Hogy lehet hogy én undorodok az alkoholtól tesvérem meg lassan alkoholistává vállik?
16 évesen még oké...valamilyen szinten. Persze nem kéne, de az emberek nagy többsége tinikorban éli ki magát. Általában 20-24 éves korra lehiggadnak és kinőnek ezekből. Majd ha ezek után is alkoholizál, akkor kezdj el aggódni. Inkább most igyon, mint később.
Én nem szeretem az alkoholt. Különösebben soha nem is szerettem. De mégis, fősuli első 2 évében heti egyszer elmentünk a discoba és berúgtunk. Kibuliztam magam. Ma olyan szinten nem iszok alkoholt, hogy évente kábé 1-2 alkalommal iszok, de úgy, hogy "na, ugyan, kostold már meg ezt az italt, csak az ünneplés kedvéért koccintsunk"
Apukám apukája alkoholista volt és nagy dohányos. Apu nagyon megutálta ezeket a dolgokat és nem is próbálta ki a cigit soha, alkoholt is alig iszik-habár többet mint én, néha ha összejön a haverokkal, akkor isznak egy-két sört, koccintanak valamivel, de ennyi. Az alkoholhoz körülbelül mind a 3 testvérem így viszonyul. Viszont a cigi más kérdés. Mindannyian úgy voltunk 14-16 éves korunkig a cigivel, hogy fúj. De 2 testvérem mégis rászokott. Én az életbe ki nem próbáltam, értelmetlenségnek tartom. A 3. testvérem kipróbálta, azt mondta, nem nagy kaland, néha, mikor bulizott, elszívott egy szálat. De ő is már mondhatom, hogy 20 évesen kinőtt a bulizgatásokból. Ő is kiitta magát:D
volt egy oszt társam, aki az anyja akloholistasága miatt 19 éves koráig nem ivott alkoholt, aztán vmi bánata lett talán szerelmi és elkezdett vedelni... nagyon durván
szal vigyázz magadra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!