Kire számítsak ha nem anyámra?
Kire számíts? Pl. édesapádra. Anyudnál laksz, gondolom, nem túl sok a jövedelme, lehet, hogy neki ez tényleg sok. Apud viszont el is mehet veled fogorvoshoz, és akár ki is fizetheti, ha van rá keret, a havi egyszeri találkozás a gyerekkel nem túl megterhelő dolog egy szülőnek, bátran vállalhat többet is a gyereke életében.
Anyád biztosít neked lakhatást, ételt és ruhát, egyebekről nem beszélve. Lehet, hogy kevésnek tűnik, de esetleg vesd össze az apád által rád fordított figyelemmel.
Szerintem is beszélj apukáddal. Ezt a pénzt nem fogod diákmunkával megkeresni januárig. Jelentkezz diákmunkára, látni fogod mennyi az órabér, és hogy hány napot tudsz bevállalni, aztán kérdezd meg apukádat, hogy a fennmaradó összeget nem tudná-e kipótolni.
Egyébként nekem is volt fogszabályzóm, akkoriban az állandó fogszabályzó 45000 Ft-ba került, és nekem sem tudták kifizetni. Ezért olyat kaptam, ami kivehető, és éjszakára kellett betenni, vagy ha otthon vagyok. Nem mondom, hogy hű de kényelmes viselet, mert a szájpadlásomhoz igazodott a műanyag része, de tökéletesen rendbe hozta a felső fogsoromat. (Két fogat ki is kellett húzni, annyira nem volt hely a szemfogaimnak, de senki nem mondaná meg, hogy kettővel kevesebb van felül).Sajnos az alsót nem hordtam, és azóta is bánom. Kérdezd meg a fogorvosodat, hogy nem tudna-e neked is valami olcsóbb megoldást találni, mert sajnos nem biztos, hogy ki tudod fizetni.
Márpedig mielőbb adj egy esélyt magadnak !
Igenis, kérd meg apudat, hogy segítsen! Ha később lehetőséged adódik, apránként valamennyit vissza is tudsz fizetni neki a költségekből,
ha a diákmunkával kapcsolatos terveid bejönnek.
Van egy mondás, hogy "A szülő dolga az hogy adjon, halála után pedig hagyjon."
Ezt vegye tudomásul minden szülő és leendő szülő. Aki nem hajlandó ezt megérteni az ivartalanítsa magát mielőtt szülő lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!