Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig várható el egy férfitól...

Meddig várható el egy férfitól az, hogy tolerálja párja már felnőtt fiát az otthonában?

Figyelt kérdés

Most lett 18 éves, de eddigi életvitelét tekintve az elkövetkezendő 20 év is kb így fog telni neki.

Szobájában rendetlenség, magától nem tanul, és mindenen csak röhög, meg keresztbe tesz az anyjának(is). Igényei hatalmasak, mindenből a legjobb, legújabb, legdrágább.

Most meg felvetődött, hogy főiskolára akarna majd menni, és igen, támogassuk őt ebben.

Nagyon szemét vagyok, ha nekem ehhez már nincs kedvem?

41/F

2015. nov. 22. 10:26
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
47%

Nagyon le leszek pontozva az tuti!

Azoknak akik szerint neked kell mindenben ellátnod, meg támogatnod azoknak nem merül fel, hogy van apja meg anyja is? Ha valakiknek akkor nekik és nem neked kell mindenen felül támogatnod. (és az sem jó, ha anyu minden megkeresett pénzét a fiára költi, majd utána neked kell adnod neki, mert az meg bújtatott finanszírozás) Volt aki azt írta téged rakna ki.. Na szép, a saját lakásodból... Szerintem Nő volt aki írta. Befogadok valakit egy időre, majd ha nem működik akkor nekem, mint férfinak kell elhagynom a saját(!!) lakásom. Eszem megáll!

Tipikus mai probléma. A barátnőd egyáltalán nem szeret téged, csak az kell neki, hogy egy pali anyagilag finanszírozza a csemetéje minden óhaját, sóhaját. Sajnálom, de szerintem ez van. Ha szeretne akkor meghallgatna, nem hivatkozna mindenféle másra, főleg nem fület befogva átvonulva másik szobába. Írtad, hogy nem sokat vagy otthon, hát lehet már van valakije rajtad kívül.

Bajban vagy, nem is kicsit. Még az is előfordulhat, hogy ki sem rakhatod őket a saját lakásodból, ha már egy ideje együtt vagytok, mert az már élettársi kapcsolatnak minősülhet.

Azoknak akik szerint egy ilyen beképzelt senkiházit a nevelőapjának kell finanszíroznia az apja és az anyja helyett, azoknak javaslom, hogy éljék át az ilyet.

2015. nov. 22. 16:54
 42/50 anonim ***** válasza:
14%

A párod pedagógus, szerintem elvi kérdést csinál a gyereknevelésből,ezért sem enged beleszólást.

Havonta 1 hetet vagy otthon, így nehéz, alig van,alig lehet ráhatásod az otthon történtekre.

Ettől függetlenül vannak alap dolgok,amiket le kell fektetni.

Ilyen,ha a gyerek házibulit akar tartani, a minimum, ha megkérdezik a véleményed,és nem azért, mert a te lakásodban laktok.

Ez lenne a normális, 2 egyenlő fél egy kapcsolatban.

Te lakásod,én lakásom...régen rossz, ha az egyik fél ezt érezteti a másikkal,nem erről van szó.

Mond meg a párodnak,nem akarod megmondani, hogyan nevelje a fiát,de egy család vagytok,alapelvekbe igenis van jogod beleszólni.

Azt igazából értelmezni sem tudom,hogy meg se hallgat,meg gyerekesen viselkedik,befogja a fülét.

Ez gáz.

Nem mondom, hogy 2 dugás között térj rá a gyereknevelésre, de találd meg a megfelelő alkalmat, ezt neked kell tudni mikor van.

Csak van olyan pillanat, amikor jókedve, lehet vele beszélni.

Csak a gyereknevelés kérdésében ilyen elutasító a párod,vagy más fontos kérdésben sincs szavad?

Mi az,hogy egy nagy gyerekként kezel a párod?

Ezt hogyan kell érteni?

A gyerek látszólag felelőtlen,és éretlen,nem véletlenül, majd kinövi.

Beszélgess el vele,mond meg neki,mivel te nagyon keveset vagy otthon, ezért szeretnéd, ha vigyázna az anyjára, amíg te távol vagy.

Akkor ő a férfi a házban,próbáljon úgy is viselkedni a távollétedben.

Talán lehet rá így hatni.

2015. nov. 22. 19:29
 43/50 anonim ***** válasza:
94%
hát így, hogy már egyre több dolog derül ki a kapcsolatodról, azért más fényben tűnik föl az ügy. Tényleg hülyének vagy nézve, nem is tudom, minek neked ez a kapcsolat, csak kihasználnak. Szerintem igyekezz ügyvédi segítséget kérni először csendben, hogy milyen lehetőségeid vannak visszavenni a lakásodat, és tedd ki a barátnődet a gyerekével együtt.
2015. nov. 22. 20:22
 44/50 anonim ***** válasza:
27%

"A kötözködő válaszokat kimoderáltatom, a többieknek köszönöm a válaszokat."

Attól még, hogy kimoderáltatod, ami neked nem tetszik, a "helység" és a "helyiség" továbbra sem lesz ugyanaz. És ha ezt 41 évesen nem tudod, akkor inkább szállj magadba, és ne egy gyerekkel kötözködj!

2015. nov. 22. 21:00
 45/50 anonim ***** válasza:
1%

Te költöztél be az ő lakásukba, nem?

Te vagy a jövevény, ha jól értem, szivességi lakáshasználó abban a lakásban, amihez jogilag nincsen közöd.

Senki sem kötelez rá, hogy kedved legyen hozzá. Végy egy saját lakást és lakj abban!

2015. nov. 23. 01:40
 46/50 anonim ***** válasza:
75%

az övé a lakás, előző...

kérdező, megértem, hogy eleged van a helyzetből, de ha nem külditek suliba, akkor ez tényleg így marad évtizedekig... küldjétek főiskolára, de valami másik városban, ahol meg kell tanulnia önállónak lenni, akár koleszban, akár bérelt lakásban. fel kell nőnie.

2015. nov. 23. 02:03
 47/50 anonim ***** válasza:
75%
Palira vesznek. Te eltartod őket, ők ezt ki is használják, és még Te alázkodj meg a saját otthonodban? Miért kellene neked más gyerekét támogatni bármivel is, főleg hogy ilyen semmirekellő? Van annak apja és anyja is, akik elcseszték a nevelését, élvezzék ők ennek a hatásait, és pénzeljék ők tovább a lebzselését! Neked ennyit ér az a nő, hogy laknak a lakásodban, eltartod őket és havi egy héten át mg nyugalmad sincs? Ilyen paraméterekkel 100 másikat kapsz, akik között olyan i lesz, aki legalább tisztel...
2015. nov. 23. 06:21
 48/50 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, pozitívot nyomtam mindenkinek, kivéve a 76%-osnak...:)

Igen, tudom, helyiség, helység, komoly probléma ez, és láthatod, ezen keresztül épül fel egy komplett emberi élet, a gyereknevelés, egy társadalmi rendszer is szinte. :)

Remélem szépen telik a napod. :)

2015. nov. 24. 08:19
 49/50 anonim ***** válasza:
Van egy olyan erzesem kedves kerdezo hogy a baratnod es a fia is kihasznal teged. a nonek lakas kellett (vagy lakhatas a fiuval egyutt) akit nem nevel rendesen az igazi apa tesz az egeszre. sajnos az ilyen nok soha nem valtoznak akkor se ha a gyerek egy ingyenelo senki lesz egesz eleteben meg 40 evesen is ellatja mindennel. szerintem te ettol jobbat erdemelsz. ha szereted a not, uljetek le beszelj vele hogy ha a fiu nem valtozik akkor mennie kell es ha ez a mamanak nem tetszik akkor o is mehet vele. Kivancsi lennek van e valtozas azota hogy a topic irodott. Ez egy ertektelen es egyoldalu kapcsolat, hidd el talalsz magadhoz valo rendes es foleg gyerektelen not csak keresned kell. irjal hogy mi van veletek hogyan alakultak az elmult honapok?
2016. júl. 29. 10:41
 50/50 anonim ***** válasza:

Ezért fontos párválasztásnál a közel azonos anyagi háttér és életvitel.

Egy felnőtt ember gyerekkel, aki sosem gyúrt saját lakhatásra (bármilyenre), és simán ráköltözik valakire viszonzás nélkül, nem illik egy olyan emberhez, aki megteremtette ezt magának.

Nemtől függetlenül.

2016. júl. 29. 17:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!