Van olyan dolog, tett a fiatalkorotokból, amit ha a saját gyereketek csinálna, nem örülnétek neki? Példa lent.
Én például az érettségi utáni nyáron néhány baráttal kimentem Párizsba. Egész nyáron utcazenéltünk, a parkban aludtunk, a rendőrök ébresztettek reggelente (hozzátenném, ez nem ma volt, jobb volt a közbiztonság is), kerestünk egy csomó pénzt, amiből átugrottunk Marseille-be, Amszterdamba...a szegény szüleim meg úgy tudták, hogy egy francia családnál lakom.
Életem egyik legjobb nyara volt, még most is olyan jó visszagondolni rá...de közben kisgyerekeim vannak, és bizony égnek állna a hajam, ha ilyet tennének...
Nektek van hasonló sztoritok? :)
Egy kimerítő munka után annyit ittam, hogy részegen bepisiltem az ágyamba. Nőként, 20 évesen. Ja, hazudtam, nem ittam "annyit", összesen 2 foboz ízesített sört ittam, de akkor nagyon fáradt voltam, nem is ettem, alapból egyáltalán nem iszom, így megártott. Nagyon megalázó volt sok ember előtt, nem is mondom senkinek. Ezt nem kívánnám a gyerekemnek se.
Jah, meg a spórolt pénzemből kiutaztam egy nyaralóhelyre, mert "beleszerettem" az idegenvezetőbe. :D Egyedül mentem, úgy, hogy 2 héttel ezelőtt még anyámmal voltam ugyanott. Kiderült, hogy az illetőnek menyasszonya van, és hivatalosan nem is lehetek ott egyedül, mert kiskorú vagyok. Nem történt semmi baj, jól éreztem magam, de agyonütném a kölkömet, ha ilyenre vetemedne.
Kamaszként az egyik osztálykiránduláson olyan sokat ittam, hogy összeestem és a barátaim elmondása szerint percekig nem tértem magamhoz. Én ebből semmire sem emlékeztem. Miután kezdtem egy kicsit kijózanodni, akkor láttam a többiek arcán, hogy nagyon megijedtek és tényleg lehetett volna nagyobb baj is belőle. Nem sokon múlt, hogy kórházba kössek ki. Akkor szégyelltem magam, de később már csak röhögtünk rajta.
Nagyon nem örülnék neki, ha a gyerekem is ennyire feszegetné az alkohol terén a határait.
Ömm... Én még szűz vagyok, soha nem voltam még részeg (már kipróbáltam többfajta alkoholt, de normális mennyiségben), egy szál cigit sem szívtam még, nem próbáltam még ki semmilyen drogot (kakaón és teán kívül :P), nem áll szándékomban "ellopni" a szüleim kocsijait, nem mászkálok éjnek-évadján, sötétben, éjszaka az utcán, és egyéb életveszélyes dolgokat semm csináltam eddig. "Lógni" szüleim engedélyével szoktam csak a suliból, ha már elhatalmasodik rajtam az iskolaundor, akkor bedobok egy fejfájósdit és itthon egész nap bámulom a tévét, tehát még a házból semm megyek ki. Az egyetlen "rosszlányos" sztorim, az, az, hogy iskolaidőben, két óra között "kilógtunk" a suliból és elmentünk az osztálytársnőmmel orrspray-t venni - amikor ugyanis nem lehet kimenni az épületből -, de becsengetésre vvissza is értünk.
... így a kommenteket olvasva... velem van a gond, hogy nem élek normális tini életet? :(
14/Ll
Persze :)
Kezdjük mindjárt azzal, hogy tiniként cigiztem. Nem örülnék, ha a fiam is rászokna.
Tizenhat éves korom óta rendszeresen jártam koncertekre, ezzel még nincs is semmi gond, de nem egyszer volt olyan, hogy nem is itthoni koncerten voltam, hanem az ország másik végében, ahova tudtam, hogy nem engednének el, ezért inkább azt mondtam, hogy a buli után egy barátnőmnél alszom.
Tizennyolc évesen meg egy egész hetet töltöttem egy foglalt házban, drogosok és drogos prostik társaságában. Csak úgy, mert jó poén volt elmenni valahova, ahol a kutya nem keresne, és azt csinálni, amit akarok.
Ezt egyébként így tíz évvel később el is meséltem anyukámnak, aki azt mondta, hogy örül, hogy ezt akkor nem tudta. Pedig amúgy tök jó viszony volt közöttünk, teljesen normális családom van, csak tiniként valamiért nagyon nem bírtam magammal :) De azért bízom benne, hogy a fiam ennyire azért nem lesz lázongós, de őszintén szólva nem álltatom magam, most is pont olyan, mint én kiskoromban.
Dehogy van veled a gond kettővel ezelötti. Attól hogy valaki tini még nem kell feltétlenül megbolondulnia.
Vannak nyugodtabb tinik s közülük jóval kevesebbnek lesz egész életét megnyomoritó élménye.
Az csak jó ha normálisabb vagy mert sokkal kisebb igy az esélye hogy kivégzed saját magadat.
Van:)
14 évesen 2 barátommal találkozót szerveztünk és elmentünk egy eldugott helyre ahol a Kurca felett egy kis híd vezetett át és mi a hídról ugráltunk bele a vízbe, közben rengeteg fényképet készítettünk ami még most is megvan. a szüleink azóta se tudják, de ha az én gyerekem csinálna ilyet akkor nem biztos hogy jól jönne ki belőle itthon.
16-os, már bocs, de tök alap szerintem, hogy 14 évesen még szűz vagy, nem próbáltál ki semmilyen drogot, és hogy nem lopod el a szüleid autóját. Erre teljesen felesleges büszkének lenned, a válaszolók is valószínűleg valamikor 16 éves koruk felett csinálták a durvább dolgokat. (szerintem)
Egyébként én 14 éves korom óta rendszeresen berúgtam, cigiztem, buliztam, kipróbáltam pár dolgot (pl. füvezés, barátnőimmel való smárolás heteroként) de ezek olyan dolgok, amik a legtöbb fiatal életébe beköszöntenek, úgyhogy felesleges lenne ettől félnem, valószínűleg úgyis be fog következni, aztán majd kinövik.
Az egyetlen dolog, amit elkövettem, és félteném ettől a gyerekeimet is, az az, hogy többször is beültem idegen autóba (bár a leghosszabb megtett táv kb. félóra volt, és soha nem lett semmi bajom), annak ellenére, hogy kb. 1000x hallottam a szüleimtől, hogy ilyet sose. Ez szerintem tényleg olyas valami, amiből akár komoly baj is lehetne, úgyhogy nagyon remélem, hogy a gyerekeimnek e téren több eszük lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!