Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "válás" vagy együtt külföldön?...

"válás" vagy együtt külföldön? Helyesen gondolom hogy az első jó?

Figyelt kérdés

a gyerek apja kint él a szülei házában jelenleg munkanélküliként, úgy alakult hogy én Mo-n vagyok a gyerekkel, aki 1 éves múlt.

már mindketten kiidegeltük egymást azzal, hogy nem tudjuk a jövőt átbeszélni.

ezért itt kérek segítséget jól gondolom e.

a gyerek apja azt szajkózza, hogy menjek a gyerekkel hozzájuk lakni, találok állást és utána különköltözhetünk a szüleitől.

ez szépen hangzik eddig...

alapfelállás, semennyi pénzem nincs, anyagilag nem segít sem az apja, sem a szülei.

ők kint faluban élnek, nekem a munkaügyitől, munkalehetőségektől kezdve a gyerekorvoson, bölcsödén át mindig át kellene utaznom másik városba tömegköz. nincs, autót nem tudok vezetni. (apja, hogy hozna vinne minket időben, ilyen szempontból nem megbízható, tapasztalat.) arról nem is beszélve, hogy lehet csak jövőre vennék be bölcsibe a gyereket, vagy azt fizetni kellene addig meg dolgozni se tudok menni..

legjobb lenne ha városban élhetnék ahol minden egy helyen van. amúgy se lenne egészséges, hogy a kicsi épphogy megszokik a szüleinél és bölcsiben, már költözzünk is tovább...aki egy percig nem volt még nélkülem...

apja ezekre semmit nem válaszol, csak olyanokat, hogy gyáva vagyok kimenni, így szó szerint.

teljes részletességben semmilyen kérdésemre nem válaszol, azt mondja, előzör döntsem el, hogy megyünk e, utána áll neki azt előkészíteni.

édesanyja megért engem, ő azt mondta, hogy tudja, milyen gyerekkel és a fia meg általában mindent egyszerűen néz csak.

a párommal már ott tartunk, hogy a kapcsolatot is meg akarja szüntetni lassan, mert több napja ezen témázunk és hogy idézzem, nem tudja elviselni, nem tud a beszélgetés mellett "kitartani" hogy még mindig nincs eredmény és már x napja rágjuk a témát. nem kell már rá várnom, meg stb.

én úgy gondolom, hogy olyan ember, aki ezidáig egy centtel sem segített(voltaképp ezért vagyok nullán és ezért kellene külföldnek is pénz nélkül nekivágnom gyerekkel..)arra hivatkozva, hogy menjünk ki hozzá lakhatásért nem kellene fizetnünk, olyan helyre ahol nincs se bölcsöde se munkalehetőség.., olyan emberhez, akivel megbeszélni nem tudom a részleteket, mert leegyszerűsít mindent és neki áll szimplán bírálni, hogy gyáva vagyok, ahelyett hogy kimerítően válaszolna...én úgy gondolom, hogy ezzel a hátérrel ha akarok se tudnék kimenni, ott élni, megélni. a szülei max 1-4 hónapig fogadnának be.természetes ingyen élni nem akarok. szóval marad a bíróság és gyerektartás kérdése Mo-n.

ha valaki az apának ad igazat, leírná nekem lépésről lépésre a fenti feltételekkel mégis hogy ugrana ki külföldre gyerekkel az isten háta mögé és kezdene életet, pénz nélkül, segítség nélkül?(valszeg pelenkát se vennének a kicsinek, tekintve hogy most sem segítenek semmiben)

2015. okt. 21. 11:43
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
erre még egy válasz most látom..
2015. okt. 21. 14:17
 32/46 anonim ***** válasza:

"lesz az a gyerek 10- 15- de 25 éves is... Nem is olyan soká.."

és

"egyedülálló anyaként nevelheted külföldön is a gyereket, nem csak itthon nyomorogva..."

Ez mind így van, és nem is vitatom, hogy a külföld egy jó lehetőség (lehet). DE(!!!) anyósékhoz egy megromlott párkapcsolatban egy semmirevaló pasival, aki csak viszi a pénzt, nem hozza, nulla megtakarítással kimenni eszetlenség. A kérdezőnek előbb kéne dolgoznia, mondjuk 3 év alatt talpra állhat, lesz egy pici tőkéje, munkatapasztalata, és UTÁNA lehet elkezdeni kint munkát keresni, nem a semmire a semmivel menni. Akkor a gyerek 3-4-5 éves lesz, még bőven megtanulja a nyelvet is, mire iskolás lesz és valóban tétje lesz a dolognak.

2015. okt. 21. 14:17
 33/46 A kérdező kommentje:

ugye

itt mindenki megért engem :)

a gyerek apja jelenleg meg féltékenységet kreál már az egészből, hogy ugyan miért nem akarok menni...

most pihentetem a dolgokat, gőzöm sincs megint semmiről.

3-4 éves korában már szerintem tényleg nélkülük kell számonom ha akkor akarnék kimenni

2015. okt. 21. 14:24
 34/46 anonim ***** válasza:

"3-4 éves korában már szerintem tényleg nélkülük kell számonom"

Most is nélkülük kell számolnod. Szerintem a biztonsági játék a jó döntés ilyenkor, gyerekkel. Akkor kimenni, ha van minimális háttér, pl. van annyi megtakarításod, amiből pár hónapig elélsz vagy legalább haza tudsz jönni. Gyerek nélkül még lehet rizikóznék, egyedül a jég hátán is elvagyok, de egy egyévessel nem lehet a híd alá menni aludni.

2015. okt. 21. 14:27
 35/46 A kérdező kommentje:

én is így gondolom, már írtam is az apjának hogy egyedül ha kell ki-be ugrálnék külföldről/re, de gyerekkel más.

természetesen ezt sem megy át neki...

szóval valóban egyedül gondolkodom.

annyiban látok biztonságot, hogy lehet kint egyedül is feltalálnám magam, kint tudnék részmunkaidőben dolgozni, és az állam ad mellé plusz 450 eur-t(asszem a gyerek 3 éves koráig, vagy meddig)plusz csp stb, így olyan 1200 Eur-ból kellene élnem valami olcsó albiban és mellette gyűjteni. csak persze a kezdethez nincs semmi adott.

így, hogy be van adva a keresetem is, az apja ezt sem érti, hogy miért...

remélem hogy a gyerek érdekében a legjobb döntést hozom majd meg. csak mert nemsoká itt a tárgyalás napja is..

2015. okt. 21. 14:38
 36/46 anonim ***** válasza:

"kint tudnék részmunkaidőben dolgozni, és az állam ad mellé plusz 450 eur-t"

Jó, de részmunkaidőből meg 450-ből nemigen élsz meg, ha egyedül mész.

2015. okt. 21. 14:40
 37/46 A kérdező kommentje:

ez 1200 -ra jön ki

részmunkaidő min 450 eur plusz a munkaügyi áltl 450 eur plusz a csp és ilyenek, ha az 300, ahogy valaki írta

egyedül nem megy kint 1200-ből?

max havi 400 az albi, havi 5-600 a megélhetés, akkor is marad még 200 eur az itthoni kéglit fenntartani...

vagy ?

2015. okt. 21. 15:23
 38/46 anonim ***** válasza:
Oké, bakker, akkor menj. Én nem mennék ki ennyi fizura tartalék nélkül, mert abban a pillanatban, hogy megbetegszem, elromlik a mosógép, jön egy bármilyen nagyobb kiadás, már mehetek is kölcsönért vagy a híd alá.
2015. okt. 21. 15:40
 39/46 A kérdező kommentje:

ez itt is adott...

nem mintha a kimenetelen lennék,csak írtam

2015. okt. 21. 15:42
 40/46 anonim ***** válasza:

Ez rettenetesen magyar gondolkodás, 1200euróbol szolíd körülmények közt még 50-200 marad is havonta, egy csecsemő még nem visz valami sok pénzt, legalábbis az enyémeg 5-6 éves korukig nem vittek hatalmas kiadásokat, majd onnan jönnek az apa vegyél telefont mert mindenkinek van, vegyél laptopot, tabletet mert már mindenkinek van, vegyél ezt vegyél azt...

A mosógép meg ha elromlik és németországban élsz és dolgozol, akkor veszel új mosógépet... Csak belevágni nehéz. Ráadásul itt vidéken megbecsülik a jó magyar munkaerőt, nagyvárosokban nem az tény.

2015. okt. 21. 15:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!