Miért kell elrontania az eljegyzést? Sosem fogja elviselni? Mit tegyek? Hogy mondjam el így, hogy terhes vagyok?
16 éves koromban ismerkedtem meg a vőlegényemmel, akit a szüleim már akkor utáltak, bármit tett, az rossz volt.
4 év után vége lett, de abban a 4 évben volt minden, én szinte mellette nőttem fel.
Nekem kellett egy házasság+válás, hogy rájöjjek, őt szeretem... Voltak viharos részei a kapcsolatunknak, de ha ő nincs, nem lennék most ott, ahol vagyok.
Elutaztunk pár hétre pihenni és eljegyzett. Tegnap jöttünk haza és elmondtam anyának, az első kérdése az volt, hogy akkor most megint alig fognak-e látni és hogy mégis mennyi idő kell nekem, amíg rájövök, hogy ez az ember nem szeret engem... De 11 hetes terhes vagyok és ezek után nem tudom, hogy mit várjak.
Komolyan azt akarja, hogy válasszak a szüleim és a vőlegényem között? Mert ha választanom kell, nem mellettük fogok dönteni.
Mit tegyek?
Tehát az első férjed jegyzett el ismét?
Vagyis 20 évesen túl voltál egy házasságon és egy váláson? Mert ha így van, akkor gondolom anyukádnak ez a baja, vagyis az, hogy látja, hogy nem felelősséggel viszonyultok a házassághoz. Talán ezért aggódik. Nyílván a párodnak is vannak húzásai, amik nem tetszenek az édesanyádnak. Nem?
Nem az első férjemhez megyek hozzá.
Egy házasságom volt eddig, ami hiba volt és vele már elváltunk (vele ismerkedtem meg, miután szakítottam a mostani vőlegényemmel, 20 éves koromban).
Mit tennél?
Igent mondtál, ha a vőlegényed.
Teljesen természetes ha van egy kapcsolatod, elköltözöl a szülőktől ,valamennyivel kevesebbet látnak.
Miért kellene választani?
Esküvőt én még nem akarok, majd csak jövőre (nagy esküvőt szeretnénk és azt már nem lenne idő megszervezni).
Azért kell választanom idővel, mert nem akarom, hogy állandóan ezt kelljen hallgatnom a szüleim részéről, hogy biztosan megcsal, elhagy majd, a pénzével magához láncol, csak kihasznál, stb. Apám közölte, hogy ő ilyen emberrel nem ül egy asztalhoz...
Már két éve nem élek a szüleimmel, nem ez a baj.
Rengeteg választ fogsz kapni, amiben azt ecsetelik majd, hogy milyen buta vagy, hogy hozzámész a 16 éves szerelmedhez, mert még nem volt más az életedben. Én ezzel nem értek egyet. Szerintem az ember tudja, ha megtalálta azt, akivel minden jobb, mint nélküle, akiről tudod, hogy életed végéig olyan boldoggá fog tenni, amilyen most vagy.
DE! Ha valóban nem volt még más komoly kapcsolatod, akkor a puszta emberi kíváncsiság miatt is, valószínű, hogy majd 5-10-15... év múlva másfelé tekintgetsz, mert azt hiszed más jobb lehet. Ez nem igaz, de amíg a saját szemeddel, a saját bőrödön meg nem tapasztalod, hogy milyen a másik, addig benned lesz a kíváncsiság. Erről a dologról igen is tudnod kell, végig kell gondolnod, és azt is, hogyha majd kísértésbe esel, mekkora önuralomra les szükséged. Ezt tényleg gondold végig més most magad miatt.
A másik: azt írod, mellette nőttél fel. Tehát amikor megismerted, még nagyon gyereknek érezted magadat. Félő, hogy ez az érzés el fog kísérni életed végéig, hiszen ő ismert téged gyerekként, óhatatlanul is benne vagy egy apa-gyerek kapcsolatban, amiből nehezen lesz egyenrangú kapcsolat, még ha közben felnősz is. Ezt is érdemes átgondolni, és hogy ez így jó neked, vagy sem. Tudsz-e igazi nő lenni mellette?
A harmadik aggodalmam a kérdéseddel kapcsolatban, hogy jön a baba. Vajon amúgy is megkérte volna a kezedet, és amúgy is igen mondtál volna? Mert ez úgy jött le, hogy ti most nem is vagytok együtt, csak jön a baba és találkoztatok és megbeszéltétek. Csodálatos dolog egy gyerek érkezése, de a pici nem oldja meg a kettőtök között lévő problémákat (nyilván vannak, ha szakítottatok), csak egy időre eltereli a figyelmet, aztán majd megint felbukkannak a régi bajok. Nem derül ki, hogy éltetek-e már együtt. Ha még nem, akkor mindenképpen azt javaslom, hogy 1 évet lakjatok együtt. Ez teljesen más oldalát fogja feltárni a kapcsolatotoknak.
A szüleidről meg annyit, hogy az aggodalmuk biztos nem alaptalan. Kérdezd ki, hogy miért gondolják pontosan, hogy ő nem szeret téged és indulatok nélkül gondold végig a válaszukat. Egy anyai megérzés azért ritkán téved. Biztos, hogy ettől függetlenül elfogadják a döntésedet majd, hisz nem akarnak elveszíteni téged. Szóval nyugodj meg, köztük semmiképpen nem kell döntened. Inkább a terhességedet mond el nekik és gondold át nyugodtan, egyedül az előbbieket.
Jó egészséget kívánok neked és a picinek is!
Az első vagyok, oké, akkor visszaszívom egy részét, amit mondtam...de továbbra is zavaros amit írsz
"vele ismerkedtem meg, miután szakítottam a mostani vőlegényemmel, 20 éves koromban".
Miután szakítottál a mostani vőlegényeddel :-O
Most hány éves vagy és mióta ismered a jelenlegi párodat?
Fenntartom, hogy édesanyád félt Téged és valószínűleg korainak érzi ezt a dolgot. Az más dolog, hogy másként is lehetne beszélni...
Mit mondd, miből gondolja, hogy a jelenlegi párod nem szeret?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!