Miért van az, hogy a szüleim simán megengednek a húgomnak olyan dolgokat, amiről nálam hallani sem akartak?
Figyelt kérdés
Legutóbbi eset: Nálam hallani sem akartak arról, h a pasim 19 évesen nálunk aludjon. Mostani párommal is ellenezték az összeköltözést esküvő előtt, pedig már 4 éve együtt voltunk és 23 évesek. Húgom 16 éves kora óta a pasijaival aludhat, most, 20 évesen pedig 8 hónap után összeköltözött a pasijával és a szülők még támogatták is ebben. 6 év van közöttünk a húgommal.2009. okt. 27. 11:41
1/14 anonim válasza:
Melletted hozzászoktak a szülők az ilyen dolgokhoz. Mivel te voltál az első gyermekük (gondolom) idő kellett nekik a gondolathoz hozzászokni.
2/14 anonim válasza:
Kitapostad az utat... Bosszantó, de ez van, én is "taposó" voltam...
3/14 A kérdező kommentje:
Én nem laktam együtt a pasimmal, ilyen szempontból nem taposhattam ki az utat :S Olyan fura, h ma 1000-rel bizonygatják az ellenkezőjét annak, amit 6 évvel ezelőtt mondtak.
2009. okt. 27. 12:05
5/14 anonim válasza:
ez nem kellene, hogy minden családban így legyen...amit az egyiknek nem szabad, azt lehet a másiknak?? Szerintem ez így nem okés. Már csak az ember önértékelése miatt se...
6/14 anonim válasza:
A "kitapostad az utat" kifejezés azt jelenti, hogy te már megharcoltál velük sok mindenben, nálad még ők is tanulták a szülő szerepet, ezért féltésből inkább tiltottak. A húgodnál már tudták mire számíthatnak és ezért engedékenyebbek is... Igazságtalan, de így van:)
7/14 anonim válasza:
Lehet, hogy őt megbízhatóbbnak tartják, mint téged. Nálunk is ez van az nővéremmel, csak itt én vagyok akivel "kivételeznek", mert én jó tanuló vagyok, mindig hazaérek a megbeszélt időpontra, a nővérem meg régebben állandóan vetített, hazudozott és nem is tanul rendesen, mára már őszintébb lett, de a szüleink bizalmát már eljátszotta.
8/14 A kérdező kommentje:
Utolsó: jó tipp volt, de nem talált :S Én sose hazudtam nekik komoly dolgokban, sose jártam discoba/bulizni, nem festettem magam, jól tanultam, 16 évesen volt először pasim, stb. A húgom már 14 évesen pasizott, nem is tanult jól, nem öltözködik túl vaisszafogottan, mondjuk bulizni ő se jár(t). Valószínűleg tényleg csak arról lehet szó, h rossz sorrendben születtünk :( Köszi a válaszokat!
2009. okt. 27. 12:53
9/14 anonim válasza:
Nem igazságos, de nálunk is így van. Amikor átcuccoltam félig albérletbe, azóta kezdenek rájönni, hogy mégis elkényeztették az öcsémet, nem kellett volna, és mégis rám számíthatnak jobban.
10/14 anonim válasza:
Azóta, gondolom, változott a véleményük a nevelésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!