Meddig várható el egy férfitól az, hogy tolerálja párja már felnőtt fiát az otthonában?
Most lett 18 éves, de eddigi életvitelét tekintve az elkövetkezendő 20 év is kb így fog telni neki.
Szobájában rendetlenség, magától nem tanul, és mindenen csak röhög, meg keresztbe tesz az anyjának(is). Igényei hatalmasak, mindenből a legjobb, legújabb, legdrágább.
Most meg felvetődött, hogy főiskolára akarna majd menni, és igen, támogassuk őt ebben.
Nagyon szemét vagyok, ha nekem ehhez már nincs kedvem?
41/F
Miért nem beszéled meg a feleségeddel, hogy hogyan tovább?
Nyilván nem vagy köteles támogatni a főiskolai tanulmányait, de az anyja valószínűleg fogja. És nem vagy köteles eltűrni, ha csak a te házad, de akkor számolhatsz vele, hogy ha durván és bunkón kiteszed a szűrét (bármennyire is jogos), az anyja is megy utána. Legalábbis én nem akarnék olyan férfivel együtt élni, aki az én megkérdezésem nélkül kipaterolja a gyerekeimet.
A baj az, hogy én nem nagyon vagyok otthon, a párom meg olyan érdekes módon viszonyul a gyerekéhez. Kb mintha az egész életét arra tenné fel, hogy jólétben, kényelemben, maximalizmusban teljen el a gyereke élete. Avval indokolja, hogy mert ő maga sem kapta ezt meg, és hogy milyen gonosz szülei voltak.
Én meg azt mondom neki, hogy egy szülő talán akkor teszi a legjobbat a gyerekével, ha minél előbb pályára állítja.
Rendben van, akar menni főiskolára, de akkor legalább látnám rajta, hogy a minimális tiszteletet megadja annak, aki törődik vele, és tesz némi dolgot azért, hogy a szülőknek könnyebb legyen.
Azért ez sokmindentől függ. Kié a lakás, közös kasszán vagytok-e, ill. ki finanszírozza a gyereket, csak az anyja vagy az apja is ellátja gyerektartással meg egyebekkel?
De ha főiskolára akar menni és zavar a jelenléte, a legkézenfekvőbb hogy fizettek neki kolit vagy szobát valahol és akkor csak max. hétvégente jön haza.
Főiskolás persze tud dolgozni suli mellett, de azért nem ördögtől való anyagilag támogatni, ha rendesen tanul...
Amúgy a saját lakásom, és a barátnőmről van szó, ki nem paterolnám a gyerekét semmi esetre sem, csak "savanyú képet" tudok vágni az egészhez legfeljebb, ahogy fogalmazott itt valaki.
Nem a pénzen van hangsúly, hanem inkább az otthoni nyugalmon, békén, harmónián. Na ez most nincs meg.
16 éves kortól lehet diákmunkára menni ...
am meg zárd el a pénzcsapot vagyis semmi olyanba ne adj bele ami a gyereket érinti
pl ha a te neveden van a net mond le vagy válts a legkisebb csomagra
tv ugyan ez, márkás ruha off, új teló pc stb.. off
és én csak abban az esetben támogatnám ha felét mellé teszi !
vagy nagyon visszavesz az igényeiből ...
adj neki gondolkodási időt pl karácsonyig ...
Kollégiumba el lett küldve 1 évre, de nem bírta, a kortársai folyton kibabráltak vele, valahogy nem szimpatizáltak vele. Ezért váltott iskolát, lakóhelyet.
Az igazi apja csak gyerektartást fizet, semmi mást.
Egy rossz körülmények között felnövő anya,aki mindent megad a gyerekének,védi még a széltől is.
Ez eléggé jellemző.
Azt írod a koleszban ki volt közösítve,lehet azért fontosak neki a drága cuccok,hogy könnyebben be tudjon illeszkedni az aktuális közösségbe.
A gyerek csúnyán el van kényeztetve,ez nem kérdés.
Az anyja ezt még nem érzi,kb 5-6 év,és rá fog jönni,mit rontott el a gyereknevelés során.
20-as évei közepére azért már önállósodnia kellene a srácnak, nem fog,szinte biztos.
Akkor anyunak is leesik a tantusz.
A leírtak alapján a párod soha nem fog "nekimenni" a fiának,te is jobban teszed,ha nem a pofákat vágod,hanem megpróbálsz összehaverkodni a sráccal.
Mondtam,2 sör,vagy egy üveg whisky,amelyik szimpatikusabb.
Beszélgess el vele,kezeld felnőttként,próbálj meg embert faragni belőle.
Tudom,ez ijesztően hangzik,nem a te gyereked,de a párod egy anyaoroszlán,csak a feszültség fog nőni köztetek,ha nem a megoldáson dolgozol.
szerintem is beszéld meg a pàroddal ezt. megértem, hogy számodra a fiú egy kvázi idegen, nem szívesen pénzeled és laksz vele együtt.
de a barátnőd gyereke, szóval tartsd tiszteletben azt is, hogy ő mit szeretne.
esetleg gondolj abba bele, hogyha a te gyereked lenne akkor is azt akarnad, hogy minden végzettség nélkül takarodjon el dolgozni, mert már elmúlt 18?
de nyílvan a luxusdolgokban nem kell támogatni, vagy hogy mindenből a legdragabbat akarja.. ezt meg kell vele értetni.
de én ha megtehetnem a kolit és a kaját fizetnem a gyerekemnek. de nyilván bulipenzt es cigire meg akármire pénzt már nem adnék, főleg nem ilyen kovetelozo gyereknek.
de elsősorban a baratnodnek es az igazi apanak kéne ezt fizetni.
DE mondom a paroddal beszéld ezt meg. de ha továbbra is vele akarsz lenni, akkor normálisabban állj hozzá a gyerekehez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!