Ti kifizetnétek a gyereketeknek a szemműtétjét?
9 éves korom óta szemüveges vagyok. Nem élünk rossz körülmények között. Sőt igazából folyton azt hallgatom hogy húzzam meg magam mert de jó sorom van, meg hogy anyum gyerekorrában bezzeg...
Anyukám kifizeti a kontaktlencsét ami negyedévente 20ezer, de valahogy mégis fájó pont hogy nem fizeti ki a műtétem árát (300ezer lenne) úgy hogy mellette kéthavonta simán kiad 25ezret a "szektája" miatt. Én még tanulok, és nyáron elég nehezen találok munkát, de akkor se tudnék összeszedni ennyi pénzt ha az egész nyarat végig gürcölném.
19/L
Ti betegek vagytok... Bőrkabáthoz meg bakancshoz hasonlítjátok az egészségügyi dolgokat.
Az tudjátok, hogy gyermeket vállalni nem annyiból tart, hogy 18 evés koráig úgy-ahogy gondját viselem anyagilag aztán csá?. A szemműtét ettől függetlenül tényleg korai, de ahogy lejön az írásodból nem ezzel van bajuk.
"húzzam meg magam mert de jó sorom van, meg hogy anyum gyerekorrában bezzeg... "
Ez elég árulkodó mondat a szüleid felfogásáról :"D
"Bőrkabáthoz meg bakancshoz hasonlítjátok az egészségügyi dolgokat" - azt hiszem én lettem megszólítva.
Kedves #31, akkor mondd el, hogy hol hibádzik a hasonlatom. Nem azzal, hogy "ti betegek vagytok", hanem tisztességes, ésszerű indoklással.
Azért ez elég nagy összeg. Lehet részletfizetést kérni, legalábbis ahol én csináltattam, ott lehetett.
Hátha így könnyebben belemennek.
Meg kell őket győzni, de ha nem akarják kifizetni, nem fogják. Ajánld fel, hogy megkeresed legalább a felét, adják oda hozzá a másikat.
majd ha dolgozol kifizeted magadnak. nem vagy vak, a kontaktlencsedet is fizeti az anyad, megtehetne hogy azt se fizeti hanem hordj szemuveget.
Nem en nem fizetnem ki a mutetedet.
Egyrészt én ia úgy hallottam, h am változik/változhat a dioptria, addig nem érdemes megcsináltatni.
Másrészt én már idősebben akartam magam pénzén megcsináltatni, de azzal az indokkal beszéltek le, ami itt is elhangzott, h nem kiforrott technika.... Aztán amikor most anyum szeméről hályogot távolítottakel ezzel a technikával és ezzel együ járulékos okból a szemét is korrigálták, már ódákat zeng róla, h mennyire jó dolog......
És folytat a
19 évesen az elején elmondottból nem adnék rá pénzt, de később, ha jelentős a dioptriai korrekció, és a szakmájában, illetve esetleg sportban nagyon zavaró a szemüveg viselése, akkor persze, h segítenék neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!