Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám folyamatosan ver. Mit...

Anyám folyamatosan ver. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már kiskorom óta vert, ha valami olyat mondtam, ami neki nem tetszett, akkor lekevert egy pofot, megcibált, megütött, néha véresre is ütött. Egy 7 éves ezt nehezen fogja fel. Belegázolt mindenbe, a fejlődésembe, 10 évesen OCD-vel küzdöttem, később pánikbeteg lettem, most újra kényszergondolatok gyötörnek. Kiskorom óta az arcom helyett pofát használt, alvás helyett döglést, szép helyett undormány degeneráltat, és egyéb kifejezéseket, amiket bár sohasem mutattam felszínre, mégis traumákat okoztak, az ütések is. Nem szeretném, ha olyan választ kapnék, hogy keressek fel orvost, pszichológust, mert nincs rá pénzem. Inkább az lenne a kérdésem, hogy hogyan kezeljem. Félek bármit tenni, mert azon kívül, hogy mindenbe beleszól, akaratos és agresszív, még meg is üt. Hogyan kerekedjek felül ezen? Már 17 éves vagyok. Gyakran érzem, hogy ennyi lealacsonyítás mellett, van e még egyáltalán életkedvem. Az ő nézőpontja szerint azért ilyen kemény, hogy felkészítsem az életre.
2015. nov. 11. 00:18
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
97%
Azért lenne fontos otthonról elhúzni valahogy, mert járhatsz te a földrész legjobb szakemberéhez is,amíg bántalmazó környezetben élsz,sajnos az újabb és újabb traumák állandóan vissza fognak rántani a múltba,nem fogsz tudni tovább lépni,nem fogod tudni feldolgozni, ami veled történt. És anyád befolyását is csökkenteni kell az irányodba.
2015. nov. 11. 05:27
 12/28 anonim ***** válasza:
96%
Nem bántásból, de anyádra is ráférne egy kiadós verés, talán akkor a helyére rázódna a beteg agya. Én azt javaslom, hogy ahogy betöltöd a 18. élet éved költözz el otthonról, és szakíts meg vele minden kapcsolatot. Talán ezek után majd leesik neki, hogy mekkora egy szar ember, szülőnek pedig egy nulla.
2015. nov. 11. 05:45
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Anyud egy idióta, de erre talán magadtól is rájöttél. A legközelebbi verés után hívd a rendőrséget.
2015. nov. 11. 07:27
 14/28 anonim ***** válasza:
6%

17évesen megver az anyád az elég nagy szégyen.

Engen is vert. Kb mióta megszülettem, rendszeresen mind2 szülőm, jó alaposan elgyepáltak amikor épp ahoz volt kedvü, meg amikor nem akkor is.

Ma már persze nem mernek, még kiabálni sem velem.

2015. nov. 11. 07:43
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Apa hol van?
2015. nov. 11. 08:28
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, tőlem egy ponton túl - jogos önvédelem címmel - akkorát kapna visszakézből, hogy felborulna, és többé a hangját sem merné felemelni... vagy esetleg eltörném a rám emelt kezét... ilyesmi...

Az orvos, pszichológus meg TB-re ingyen van, háziorvostól, iskolaorvostól kérj beutalót...

2015. nov. 11. 08:46
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy Anyád véleményére is kíváncsi lennék, mert pont abban a korban vagy, ahol csak azért is ellent mondunk, kognitív torzítás az egész hisztid."

Kognitív torzítás az egész? Ember, te elolvastad egyáltalán a kérdést? Ha nem tűnt volna fel, a Kérdezőt nem kamaszkorában kezdte el verni, hanem kisgyerekként, és nem hiszem, hogy egy 7 éves "torzítana" az emlékein, érdekes gondolat. És egy 17 éves már kinőtt a dackorszakából, nem szokott "csak azért is ellent mondani", de ha mégis, az sem jogosítja fel a szülőt arra, hogy véresre verje a gyermekét - azt nagyon "ki kell érdemelni", mondjuk azzal, ha a gyerek egy sorozatgyilkos. Az meg, hogy ilyen trágár kifejezéseket használt a Kérdező előtt... Nos, van olyan gyerek, aki a szüleitől tanul meg káromkodni, és nem az utcán hallva csíp el egy-két csúnya szót. Elég szomorú. Az "anyja" - igen, idézőjelben - verziója körülbelül ez lenne: "Csak ebből tanult a h*lyegyerek!" Simán el tudom képzelni, hogy te is vered a gyerekedet és ezzel nyugtatod magad.

Most, hogy sikeresen kinyilvánítottam a véleményem a #8-ról, jöhet az én szövegem: Progresszív utazó válaszaival értek egyet. Kérdező, 18. Születésnapodon HELYBŐL költözz el, szakíts meg "szülőddel" minden kapcsolatot és - hiába is nem szeretnéd - keress fel egy Jó pszihológust. Kitartás, Kérdező! :)

2015. nov. 11. 08:52
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj ellentétes reakciót .. ha eddig ütés után elpityeredtél,akkor most jó hangosan röhögj a képébe,és kérdezed meg,hogy most boldog vagy te k..rva,és viharozz el otthonról.
2015. nov. 11. 09:29
 19/28 anonim válasza:
55%

Azt mondom, h ilyen anyák nem érdemelnek gyereket!

'Az ő nézőpontja szerint azért ilyen kemény, hogy felkészítsem az életre.'

Azt remélem tudod, h ez baromság. Valószínű, h őt is verték gyerekkorában,és most ezt adja tovább. Nem akarom anyádat védeni, de vszínű, h annyira 'romlott', h azthiszi tényleg így nevel téged jól. Szerintem ez a helyzet. neki kéne pszichológushoz járni, mert beteg. A másik lehetőség (a legrosszabb), h gonoszságból üt. Ez esetben nincs mentsége. Azok az anyák is szoktak ilyenek lenni, akik kényszerből szülnek gyereket, tehát nem várt gyerek lehettél?

Volt ismerősöm, akinek az életét hasonlóan keserítette meg az anyja, igaz ő nem erőszakkal, hanem inkább érzelmi függőséggel.

Gyerekkoromba néha engem is megütött az anyám, mert elég idegbeteg típus volt (szerintem az ilyen anya a legrosszabb anya, hiányzott belőle a kedvesség-türelem). De mielőtt azthinnéd, nem voltam rossz gyerek, persze nekem is voltak csínytevéseim,de ez normális egy gyereknél. Ráadásul apám többször is megmondta (aki normális volt), h jó gyerek voltam.

De én gyerekkoromba ilyenkor mindig visszabeszéltem neki-káromkodás(persze ez nem tetszett neki), később mikor kamaszodtam már megfogtam a kezét/fakanalat (fakanállal is ütött). Sokat is veszekedtünk,meg rájöttem h nagyon szemét velem minden ok nélkül (pl. szerettem filmeket nézni, napi 1-2 filmet néztem nyári szünetben,videót úgy kértük kölcsön,és vmi apró ügy miatt, fogta és eldugta a videót, nehogy ezt az apró örömöm is meglegyen). És igyekeztem minél előbb elköltözni otthonról, előtte hosszú évekig kolesz-albérlet,mindegy

az is jobb volt,csak ne legyek otthon.szerencsére időben léptem.

De a lényegre térek, h mit csinálnék a helyedbe: védd magad! És próbáld úgy szervezni az életed, h elköltözhess (pl. dolgozz, albérletbe haverokkal; ha tanulsz, jó az ösztöndíj, lesz pénzed koleszra-albérletre).

A nagyobb baj,h ezzel az életre nevelési módszerével rombolja az önbizalmad is,így nehezebben boldogulsz majd az életbe(ezt tapasztalatból mondom).

Két mondatot mondogass magadba vagy hangosan mikor van időd:

'Napról napra, minden szempontból, egyre jobban és jobban érzem magam.'

'Negatív gondolatok, negatív hatások semmilyen tudatszintemen nem befolyásolnak.'

Ezzel a két mondat mondogatásával (ugyanis a szavaknak ereje van) sokkal jobbra fordulhat az életed.(ezt tapasztalatból mondom)

Ha akarod részletesen elmondhatom mi ez(privátba), de egyenlőre elég ennyi sztem. A lényeg az h a fenti mondatok hatásosságára gyakorlati tapasztalatom van(, és másoknak is). Csak jól járhatsz ha alkalmazod.

2015. nov. 11. 09:43
 20/28 anonim ***** válasza:
Az ilyeneket ki kérne irtani mind egy szálig!
2015. nov. 11. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!