Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kezdjek ezzel a helyzettel...

Mit kezdjek ezzel a helyzettel? (alkoholizmus)

Figyelt kérdés
Az apám alkoholista és most kitalálta, hogy pálinkafőzőt akar venni. A probléma az, hogy így is nehezen jövünk ki egy hónapban, egy ilyen sz*r meg 100 ezernél kezdődik. A másik probléma, hogy minden nap pálinkázik, eddig mással főzette le a cefrét de ezentúl már ő fogja és ha minden nap iszik egy idő után bele fog halni. Nem fogja bírni sokáig a szervezete, ha meg meghal itt maradunk anyámmal aki 100 ezret se keres havonta én meg most kezdtem el az egyetemet ami szintén sok költséggel jár, de ezek után azt se fogom tudni tovább folytatni? Mit csináljak? Iratkozzak ki az egyetemről és kezdjek el dolgozni valamit, hogy a halála után se haljunk éhen vagy inkább öljem meg magam a francba mielőtt az egész életem katasztrófává válik? Nem tudnám elviselni a látványt, hogy a halálba issza magát, anyagi meg eleki támogatás nélkül pedig az életemet se tudnám normálisan felépíteni, csak küszködnék...

2015. okt. 26. 15:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ha apád olyan szintű alkoholista, hogy mindjárt belehal, egy 100 ezres gép is nehézséget okoz és alig jöttök ki egy hónapban már most is, akkor mégis mi az a plusz amit apád képes adni, ami nélkül nem tudnál egyetemre járni? Én anyámnak is 100 ezer alatti fizetése volt és 4 gyereket nevelt fel belőle.
2015. okt. 26. 16:26
 12/19 A kérdező kommentje:
Most diákhitelből fizetem a sulit, de ha meghal akkor gyakorlatilag a mindennapi kajálás, a bkv bérlet is gondot fog okozni, a tankönyvekről nem is beszélve, ilyen hogy új ruha vagy néha elmenni szórakozni szintén elképzelhetetlen lesz, mivel az összes pénz a rezsire fog elmenni. Gyűlölöm az alkoholizmusa miatt meg hogy mennyire lesz@rja hogy mi van velem, de akkor is az apám és szörnyen fájna ha meghalna. Még ha át is mennék levelezőre és dolgoznék valamit, egy érettségivel nem sokat tudnék keresni.
2015. okt. 26. 16:38
 13/19 anonim ***** válasza:
Apád már most korai halálra van ítélve.Így is úgy is magad fogod felépíteni az életed a semmiből.Sokan megtettük...
2015. okt. 26. 16:41
 14/19 anonim ***** válasza:

Figyelj, én elhiszem, hogy nehéz, de mások is élnek és tanulnak ennyiből. Különben meg elég morbid, hogy így megtárgyaljuk a apád jövőbeli halálát, de:

1, ha esetleg meghel, akkor lehet kevesebb betvételetek lesz, de a kiadás is kevesebb lesz

2, attól, hogy vesz egy pálinkafőzőt, nem fog most azonnal meghalni.

3, mégis miből veszi meg ha nincs rá pénzetek? Mondjuk anyád a sarkára állathatna, és megmondhatná, hogy nem lesz itt semilyen vétel, mert nincs rá pénzetek.

2015. okt. 26. 16:44
 15/19 anonim ***** válasza:
Kezdj új életet, határolódj el Tőle. Kezeld külön a TE problémád, és APUKÁD problémáját. Az övé ne menjen a tied rovására.
2015. okt. 26. 16:54
 16/19 anonim ***** válasza:
90%

Most már hagyd abba a siránkozást.

Apád életét is csak a saját érdeked miatt félted.

2015. okt. 26. 16:57
 17/19 A kérdező kommentje:
Anyám úgy ugrál neki ahogy ő fütyül..
2015. okt. 26. 17:29
 18/19 anonim ***** válasza:
igyon minőségit, és azért lehetőleg minél kevesebbet, ha tudod olyan irányba terelni, inkább művészkedjen a pálinkával kóstolgassa, vagy tartalmas vacsora után kezdjen inni, és akkor kevésbé pusztítja a szervezetét, ha éhgyomorra megy, nyilván az alkoholistát előbb utóbb megöli a szenvedélye, de minél később következik be, és minél normálisabb éeltet tud élni addig, akkro annál jobb.. egy ilyen pálinkafőzőből, meg lehet főzni a szomszédnak is egy keveset, kis mellékes fejében, és gyorsan megtérül a pálinkafőzőbe fektetett pénz...
2015. okt. 26. 17:33
 19/19 anonim ***** válasza:

1. Az egyetemet ne hagyd abba, hanem keress mellette valami munkát.

2. Azon ne törd a fejed, hogy mi lesz, ha belehal az alkoholba, mert még akár 15-20 év is eltelhet addig, közben akar 3 egyetemet is elvégezhetsz.

2015. okt. 27. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!