Meddig várható el egy férfitól az, hogy tolerálja párja már felnőtt fiát az otthonában?
Most lett 18 éves, de eddigi életvitelét tekintve az elkövetkezendő 20 év is kb így fog telni neki.
Szobájában rendetlenség, magától nem tanul, és mindenen csak röhög, meg keresztbe tesz az anyjának(is). Igényei hatalmasak, mindenből a legjobb, legújabb, legdrágább.
Most meg felvetődött, hogy főiskolára akarna majd menni, és igen, támogassuk őt ebben.
Nagyon szemét vagyok, ha nekem ehhez már nincs kedvem?
41/F
#29 A Kérdező azt írja,korábban jóban volt a sráccal,a kölyöknek mi érdeke lenne őket összeugrasztani.
Elárulom,semmi.
A srác inkább örülhetett,hogy a nevelőapja jófej,normális.
Valaki itt azt hiszem rátapintott a lényegre,lehet nem is a sráccal kellene elbeszélgetni,hanem az anyjával.
Nyilván látod,ami közöttük van,az nem egy egészséges anya-fia kapcsolat.
Ha a gyereknek mész neki,az a baj.
Ha a párod gyereknevelési szokásait minősíted,akkor az.
Nehéz kérdés.
Mást nem tehetsz,megpróbálsz észérvekkel hatni a párodra.
Meg kell értetni vele,a fia fogja meginni ennek a levét a felnőtt életben,ha ennyire "alá van téve" minden.
Mint írtad,beilleszkedési gondjai voltak,nyilván nem véletlenül.
Feltételezem volt ott más is,vannak,voltak más gondok is a gyerekkel.
Meg kell vonni a párhuzamot a hibás nevelés,és a srác életbeli gondjai között.
Ezzel csak az a baj,azt mondod az anyjának,ő rossz anya.
Nem fogja jó néven venni,ezért lassan adagold,és mindig a megfelelő pillanatban tedd.
Úgy jöjjön le a mondanivalód,hogy ő túlságosan jó anya,az élet nem lesz vele ilyen elnéző...
Kösz, progresszív utazó, teljesen jól látod a helyzetet.
A párom ráadásul tanár is volt, megvan hozzá egy csomó végzettsége, én erre azt mondtam magamban, csak alkalmazni nem tudja saját gyerkőcére.
Nem akarom őket bántani, nagyon utálnám magam érte, csak a párom engem is valahogy úgy kezel, mint egy nagy gyereket.
Ő jobban tudja a gyereknevelés kérdést, ebbe ne szóljak bele szerinte.
Ha meg bármikor szóba hoztam ezt a témát, akkor kivonult a helységből, befogta a füleit, vagy azt mondta, na ő ezt nem hallgatja tovább.
Közös nevezőre kéne jutni, ez a vége. Csak hát nehéz beszélni, főleg, ha alig vagyok otthon. :(
18 éves, szinte gyerek. nem teheted ki, csak max. az anyjával együtt.
A barátnőddel kellene alaposabban átrágni a problémát, és nem szabad meghunyászkodni, mert a gyerek érzi, hogy nincs semmi hatalmad, mindenben az anyja dönt, és amiatt ilyen, amiatt enged meg mindent magának.
Lépj föl határozottabban, de nem kell fenyegetni, nem kell kidobni a 18 évest az utcára. Nem olyan időket élünk, hogy 18 évesen a nulláról mindent el lehetne kezdeni. Biztos út lenne a hajléktalanságba, a züllésbe.
Nekem két gyerekem van,aki nem a mostani férjemtől vannak.Mi az ilyen dolgokat teljesen jól megtudjuk beszélni.Nincs igaza a párodnak,hogy ne szólj bele a nevelésbe,együtt éltek,közösen nevelitek a gyereket.Nagyon nehéz dolgod van kérdező,én egyet tudnák elképzelni,hogy megszűnne a közös kassza. A rezsit,kaja pénzt elfeleznétek,vagyis 3 felé osztanátok,ebből te fizetnél 1/3-ot a többit a párod.Így a saját pénzéből kellene szponzorálnia a gyerek igényeit,ha nem futna rá,akkor így jártak,ha igen akkor meg nem fog további vitákat gerjeszteni ez a dolog.Ha attól tartasz,hogy a számlák nem lennének rendesen befizetve,akkor intézd te a csekkfeladásokat.
A szobájával ne foglalkozz,neki kell ott lennie,neked nem.A 16 éves nagylányom szobájában az én férjem sztem már vagy 2 éve biztos nem járt :))
Mivel tesz keresztbe az anyjának?
Ez elég gáz helyzet.
Ha jóban voltál a sráccal, próbálj meg erőt venni magadon, és menjetek el egyet dumálni, mint férfi a férfival. (azt hiszem, talán progresszív utazó írta már ezt.:-)) A pedagógus anyukával nem fogsz zöld ágra vergődni nevelési kérdésekben, max a kapcsolatotokról lenne érdemes vele beszélgetni.
Nem tudom, mit dolgozol, az jutott eszembe, hogy ha a srác egyébként értelmes, vannak már elképzelései, mit szeretne majd csinálni, talán felajánlhatnád, hogy beviszed olyan céghez dolgozni pár hétre, ami az érdeklődési körébe vág. Nem a pénz miatt, hanem, hogy tapasztalatot, kapcsolatokat szerezzen, kicsit legyen rálátása, hogy műxik ez a gyakorlatban. Mindenképp pozitív, segítő szándékú legyen a beszélgetés, legalább az első, ha szemrehányásokkal kezded, azonnal bezárkózik és meg se fog hallani.
A kötözködő válaszokat kimoderáltatom, a többieknek köszönöm a válaszokat.
Mivel tesz keresztbe az anyjának?
Nem segít neki semmiben, simán elnézi, ha leég a fél konyha, mert ott maradt valami a sütőben, gáztűzhelyen. Utána meg ezen nevetgél, milyen jó poén volt.
Én a munkám miatt 1 hónapban max 1 hetet vagyok itthon.
Bevásárolni a párom jár el egyedül, ha otthon vagyok, akkor együtt elmegyünk nagy bevásárolni, de az egész hónapra nem elég.
A gyerekét képtelenség lenne rávenni, hogy menjen el az 500m-re lévő SPAR-ig.
Ellenben a barátai feljárnak, igényt tart arra, hogy bulit tartson(amiről nem is tudtam, csak utólag...)
De igen, néhány válaszoló szerint nekem ezt némán kellene tűrnöm a saját lakásomban, bizonyára...
37: De ez mind nem a gyerek hibája. Az anyjáé, hogy ráhagyta.
Hogy lehet olyannal élni, aki ha meg akarsz beszélni vele valamit, átmegy másik helyiségbe és befogja a fülét, felnőtt nő létére?
Szerintem a te problémád, hogy nem akarod látni, hogy a kapcsolatoddal vannak igen komoly problémák. Nem a gyerekkel. Hanem a nő és a közötted lévő kapcsolattal.
Hogyan várod el, hogy a nő hasson a gyerekére, ha te sem tud hatni a párodra, aki elméletben felnőtt nő.
Nézd, ha a te lakásod, azt bátran megteheted, hogy összehívod a kis családot, és higgadtan közlöd, hogy itt nincs buli, ha pedig kár történik, azt ők fogják kifizetni, annyival kevesebb részedről a kajapénz, amit beadsz a közösbe.
Tény, hogy a gyerek el van cseszve, de ezen te tényleg nem tudsz segíteni, csak úgy, ha képesek vagytok egymással beszélgetni.
Valaki azt írta, hogy 18 éves, szinte még gyerek, nem teheted ki. De igen, kiteheted, 18 éves, nagykorú, cselekvőképes, a kérdezőnek nem rokona, kitehető, akár anyuval együtt is.
De nem ez a lényeg, hanem tényleg anyut kéne elővenni, de úgy lehetetlen kommunikálni, ha anyu úgy viselkedik, mint egy hisztis 8 éves liba, hogy befogja a fülét, meg kimegy a szobából. Kérdező, szerintem gondold át ezt a kapcsolatot. Nem sokat tdunk, de nagyon úgy tűnik, te csak az ATM vagy ebben a kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!