Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "válás" vagy együtt külföldön?...

"válás" vagy együtt külföldön? Helyesen gondolom hogy az első jó?

Figyelt kérdés

a gyerek apja kint él a szülei házában jelenleg munkanélküliként, úgy alakult hogy én Mo-n vagyok a gyerekkel, aki 1 éves múlt.

már mindketten kiidegeltük egymást azzal, hogy nem tudjuk a jövőt átbeszélni.

ezért itt kérek segítséget jól gondolom e.

a gyerek apja azt szajkózza, hogy menjek a gyerekkel hozzájuk lakni, találok állást és utána különköltözhetünk a szüleitől.

ez szépen hangzik eddig...

alapfelállás, semennyi pénzem nincs, anyagilag nem segít sem az apja, sem a szülei.

ők kint faluban élnek, nekem a munkaügyitől, munkalehetőségektől kezdve a gyerekorvoson, bölcsödén át mindig át kellene utaznom másik városba tömegköz. nincs, autót nem tudok vezetni. (apja, hogy hozna vinne minket időben, ilyen szempontból nem megbízható, tapasztalat.) arról nem is beszélve, hogy lehet csak jövőre vennék be bölcsibe a gyereket, vagy azt fizetni kellene addig meg dolgozni se tudok menni..

legjobb lenne ha városban élhetnék ahol minden egy helyen van. amúgy se lenne egészséges, hogy a kicsi épphogy megszokik a szüleinél és bölcsiben, már költözzünk is tovább...aki egy percig nem volt még nélkülem...

apja ezekre semmit nem válaszol, csak olyanokat, hogy gyáva vagyok kimenni, így szó szerint.

teljes részletességben semmilyen kérdésemre nem válaszol, azt mondja, előzör döntsem el, hogy megyünk e, utána áll neki azt előkészíteni.

édesanyja megért engem, ő azt mondta, hogy tudja, milyen gyerekkel és a fia meg általában mindent egyszerűen néz csak.

a párommal már ott tartunk, hogy a kapcsolatot is meg akarja szüntetni lassan, mert több napja ezen témázunk és hogy idézzem, nem tudja elviselni, nem tud a beszélgetés mellett "kitartani" hogy még mindig nincs eredmény és már x napja rágjuk a témát. nem kell már rá várnom, meg stb.

én úgy gondolom, hogy olyan ember, aki ezidáig egy centtel sem segített(voltaképp ezért vagyok nullán és ezért kellene külföldnek is pénz nélkül nekivágnom gyerekkel..)arra hivatkozva, hogy menjünk ki hozzá lakhatásért nem kellene fizetnünk, olyan helyre ahol nincs se bölcsöde se munkalehetőség.., olyan emberhez, akivel megbeszélni nem tudom a részleteket, mert leegyszerűsít mindent és neki áll szimplán bírálni, hogy gyáva vagyok, ahelyett hogy kimerítően válaszolna...én úgy gondolom, hogy ezzel a hátérrel ha akarok se tudnék kimenni, ott élni, megélni. a szülei max 1-4 hónapig fogadnának be.természetes ingyen élni nem akarok. szóval marad a bíróság és gyerektartás kérdése Mo-n.

ha valaki az apának ad igazat, leírná nekem lépésről lépésre a fenti feltételekkel mégis hogy ugrana ki külföldre gyerekkel az isten háta mögé és kezdene életet, pénz nélkül, segítség nélkül?(valszeg pelenkát se vennének a kicsinek, tekintve hogy most sem segítenek semmiben)

2015. okt. 21. 11:43
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:

ezt már írta neki, amikor a 3-as kommentet elolvastam :)

erre jött az azonnal válaszul tőle, hogy megígérte hogy ő megcsinál mindent, pakoljak...ja a szüleihez..

2015. okt. 21. 12:49
 22/46 A kérdező kommentje:
igazából azt sem tudom, vajon csak a gyerektartásfizetést akarja e megúszni. ilyen lehet?
2015. okt. 21. 12:54
 23/46 anonim ***** válasza:

#13 igen egy egyévesnek ezek az érdekei, de lesz az a gyerek 10- 15- de 25 éves is... Nem is olyan soká...

Ha úgy alakul, egyedülálló anyaként nevelheted külföldön is a gyereket, nem csak itthon nyomorogva... És még akkor is ott lesz az apja, aki ha el is váltok, valamilyen szinten biztosan részt akar venni a gyerek életében a nagyszülőkről nem is beszélve... Mégha ez nem is mindig anyagi támogatás...

2015. okt. 21. 12:55
 24/46 anonim ***** válasza:
Persze csak ha jobb országról van szó, mert az még mindig titok... Pedig talán az adott ország család támogatásairól is tudnánk nyilatkozni... Ami szintén nem egy utolsó elhanyagolható szempont... Van ahol csak abból megélsz. Ha neveled az állampolgár gyerekedet..
2015. okt. 21. 12:57
 25/46 A kérdező kommentje:

Németország, már írtam...

nekem a bajom a kérdésben van.

a szülei ne tartanak el minket, náluk csak lahatás van.

nullával mennék ki...

oyan helyre ahol nemtok dolgozni de még egy orvos sincs és ne tudok vezetni apjára ilyen szempontból nem lehet számítani(volt hogy 6 órát vártam rá, hogy vigyen haza munkahelyről, mert lekéstem az utsó buszt...)

STB

és nem lehet vele ezeket megbeszélni sem

2015. okt. 21. 13:03
 26/46 A kérdező kommentje:

és mire szerezne lakást egy városban, addigra itt már rég bölcsibe kell a gyereknek járni, nekem meg dolgozni, mert most is munkát keresek!

szóval a gyerek lenne ráncigálva, egyik országból a másikba, bölcsiből be -ki(beleszámítva a kudarcot is, ha haza kellene vissza jönnünk...)

2015. okt. 21. 13:07
 27/46 anonim ***** válasza:
73%

Jolvan látom mémet... Gondolkodás nélkül menj... Én is itt vagyok, 200 lelkes faluban élek, mindenhol van munka, mivel bizonyos melókat a németek nem csinálnak meg... Én füvet, bokrokat nyírok, kertet rendezek. feleségem meg takarít több háznál és két kis cégnél, mindketten 2500euro felett keresünk vállalkozóként.

Mindenki a német városokba akar menni, ezt soha nem értem meg, ebben az országban munka mindenhol van, de itt falun nem kell kerülgetni mindenféle bevándorlókat, tiszta a környezet, nyugodtak, sokkal toleránsabbak az emberek.. 10 osztályom van, otthon max 3 műszak egy gyárban... Ez a meló sem egy álom, de élhető egzisztenciát tudok fentartani a keresetemből a gyerekeimnek, van jó autóm, van szép otthonom, otthon ezt soha, SOHA nem értem volna el, itt 3 év munka, és minimális nyelvtudás amivel fel tudom fogni, mit akarnak tőlem és meg tudom értetni én mit akarok, kellett hozzá. Ne félj, gondolj arra, hogyan milyen körülmények közt szeretnéd felnevelni azt a gyereket...

A férjedről meg annyit, nagyon sok átlag német nem dolgozik, mégsem nyomorog egyikük sem... A több generáció egy házban pedig csak jót tesz egy kosgyereknek, ha meg nem tetszik, elköltözöl miután lesz munkád... Csinálsz jogsit, lesz autód... Mire a gyerek ovis lesz el is tudod intézni...

2015. okt. 21. 13:08
 28/46 anonim ***** válasza:
Családi pótlékra és kiegészítő pótlékra is jogosult vagy a gyerek után, ez kb 300 euro havonta, ami bakfity, de ha nagyszülőknél tudsz lakni, akkor addig amíg talpra nem állsz, tudsz belőle ételt italt biztosítani magadnak és a gyereknek... Esetleg olcsó babaruhákat...
2015. okt. 21. 13:19
 29/46 anonim ***** válasza:
100%

bocsi de a leírtak alapján a párod egy jó nagy lúzer. én ha külföldre mennék se miatta, és nem hozzá.

de komolyan egy rakás szerencsétlenségnek tűnik a leírás alapján. itt hagy téged és a gyerekét. a szüleinél él. nem dolgozik. téged is oda akar csábítani, úgy hogy írtad hogy a pelenkát nem tudnátok megvenni a gyereknek, és a párod szülei se vennék meg.

akkor mégis hogy gondolja? majd szeretetből és a jó német levegből jól lakik a gyerek és nem fog nélkülözni?

amúgy házasok vagytok egyátalán? mert a válást is idézőjelbe tetted.

szerintem vidd bíróság elé az ügyet,hogy ítéljenek meg gyerektartást. mert ha jól értem most egy forinttal nem támogat,pedig ugye az ő gyereke is.

2015. okt. 21. 14:12
 30/46 A kérdező kommentje:

köszi a válaszod

szóval remény az van csak máshogy kellene néznem...

(csak amúgy egy nyomorult DM sincs abban a faluban, nem mintha nem tudnék nélküle létezni, csak jelzem hogy a gyerekellátásra utaló lehető legkisebb lehetőség is hiányzik.)

2015. okt. 21. 14:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!