Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti kifizetnétek a gyereketekne...

Ti kifizetnétek a gyereketeknek a szemműtétjét?

Figyelt kérdés

9 éves korom óta szemüveges vagyok. Nem élünk rossz körülmények között. Sőt igazából folyton azt hallgatom hogy húzzam meg magam mert de jó sorom van, meg hogy anyum gyerekorrában bezzeg...

Anyukám kifizeti a kontaktlencsét ami negyedévente 20ezer, de valahogy mégis fájó pont hogy nem fizeti ki a műtétem árát (300ezer lenne) úgy hogy mellette kéthavonta simán kiad 25ezret a "szektája" miatt. Én még tanulok, és nyáron elég nehezen találok munkát, de akkor se tudnék összeszedni ennyi pénzt ha az egész nyarat végig gürcölném.

19/L

2015. nov. 4. 17:26
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
41%
Persze utolsó, ezek szerint szemüveggel pont ugyanannyit látsz, mint nélküle, ugye? Hány éves vagy, 12?
2015. nov. 4. 19:02
 22/42 anonim ***** válasza:
100%

ilyen mütétet majd 30 évesen csináltas nem 19 évesen

tényleg magyarázni kel hogy ez nem játék amiért hisztizni kel

2015. nov. 4. 19:05
 23/42 anonim ***** válasza:
0%
20 Szerinted ezt nem tudom? :) A 3 megoldás közül(szemüveg, kontaktlencse, lézer) a szemüveg a legbiztonságosabb, mert annak semmilyen mellékhatása nincs. A másik kettőnek viszont simán lehet.
2015. nov. 4. 19:16
 24/42 anonim ***** válasza:
33%
Az tény, hogy a szemüveg, kontaktlencse nem javítja meg a szemedet, de ez nem biztos, hogy olyan nagy baj.
2015. nov. 4. 19:17
 25/42 anonim ***** válasza:
28%

#8 - most kontaktlencsét hordasz, szóval a szemecskéd, pontosabban a látásod korrekcióra szorul, de erős a sejtésem, hogy nem beteg, ahogy fogalmazol. Megtehetné azt is, hogy kapsz szemüveget és kész, olcsóbb, mint a kontaktlencse és ugyanazt tudja. A műtét is ugyanarra jó, úgy formálják a szemgolyódat, hogy a felületének új görbülete lévén ne legyen szükség külső eszközre.

Szóval ez ugyanaz a kategória, mint a bakancsom és a bőrkabátom. Volt mit viselnem, de nekem az nem felelt meg, mást akartam. A szüleim nem kívánták fedezni, így azt a megoldást választottam ami járható volt.

Don't worry, 19 éves vagy, még lesz lehetőséged tanulni ezt-azt az életről. :)

Üdv: #7

2015. nov. 4. 19:34
 26/42 anonim ***** válasza:
49%
A lézeres szemműtétnek nem az az értelme, hogy az ember eldobhassa a szemüveget hanem hogy akinek több éve stabilan ugyanolyan gyenge a szeme és itt most nem 1-2 dioptriára kell gondolni hanem 6-8 annak valamennyit javítsanak rajta, hogy ha úgy alakul szemüveg nélkül is lásson valamit. De a szemüveg mindig kelleni fog. A lézeres szemműtét nem javít meg semmit, az alap problémák ugyanúgy meg lesznek és ha most pl romlik a látásod, 1-2 év és újra kell szemüveg vagy megint lézereztetheted, de azt se lehet örökké, mert pár alkalom után túlzottan elvékonyodik a szaruhártya.
2015. nov. 4. 19:42
 27/42 anonim ***** válasza:
100%
1,5 éves volt a fiam amikor műtötték a szemét, szemtengely ferdülés stb. most 3,5 éves és megint elcsúszott a szeme sajnos, lehet ismételni a műtétet vagy nem tudom mi lesz... Gondold át kétszer a dolgot. Kifizetném neked amúgy, de félnék az biztos.
2015. nov. 4. 19:42
 28/42 anonim ***** válasza:
Én nagyon nehezen viselem a szemüveget, ezt anyukám is tudja, és már az elején megmondta, hogy szóljak, ha rászánom magam a műtétre, tett rá félre. Viszont azóta gyűjtöttem elég pénzt, és mostmár magamnak állnám. (A havi zsebpénzem tettem félre évekig. Az más tészta, hogy továbbra se merem bevállalni:D)
2015. nov. 4. 21:41
 29/42 anonim ***** válasza:
54%
Kifizetném simán, a gyerek egészsége fontosabb szerintem.
2015. nov. 4. 21:44
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

20 éves kor alatt nem ajánlott (én is utánakérdeztem anno). Nekem is mondták, hogy még évek kellenek, hogy "beálljon" a szemem, de igazuk is lett: 10 hónap múlva egyik szemem 2,5, másik 1,75 dioptriával rosszabbodott (ekkor már 20 voltam).

Megbeszélném vele, hogy várjunk még pár évet, hogy biztos ne romoljon tovább a szeme. Egyébként én elküldeném legalább nyáron diákmunkázni, hogy beleadjon az árába.

Off: Hol veszed a kontaktlencsédet? Nekem 20 ezer fél évi adagom (2x 6db) + a folyadékok.

2015. nov. 4. 21:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!