Ti kifizetnétek a gyereketeknek a szemműtétjét?
9 éves korom óta szemüveges vagyok. Nem élünk rossz körülmények között. Sőt igazából folyton azt hallgatom hogy húzzam meg magam mert de jó sorom van, meg hogy anyum gyerekorrában bezzeg...
Anyukám kifizeti a kontaktlencsét ami negyedévente 20ezer, de valahogy mégis fájó pont hogy nem fizeti ki a műtétem árát (300ezer lenne) úgy hogy mellette kéthavonta simán kiad 25ezret a "szektája" miatt. Én még tanulok, és nyáron elég nehezen találok munkát, de akkor se tudnék összeszedni ennyi pénzt ha az egész nyarat végig gürcölném.
19/L
ilyen mütétet majd 30 évesen csináltas nem 19 évesen
tényleg magyarázni kel hogy ez nem játék amiért hisztizni kel
#8 - most kontaktlencsét hordasz, szóval a szemecskéd, pontosabban a látásod korrekcióra szorul, de erős a sejtésem, hogy nem beteg, ahogy fogalmazol. Megtehetné azt is, hogy kapsz szemüveget és kész, olcsóbb, mint a kontaktlencse és ugyanazt tudja. A műtét is ugyanarra jó, úgy formálják a szemgolyódat, hogy a felületének új görbülete lévén ne legyen szükség külső eszközre.
Szóval ez ugyanaz a kategória, mint a bakancsom és a bőrkabátom. Volt mit viselnem, de nekem az nem felelt meg, mást akartam. A szüleim nem kívánták fedezni, így azt a megoldást választottam ami járható volt.
Don't worry, 19 éves vagy, még lesz lehetőséged tanulni ezt-azt az életről. :)
Üdv: #7
20 éves kor alatt nem ajánlott (én is utánakérdeztem anno). Nekem is mondták, hogy még évek kellenek, hogy "beálljon" a szemem, de igazuk is lett: 10 hónap múlva egyik szemem 2,5, másik 1,75 dioptriával rosszabbodott (ekkor már 20 voltam).
Megbeszélném vele, hogy várjunk még pár évet, hogy biztos ne romoljon tovább a szeme. Egyébként én elküldeném legalább nyáron diákmunkázni, hogy beleadjon az árába.
Off: Hol veszed a kontaktlencsédet? Nekem 20 ezer fél évi adagom (2x 6db) + a folyadékok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!