Ha meghalna a kicsi gyermeked gondolnál arra, hogy te is utánamész?
Valószínűleg eszembejutna!
Viszont! Két gyerekem van. Szóval igyekeznék a másik pici miatt feldolgozni, akár pszihológus segítségével.
A szomszéd néni teljesen magába zuhant, inni kezdett, mikor a legidősebb gyereke meghalt.
A két kisebb már felnőtt, de rá se nyitják az ajtót, mert teljesen tönkretette a gyerekkorukat.
12-es voltam:
Egyébként HOVA akarnál utánamenni? :)
Ha a hagyoményos vallásokban hiszel, akkor a gyereked betegség esetén valószínűleg a mennyorzságba kerülne, te öngyilkosként a pokolba.
Ha ateista vagy, akkor a SEMMIBEN hol fogod megtalálni a lelkét? :)
Ha meterialista, akkor MIT keresel és HOL?
Ha pedig hiszel a reinkarnációban, akkor tudod azt, hogy a halál után a szerep leválik a lélekről: a gyereked lelke és a te anyai lelked valószínűleg még csak nem is találkozna.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
amúgy öngyilkosságra szerintem nincs mentség.
Nem. Nincs összefüggés.
Ha lehetne megprobálnék másik gyereket nemzeni gének átadása miatt.
Továbblépnék. Nincs értelme negatívot érezni. Rossz lenne, mert tudnám realizálni, mennyi dolgot tehetett volna de sajna így alakult.
Biztosan átfutna az agyamon. De csak egy-egy pillanatra. Ha lenne testvére, nekem meg férjem, még egy pillanatra sem. Nem tetézném a veszteségüket.
Így, hogy egyedül nevelem az egykémet, egy kicsit csábítóbb lenne feladni. Nem tudom, mit művelne velem a depresszió, de most azt gondolom, ha egy kicsi is megmaradna a józan eszemből, nem ölném meg magam miatta, mert tudom, hogy ő nem akarná, illetve nem akarta volna, hogy ezt tegyem. Ő borzasztóan kedves és önzetlen, mindig igyekszik örömet okozni. Nem hiszek a halál utáni életben, de azt tudom, hogy ha még az életében előre látná (vagyis ebben a fiktív helyzetben "látta volna"), hogy megölöm magam a halála után, az borzasztóan elszomorítaná (elszomorította volna). Azt gondolom, azzal tartanám tiszteletben őt halála után is, ha összeszedem magam, és őt sosem feledve élem tovább az életet. Emlékezve mindarra a sok jóra, amire az ő jötte tanított. Talán önkéntes munkába menekülnék. Azt pl. biztosan nagyra értékelné, ha mondjuk rossz sorsú gyerekeken segítenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!