Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "válás" vagy együtt külföldön?...

"válás" vagy együtt külföldön? Helyesen gondolom hogy az első jó?

Figyelt kérdés

a gyerek apja kint él a szülei házában jelenleg munkanélküliként, úgy alakult hogy én Mo-n vagyok a gyerekkel, aki 1 éves múlt.

már mindketten kiidegeltük egymást azzal, hogy nem tudjuk a jövőt átbeszélni.

ezért itt kérek segítséget jól gondolom e.

a gyerek apja azt szajkózza, hogy menjek a gyerekkel hozzájuk lakni, találok állást és utána különköltözhetünk a szüleitől.

ez szépen hangzik eddig...

alapfelállás, semennyi pénzem nincs, anyagilag nem segít sem az apja, sem a szülei.

ők kint faluban élnek, nekem a munkaügyitől, munkalehetőségektől kezdve a gyerekorvoson, bölcsödén át mindig át kellene utaznom másik városba tömegköz. nincs, autót nem tudok vezetni. (apja, hogy hozna vinne minket időben, ilyen szempontból nem megbízható, tapasztalat.) arról nem is beszélve, hogy lehet csak jövőre vennék be bölcsibe a gyereket, vagy azt fizetni kellene addig meg dolgozni se tudok menni..

legjobb lenne ha városban élhetnék ahol minden egy helyen van. amúgy se lenne egészséges, hogy a kicsi épphogy megszokik a szüleinél és bölcsiben, már költözzünk is tovább...aki egy percig nem volt még nélkülem...

apja ezekre semmit nem válaszol, csak olyanokat, hogy gyáva vagyok kimenni, így szó szerint.

teljes részletességben semmilyen kérdésemre nem válaszol, azt mondja, előzör döntsem el, hogy megyünk e, utána áll neki azt előkészíteni.

édesanyja megért engem, ő azt mondta, hogy tudja, milyen gyerekkel és a fia meg általában mindent egyszerűen néz csak.

a párommal már ott tartunk, hogy a kapcsolatot is meg akarja szüntetni lassan, mert több napja ezen témázunk és hogy idézzem, nem tudja elviselni, nem tud a beszélgetés mellett "kitartani" hogy még mindig nincs eredmény és már x napja rágjuk a témát. nem kell már rá várnom, meg stb.

én úgy gondolom, hogy olyan ember, aki ezidáig egy centtel sem segített(voltaképp ezért vagyok nullán és ezért kellene külföldnek is pénz nélkül nekivágnom gyerekkel..)arra hivatkozva, hogy menjünk ki hozzá lakhatásért nem kellene fizetnünk, olyan helyre ahol nincs se bölcsöde se munkalehetőség.., olyan emberhez, akivel megbeszélni nem tudom a részleteket, mert leegyszerűsít mindent és neki áll szimplán bírálni, hogy gyáva vagyok, ahelyett hogy kimerítően válaszolna...én úgy gondolom, hogy ezzel a hátérrel ha akarok se tudnék kimenni, ott élni, megélni. a szülei max 1-4 hónapig fogadnának be.természetes ingyen élni nem akarok. szóval marad a bíróság és gyerektartás kérdése Mo-n.

ha valaki az apának ad igazat, leírná nekem lépésről lépésre a fenti feltételekkel mégis hogy ugrana ki külföldre gyerekkel az isten háta mögé és kezdene életet, pénz nélkül, segítség nélkül?(valszeg pelenkát se vennének a kicsinek, tekintve hogy most sem segítenek semmiben)

2015. okt. 21. 11:43
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
És ha nagymama nagypapa anyagilag nem is segítenek sokat (most) ha unokáznak egyfolytában, akkor nincs az a nagymama vagy nagypapa, aki ne lágyulna meg, ha eléred, hogy ovi, suli stb után mehet hozzájuk a gyerek, máris nemcsak részmunkaidőben tudsz dolgozni...
2015. okt. 21. 15:54
 42/46 A kérdező kommentje:

igen, valszeg meglehetne csinálni

csak elindulni nehéz anyósékhoz, a függőségbe, a nincstelenségbe, a tehetetlenségbe, az isten háta mögé, nem létező segítséggel, stb, gyerekkel. mert egyedül még hagyján.

2015. okt. 21. 18:20
 43/46 A kérdező kommentje:

szóval ahogy látom úgy sem jutunk előbbre, mert most meg a féltékenységbe pörgeti bele magát egyre jobban, ami szintén nem visz előbbre, marad az alapfelállás még mindig.

keresem itthon a munkát.

2015. okt. 21. 18:33
 44/46 anonim ***** válasza:

"egy csecsemő még nem visz valami sok pénzt, legalábbis az enyémeg 5-6 éves korukig nem vittek hatalmas kiadásokat, majd onnan jönnek az apa vegyél telefont mert mindenkinek van, vegyél laptopot, tabletet mert már mindenkinek van, vegyél ezt vegyél azt... "

Hát ezt én tökéletesen másként látom. Egy gyereket ellátni akkor is nagyon sokba kerül, ha nincs semmi plusz. Minőségi ételek,( ez alatt nem a biot értem, hanem azt, hogy mennyi zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket eszik), ha nincs kitől örökölni, akkor a ruházkodás is egy kisebb vagyon, és ott vannak az ápolószerek, a gyógyszerek, a játékok, könyvek...stb. A gyereknek a kora fejlesztés a legfontosabb, azon felül, hogy mennyi pénzt költök az alap dolgokra, nálunk a gyerek fejlesztő tornára járt, most úszik, angolt tanul az oviban, és ez is rengeteg pénzt elvisz.

Az meg hidegen hagy, hogy kinek ki mi van az oviban. Nálunk nem lesz tablet, se X-box, se trutyimanó (ez volt a legutóbbi divat), és pont.

Egyébként teljesen jól látod kérdező. A gyereknek a biztonság a legfontosabb, az állandó környezet, hogy adott helyen majd elkezdjenek kialakulni a szociális kapcsolatai, legyenek állandó barátai...stb.

A költözködés, bölcsibe ki-be, meg amiket írtál, nagyon megviselik a gyereket. Fontosabb egy biztos környezet, mint az, hogy hány évesen kezdi el tanulni a németet. Bőven van még ideje perfektté válni.

2015. okt. 22. 08:12
 45/46 anonim ***** válasza:
De utolsó... Te is magyar szemmel látod... Itt nem a kaja megvásárlása az elsődlegea problémád, ha vacakul keresel is 5* annyit keresel, mintha otthon keresnél vacakul, az élet pedig olcsóbb.. Itt nem a kaja megvétele a legnagyobb bajod az életben, hanem, hogy iphone 6 ot vegyél vagy samsung s6-ot...
2015. okt. 22. 08:17
 46/46 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem neked utolsó, de ahhoz, hogy legalább vacakul keress, el kell menned dolgozni. A gyerek apja erre nem hajlandó, anyuka meg egyenlőre nem tud, mert nincs kocsija, a gyereknek nincs bölcsije, helyben meg nincs lehetőség.

Nekem is élnek Németországban barátaim. Nekik két autójuk is van. Az egyikkel apa eljár dolgozni, és eltartja a családot, a másikkal anyuka meg a gyerekért az óvodába, iskolába, edzésre, bevásárolni...stb. Ilyen feltételekkel nem lenne kérdés, hogy egy nő kimenjen-e vagy sem. De ha neki kell mindent megteremtenie, és apuka nem segít, na az gáz.

2015. okt. 24. 15:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!