Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A húgomnak vettek egy kocsit...

A húgomnak vettek egy kocsit a szüleim, de nekem meg nem vesznek mit csináljak?

Figyelt kérdés
Hogy ne buszozzon, sétáljon egyedül az egyetemre. De akkor már én is kaphatnék, úgy lenne igazságos.
2015. nov. 28. 10:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
9%

Hát lehet, hogy egyszerre két autó nem fér bele a költségvetésbe. Majd kapsz akkor, ha lesz rá lóvé.

Vagy úgy vezetsz, mint egy állat és nem akarnak kocsit tenni alád. Vagy te eddig is használhattad a családi autót kedved szerint. Vagy mondjuk rád egyéb okból költenek sokkal többet az őseid, mondjuk a tandíjadra, hobbidra, akármi és így érezték fairnek. Mi ezt nem tudhatjuk, tőlük kell megkérdezni.

Mit csinálj? Hisztizz, verd a segged a földhöz, attól sokkal jobb lesz! És ha látják, hogy ilyen éretten viselkedsz, biztos kapsz te is egy autót. Sőt, az is lehet, hogy erről az oldalról megsajnálnak páran és adnak neked egyet...

2015. nov. 28. 12:12
 12/16 anonim ***** válasza:
18%
Nekem, pedig egyke vagyok, soha, semmit nem vettek. Pozitívum: megtanultam a saját lábamra állni.
2015. nov. 28. 12:14
 13/16 anonim ***** válasza:
82%
Semmit. Elmész dolgozni és önállosítod magad. Majd lesz olyan alkalom hogy a szüleidnek segitség-pénz kell. Megmondod akkor hogy a testvéredet keresék akinek autót vettek.
2015. nov. 28. 12:50
 14/16 anonim ***** válasza:
76%

Nyilván oka van miért nem akarnak autót tenni a feneked alá. Ezt neked kell kiderítened. Ha őt jobban szeretik mint téged akkor meg is van rá a válasz. Általában ha testvérek között fiú és lány tesók vannak mindig a lány kap több anyagi segítséget mert a régi rendszerben is így volt a nevelés hogy a lánynak/nőnek keveset kell dolgoznia, ő legyen család anya és háziasszony a férfi meg adja a pénzt és a férfi dolgozzon meg mindenért.

Nekem is a lánytesóm kapott autót mikor lerakta a jogsit 20 évesen. Én 19 évesen raktam le, apám közölte hogy a családi autót néha elvihetem, ha meg sokszor kell autó menjek el dolgozni szépen, én már tanultam úgy is eleget, örüljek hogy otthon lakhatok velük így jobban tudok spórolni és ha lesz pénzem akkor vehetek autót saját költségre.

Ez nekem is nagyon rosszul esett, de ezzel meg is tanultam azt hogy az életbe mindenért tenni kell valamit.

Én sok munkát vállaltam, és megtanultam bánni a pénzzel. Vettem autót, vállaltam futári munkákat, akkor 3 évvel később már egy futárszolgálatnál kötöttem ki, jóval nagyobb fizetéssel. Utána már ott tartottam hogy vettem magamnak egy kis házat kis telekkel egy egész jó helyen. Arra sokat spóroltam az igaz de akkor nagyapám öröksége is jól jött amit ketten örököltünk tesómmal mert ez volt a nagyapám kívánsága hogy mi örököljünk. A tesóm persze hamar elverte hülyeségekre és örülnek hogy a párjukkal megtudnak élni. Nekem biztos állásom, jó lakásom igaz 2 személy fér csak el kényelmesen de tervbe van véve a bővítés. Van autóm igaz 16 éves autó de teljesen megvagyok vele elégedve, jól is érzem magam, és nem kell idegeskednek azon hogy nem tudok megélni. A tesóm meg el lett kényeztetve és ő meg most issza meg ennek a levét hogy annak idején mindent a feneke alátoltak most hogy a szüleink már nyugdíjasok, nem tudnak úgy élni hogy segítsenek rajtunk így már magunknak kell megoldanunk mindent anyagi szempontból elsősorban, a tesóm szív az életbe, én meg úgy ahogy elvagyok. És pont azét mert berágtam és tettem azért hogy nekem jó legyen. Apám 2 évvel ezelőtt meg is mondta hogy ezért tette ezt mert tudta hogy én feltudom találni magam csak fel kell emelnem a fenekem és ezt másképp nem tudta elérni hogy így tegyek. A lánytesóm meg gyerek kora óta el lett kényeztetve és ők mondták neki hogy segítenek de idő után legyen önálló, hát neki nem is segítettek többet amikor elköltözött itthonról, és megkapta az örökségét. Nekem meg azért segítettek leginkább az ügyintézésekkel meg amikor elkezdtem egy kisebb felújítást akkor apám sok mindent megszerzett nekem.

Szerintem te is kezdj el önállósodni, aztán hidd el ha jól csinálod akkor már fogsz boldogulni.

2015. nov. 28. 13:02
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Tarkarongy dolgozni.... Senki nem szüli a pénzt.
2015. nov. 28. 13:10
 16/16 anonim válasza:
50%

Hasonló eset környékünkön. Két lánytestvér. A kicsi mindent megkapott mivel ő volt a kedvenc. Az idősebb lányt le sem sz... a szülei, mindig a nagyszüleitől kapott segítséget ha akart venni ruhát vagy elmenni valahova. A vége a történetnek, hogy a nővér öngyilkos lett. A családot nem rengette meg a tragédia, csak a nagyszülőket. Azok belebetegedtek. :S

Én olyan családban nevelkedtem, h a szülők segítenek míg talpra állsz. Viszont bármi történjék. Segítség, pénz kell, vagy ne adj Isten baj adódik mindig számíthatnak majd rám, ahogy én is szüleimre.

Hallottam már olyanról, h a gyereknek is be kell szállni a rezsibe ha a szüleivel él. Na már most, ez nekem durva, mert felénk ilyen nem fordulhat elő. Meg ez a pénzkölcsönadás is mait vissza kell adni. Ez is furcsa mifelénk. Más mentalitás.

2015. nov. 30. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!