Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy gyermekét, gyermekeit...

Egy gyermekét, gyermekeit egyedül nevelő apát is ugyanannyi hátrány ér munkakeresésnél, mint egy egyedülálló anyát?

Figyelt kérdés
2015. nov. 23. 12:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
62%
Persze, el kell mondani, de nem az állásinterjún. Egyszerűen ez nem tartozik oda. Nem is lehet ilyet megkérdezni sem, és ő sem köteles elmondani. Ha felvették, akkor persze, a pótszabi miatt, meg az adókedvezmény miatt mondja el nyugodtan, de addig?
2015. nov. 23. 14:14
 12/18 anonim ***** válasza:
84%

11: nem is úgy értettem, hogy az interjún el kell mondani.

De úgy is kiderül, tehát nem lehet titokban tartani.

A hátrány nem csak az lehet, hogy nem veszik fel az interjú alapján. Hanem felvétel után is elküldhetik indoklás nélkül a próbaidő alatt.

Egyébként meg tényleg nem arról kéne szólnia az interjúnak, hogy mikor tervezel gyereket, van-e, hány van, stb. De mivel utána úgy is kiderül, teljesen felesleges titkolózni és bizonygatni, hogy ilyet joguk sem lenne kérdezni. Szerintem egyébként jobb is ezt előre tisztázni. Mindenkinek kellemetlen, ha utólag derülnek ki olyan dolgok, amikre egyik fél sem számított.

2015. nov. 23. 14:19
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

12: folytatás :)

Már csak azért is, mert ha nem gond, hogy gyereked van, akkor az interjún sem lesz gond, tehát semmi hátrányod nem származik abból, hogy elmondtad.

Ha gond, hogy gyereked van, akkor hiába nem mondtad el az interjún, akkor is elküldhetnek a próbaidő alatt, amikor kiderül.

2015. nov. 23. 14:21
 14/18 anonim ***** válasza:
84%

7: ertem en, tehat a nok kevesebbet ernek a munkaeropiacon, EZERT kevesebb fizetest kapnak. Kevesebb fizetest kapnak, EZERT ha a gyerek beteg ok maradjanak otthon. Mivel ok maradnak otthon a beteg gyerekkel, EZERT kevesebbet ernek a munkaeropiacon.

Magyarul : nem kapnak annyi fizut, mert csak.

2015. nov. 23. 16:14
 15/18 anonim ***** válasza:
72%

Nem is lenne szabad a nyomoronc munkáltatóknak a családi állapot felől érdeklődniük.Ennek ellenére pofátlan módon ezzel kezdik!!Mondanám, hogy ne valld be, hogy van gyereked.Csak lehet hogy akkor adókedvezmény szempontjából nem járnál jól.Így -akár igaz, akár nem-mondd azt, hogy nagyszülők,rokonok

bármikor vigyáznak rá.Aztán meg majd lesz valami...

A mai munkáltatóknál őszinteséggel nem lehet érvényesülni!Remélem, ők maguk sosem fognak kölyköt csinálni és szaporodni!Hisz csak nyűg a purdé, minek az?!A profitot is jobb, ha nem kell kölykökre költeni, mi?!

2015. nov. 23. 16:56
 16/18 anonim ***** válasza:
58%

Kedves 7-es! Te is egyszer voltál beteg purdé, akivel az anyád otthon maradt.

Szép kis világban élünk! A nők szülnek dolgoznak, kevesebbet keresnek, a nyugdíjuk kevesebb lesz. A hős férfiak, akik nem szültek és magas a fizetésük akár elválnak, vagy akár idő előtt meghalnak és a beteg purdékat ápoló nők öreg korukra nyomorognak.

2015. dec. 6. 17:47
 17/18 anonim ***** válasza:
83%

"Kedves 7-es! Te is egyszer voltál beteg purdé, akivel az anyád otthon maradt."

Nem a 7-es vagyok, de én is voltam beteg gyerek, és a szüleim egyforma arányban maradtak velem otthon, így aztán eléggé megrázott felnőttként, hogy a társadalom elvárása szerint egy nőnek akkor is egyedül kell gyereket nevelni, ha házasságban él... kérdem én, akkor mi a francnak házasodni? bezzeg ha válásnál a nőnek ítélik a gyereket, mert kb. eddig is egyedül nevelte, akkor meg megy a rinya.

2015. dec. 7. 17:34
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha teljesen őszinte akarok lenni, interjún kb. ki se derül, ha egy férfi egyedül neveli a gyerekét... még ha olyan is a munkáltató, hogy túl intim kérdéseket kérdez és nem diszkréten, vhogy csak a nőkről képzelik azt, hogy gyereket akarnak / nevelnek, akár egyedül is. De ha kiderül, akkor kb. ugyanakkora mértékű hátrányok érhetik.
2017. máj. 25. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!