Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti szülőként haragudnátok a...

Ti szülőként haragudnátok a gyereketekre ha nem akar majd a családi vállalkozásban dolgozni?

Figyelt kérdés

Én 17 éves lány vagyok és nem nagyon érdekelnek azok a dolgok amikkel szüleim foglalkoznak, de már kezdenének finoman engem is belevonni a dolgokba. Nem az, hogy teljesen nem érdekel, de én azért tök más területen tudom magam elképzelni. Ők viszont azt akarnák ha majd végzek a sulikkal akkor náluk dolgozzak. Meg hogy majd olyan fősulira, egyetemre menjek ami kapcsolódik ezekkel.

Félek kicsit attól, hogyha ez nem így lesz akkor megfognak rám haragudni. Még hogyha esetleg nem is mondják ki konkrétan akkor is. Ti megharagudnátok a gyereketekre ilyen esetben?

2015. nov. 28. 07:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én kompromisszumot próbálnék meg, mert azért a biztos bevétel a mai világban nem egy olyan dolog, amiről érdemes teljes mértékben lemondani:

Menj olyan egyetemre amire szeretnél, és mellette diákmunkában dolgozz a szüleid cégénél. Így meglátod érdekel-e, ki tudja, lehet találsz olyan részterületet amit imádnál. És ha később úgy döntesz, h inkább érdekel a családi vállalkozás, levelezőn v estin is elvégezhetsz egy másoddiplomát.

Ha pedig rosszul vagy tőle, annyira utálod, akkor is biztos lehetsz a döntésedben, amikor azt mondod, h köszönöm ebből nem kérek, én inkább más akarok lenni.

2015. dec. 1. 15:01
 12/13 anonim ***** válasza:

Azért nem mindegy mégis mekkora vállalkozásról van szó.

Mondjuk ha földet művelnek 30 hektáron meg 2 öreg kamionnal fuvaroznak és van egy zöldséges standjuk a piacon akkor elhiszem, hogy nem látsz benne sok perspektívát.

2015. dec. 2. 06:06
 13/13 anonim válasza:

Szia kérdező! Na végül hogy döntöttél? Mert hasonló cipőben járok, mint te. Egyik pillanatban a családi vállalkozást szeretném csinálni (miattuk is), a másikban meg úgy vagyok vele, hogy saját utat választok.

Érdekelne, hogy hig6y élted meg a döntést a suliválasztásnál. Köszi :)

2019. jan. 2. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!