Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám folyamatosan ver. Mit...

Anyám folyamatosan ver. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már kiskorom óta vert, ha valami olyat mondtam, ami neki nem tetszett, akkor lekevert egy pofot, megcibált, megütött, néha véresre is ütött. Egy 7 éves ezt nehezen fogja fel. Belegázolt mindenbe, a fejlődésembe, 10 évesen OCD-vel küzdöttem, később pánikbeteg lettem, most újra kényszergondolatok gyötörnek. Kiskorom óta az arcom helyett pofát használt, alvás helyett döglést, szép helyett undormány degeneráltat, és egyéb kifejezéseket, amiket bár sohasem mutattam felszínre, mégis traumákat okoztak, az ütések is. Nem szeretném, ha olyan választ kapnék, hogy keressek fel orvost, pszichológust, mert nincs rá pénzem. Inkább az lenne a kérdésem, hogy hogyan kezeljem. Félek bármit tenni, mert azon kívül, hogy mindenbe beleszól, akaratos és agresszív, még meg is üt. Hogyan kerekedjek felül ezen? Már 17 éves vagyok. Gyakran érzem, hogy ennyi lealacsonyítás mellett, van e még egyáltalán életkedvem. Az ő nézőpontja szerint azért ilyen kemény, hogy felkészítsem az életre.
2015. nov. 11. 00:18
1 2 3
 21/28 szamo77db ***** válasza:
79%
Tudod, engem is vertek, hol kézzel, hol szíjjal. Aztán másodikos gimis voltam, amikor megmondtam nekik, hogy előre szólok, s ezután amelyik megüt, kapja vissza tőlem a párját. Ezután nem bántottak többé. Csak azt sajnálom, hogy nem adtam vissza egyiknek sem. Nagyon megérdemelték volna!
2015. nov. 11. 10:42
 22/28 anonim ***** válasza:

Anyukád nem normlális, remélem ezt te is tudod.

A többiek azthiszem már mindent elmondtak (üss vissza vagy védd ki, hívd a rendőrséget, költözz el, tanártól/igazgatótól/iskola psziholólógustól kérj segítséget)

Engem lelkiterrorban tartott a nagymamán gyerekkoromban. Ha szeretnél, szívesen beszélgetnék veled.

2015. nov. 11. 10:54
 23/28 anonim ***** válasza:

Pszichiátert keress fel, háziorvos ad beutalót, ingyen (TB alapon) van. Nem kell fizetned érte.

Aztán, amint lehet, költözz el otthonról, kollégiumba, albérletbe, társbérletbe.

2015. nov. 11. 12:01
 24/28 anonim ***** válasza:
menj kollégiumba, és 18 évesen csapd rá az ajtót és többé vissza se nézz. Az ilyennel nem lehet mit kezdeni.
2015. nov. 11. 12:18
 25/28 anonim ***** válasza:
A helyzet az, hogy ezt azért teszi veled mert gyenge és máshogy nincs hatalma feletted. Nem szabad hagyni hogy lássa rajtad, hogy félsz tőle mert annál inkább a verést fogja használni fenyítőeszközként. Kolesz? Rokonok? Barátok? Költözz el onnan ahogy csak tudsz. Plusz van ilyen segélyvonal is családon belüli erőszakkal kapcsolatban. Nézz szét a neten. Egyébként meg azt belemondanám a szemébe az ilyennek, hogy remélem ő is majd felkészül az öregkorra, mert akkor csak te leszel neki és ne csodálkozzon ha ő is ezt a törődést kapja vissza tőled. Ha nem fogja majd tudni önállóan kitörölni a s.ggét idős korára, akkor remélem eszébe jutsz, hogy talán nem így kellett volna és elgondolkozik, majd rajta hogy miért maradt egyedül.
2015. nov. 11. 16:35
 26/28 anonim ***** válasza:

9-es válaszárol lematadt egy 0, nem 10 hanem 100%!

Köszi!

Védd meg magad, fogd le ha ütne, szólj vissza, ha piszkál!

Jöhet a nulla.

2015. nov. 11. 16:48
 27/28 anonim ***** válasza:

Akit ilyen szinten vernek, az olyan keményen bántalmazott ember, hogy szinte meg sem mer szólalni nagyközönség előtt, még neten sem. Ha mégis igaz, akkor vagy lekeversz anyukádnak egy maflást egyszer védekezésből és végre megtanulja, hogy befejezheti a verést, mert ő maga is kaphat, vagy elmégy a rendőrségre és segítséget kérsz, hivatalosan is.

Ha csak itt panaszkodsz, azzal semmit sem segítesz magadon.

2015. nov. 11. 18:38
 28/28 anonim ***** válasza:

Üss vissza. Ne hagyd beleszoljon életedbe.

Én jobb vagyok mint pszihológusok és ingyen dolgozok ha kell méllyebb seítség, nyugodtan írj.

Egy ilyen ember, nem ember, nem hogy anya legyen...

Nem szabad érzelmileg megviseltesd magad. ilyen férgek miatt. Sajnállak, de ez nagyon megfog téged erősíteni emberileg, nem életre leszel felkészülve.... Ezt azért mondja, saját lelkiismerete rongálása nélkül kínozzon.

2015. nov. 12. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!