Egyedül álló szülők, hogy oldották meg friss munkahely, bölcsi kombót?
Az érdekelne, hogy volt-e már valaki hasonló cipőben, s ha igen, hogyan oldotta meg.
Úgy alakult, hogy egyedülálló szülő lettem, kisfiam 2.5 éves. Adódott egy munkahely, de minden segítség nélkül nem tudom, hogyan kezdjek neki:
Segítségem senki, bölcsibe csak már élő munkahelyi igazolással veszik fel a gyerkőcöt, tehát ha fel is vennének, az első minimum egy hétben szabit kellene kivennem, hogy bölcsibe szoktassam a gyerkőcöt, viszont egy munkaadó sem fog (főleg próbaidők divatjának korában) felvenni így. :(
kérdésem tehát, hogy valami segítséget lehetne kapni az önkormányzattól, hogy vihessem még munka kezdés előtt a gyerkőcöt, vagy a bölcsiben valami már bánásmódban részül esetleg egy ilyen "helyzetű" szülő? Vagy hol érdemes érdeklődni ilyen ügyben?
Válaszokat előre is köszönöm.
Általában akkor veszik ki a felgyűlt szabit amíg beszokik a gyerek,előző munkahelyre nem tudsz visszamenni?
Én is úgy tudom mint az első nem az első napon kell vinni a munkáltatóit.
Szia!
Nem tudom, elhunyt a párod, vagy elváltatok? Mert ha elváltatok, akkor annyira azért talán csak meg lehet kérni, hogy a bölcsibe beszoktatást ő csinálja végig, elvégre az ő gyereke is.
Köszönöm a válaszokat, mindenképpen érdeklődni fogok a leendő munkaadómnál, hogy tud-e adni igazolást a szándékáról, hogy alkalmazni fog.
A bölcsiben sajnos teljes elutasítás fogadott a "problémámmal", azt mondták, csak akkor fogják tudni felvenni a gyerkőcöt a létszámba, ha már igazolást viszek, mert(hétköznapi nyelvre fordítva) nekik az nem éri meg ha, ingyen kell foglalkoztatniuk a gyermekem, ugyanis ha rászoruló, nem dolgozó szülők gyermekét a védőnő, vagy háziorvos javaslatára veszik fel, akkor térítésmentesen kell megtenniük(s munkahelyi igazolás nélkül ebbe a csoportba tartoznánk mi is).
A gyermek édesapja nem tud segíteni ebben, mert a munkaadója hallani sem akar a több nap szabiról. Persze evvel kezdtem nála, de érdeklődésére elutasítást kapott ő is.
Nem tudom, mit mondjak... Kisfiam 2 éves és szerettem volna bölcsibe adni. Születésétől fogva, inkább miután kidrült, hogy jön, azóta vagyok egyedülálló.
Meg lehet oldani, lelkileg mindenképpen, DE!! Az én fiamat nem vették fel a bölcsibe. Mondtam, hogy muszáj visszamennem dolgozni, mert nem tudom fenntartani magunkat a gyesből. Lakáshitelem is van. Lenne munkahely is, aki kiadta az igazolást, visszavennének hamarabb, de ennek ellenére elutasítotak azzal, hogy nem májusban adtam be a papírokat és még azt is megkérdőjelezték, hogy egyedülálló vagyok, pedig a születési anyakönyvi kivonatban sincs benne az apa neve... Holnap megyek a szociális irodába, gyámügyhöz és a vezető bölcsődébe, mivel szerény tapasztalatom szerint egy "ilyen helyzetű" szülőt semmivel nem néznek jobban, mint azokat, akiknek pénzük is van, férjük is van.....
Ennyi :-((
Remélem, Te jobb helyen laksz, mint én...
Ha megtudok holnap valamit, akkor még írok.
Budapesti vagy? vagy vidéki?
Én budapesti,
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!