levelezőn, és elég tanulósak, nem fogom tudni eltartani magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!