Van olyan dolog, tett a fiatalkorotokból, amit ha a saját gyereketek csinálna, nem örülnétek neki? Példa lent.
Én például az érettségi utáni nyáron néhány baráttal kimentem Párizsba. Egész nyáron utcazenéltünk, a parkban aludtunk, a rendőrök ébresztettek reggelente (hozzátenném, ez nem ma volt, jobb volt a közbiztonság is), kerestünk egy csomó pénzt, amiből átugrottunk Marseille-be, Amszterdamba...a szegény szüleim meg úgy tudták, hogy egy francia családnál lakom.
Életem egyik legjobb nyara volt, még most is olyan jó visszagondolni rá...de közben kisgyerekeim vannak, és bizony égnek állna a hajam, ha ilyet tennének...
Nektek van hasonló sztoritok? :)
Van.
- blogoltam, és annak ellenére, hogy próbáltam megváltoztatni neveket és helyszíneket (de elég bénán), olyan közléskényszerben voltam (kivel mi történt aznap stb.), hogyha vki ismerősöm rátévedt volna, simán rájött volna, ki vagyok... vagy akár egy kutató kedvű ismeretlen is. Ma már látom, mennyire veszélyes a dolog. A gyerekemet meg védeném az ilyesmitől... már az is gáz, ha vki rájön, hogy csúnyát írt róla vki a neten, de ha esetleg megállapítják a 13-14 éves gyerekről, hogy hova jár suliba, és kikémlelik, az még durvább...
21. egyebek:
- vaksötétben hazagyalogoltam jobbára egyedül a suliból egy rendezvény után hazáig, másfél órába telt, este 11 után, 16 évesen lányként... persze, ezt is meg kell tapasztalni, de aggódnék, az tuti.
- ez még kiskoromban (olyan 8-9-10 éves kor) volt... sokszor nem mentem el időben wc-re, mert jaj, akkor még nem kellett, és nem jutott eszembe, hogy lehet, aztán 2 óráig nem lesz lehetőségem wc-re menni... és felfáztam ilyenkor télen és be is pisiltem 2x meg egyéb bajaim is lettek... megtanítom majd a gyerekemnek , hogy ahol van lehetőség, ott menjen el wc-re, még ha nem is érzi úgy, hogy kell
- amit szégyellek: az otthoni telefonról hívtam fel egy számot, hogy egy online játékhoz legyen kreditem, aztán nem mondtam el a szüleimnek... remélem, a gyerekemmel leszek majd olyan viszonyban, hogy engedélyt kérjen tőlem
- beültem egy ittas ember autójába... összesen 5 percre és nem lett semmi baj, de végig óriási félelmem volt, és tényleg lehetett volna belőle baj
- úgy elmentem bulizni, hogy nem tudtam, az új lakásomhoz milyen éjszakai busz vezethet, és hazamentem egy szem lányként gyalog hajnali 2-3 között, és nem épp a legjobb környéken
17 évesek voltunk a barátnőmmel, a barátom és a haverja 20 körüliek. Sokszor úgy jöttünk haza a buliból, h. 'hárman vezettünk'. A barátom ült a vezetőülésben, és kezelte a pedálokat, én az ölében és kormányoztam, a haver váltott.
A barátnőm hátul ájuldozott, h. mindjárt meghalunk. (kihalt kisvárosban a '90-es évek közepén, kb. 30-cal - 40-nel mehettünk... Ja, nem ittunk, nem drogoztunk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!