Hogyan jelentenétek be az eljegyzést a szülőknek?
A keresztenyseghez nem kell megkeresztelkedni. .. Amúgy meg "anyu, a Pistivel eljegyeztuk egymast".
Ha szóba kerül a keresztelés, akkor közöd hogy nem és nem is fog. Ennyi,
Mar bocs, de amig nem vagy eleg felnott ahhoz, hogy:
1. megvedd magad (es a parod) anyukad megjegyzeseitol
2. nyomatekositsd edesanyadban, hogy az agymosott vallasmaniajaval alljon le, legalabbis elotted, mert nem vagy ra kivancsi
3. eleg asszertiven ellenallj ezeknek a kommenteknek
addig baromira nem kene hazasodnod sem.
Talan ideje lenne leszakadni anyuci szoknyajarol es kiallni a velemenyed mellett, akkor is, ha ez ideiglenesen konfliktusforras is lesz. Maskepp soha nem fog leallni, mert meg mindig hagyod magad 5 eves taknyos gyerek szintjen kezelni, akinek meg lehet mondani, hogyan elje az eletet.
Na hat a kerdesedbol egyaltalan nem ez derult ki.. Erzelmileg legalabbis biztosan nem sikerult elszakadnod.
Nezd, nem tudsz tapintatos lenni ebben a temaban. Neki ez mindig is fajdalmas pont lesz, es nem fogja abbahagyni, mint ahogy eddig sem tette. Egy fanatikusnak hiaba magyarazod, hogy agymosott, nem fogja belatni sosem.
Allj ele, kozold a tenyt, majd mondd meg neki, amikor nekiall panaszkodni, hogy nem kersz a kommentekbol.
szerintem ne foglalkozz a retardalt anyukád véleményével. én egyszer elmagyaraztam volna, hogy engem nem érdekel a barátom vallása, és mivel én járok vele, és én elfogadtam, ezért tartsa tiszteletben. amennyiben ezt nem tenne, ott hagynam akár a beszélgetés közepén, ha ezt felhozza.
alapból nem kellett volna idáig fajulnia a dolognak. szerinted a párodnak hogy esik, hogy ennyire tartasz anyukád véleményétől, hogy az eljegyzést sem mered bejelenteni(felnőtt nőként)?
Na látom nem csak anyuci pici fia, hanem lánya is létezik. Felnőtt nő vagy, házasodni készülsz, állj már ki magadért... atyajóég.
Hogy mondd meg? "Anya, apa, a Peti eljegyzett, esküvő jövőre lesz. És ha mégegyszer megkérdezitek, hogy megkeresztelkedett-e, én is kilépek az egyházból!"
ez az n+1 edik szidjuk most burkoltan a keresztényeket féle kérdés.
abba gondolj bele hogy hány olyan házasság végződik válással ahol a teljes környezet meg volt győződve arról hogy mennyire összeillenek egy húron pendülnek, mert ugye hasonló a hasonlónak örül, az "ellentétek vonzzák egymást "elvet vallók közt méborúsabb természetesen az arány...... minél inkább más a világnézet annál több potenciális ketyegőbomba van elásva a közös utatokon.... most ti még csak ott tartotok hogy jó az ágyban nem vág pofon juhé,még meg is hív erre arra...de a hozzáállásbeli különbség kidomborodik és te is idővel azt veszed észre nem ahhoz a közeghez szoktál hozzá amit ő képvisel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!