Ezen az oldalon miért veszi mindenki teljesen alapvetőnek, hogy ha egy 15 fölötti gyereknek a tiszta ruhán és vajaskenyéren kívül bármi igénye van, akkor azért igenis dolgozzon meg?
ebben a korban már felfoghatnák hogy ezeket a dolgokat a szüleik se engedhetik meg maguknak mert a bevételekhez képest ez luszus
és igen ha ilyen kényelmi szolgáltatásokra vágyik keres meg a rá valot mert ebben már dolgozhat
tanulja meg honnan jön a pénz
10-es, lehet, hogy orvos lettél, de ez nem akadályoz meg abban, hogy logikátlan ok-okozati összefüggést vonj a diákmunka és az egyetem elvégzése közt.
12-es, amiről te beszélsz, azoknak a kérdéseknek a többsége törölve van, mert kamu. Igaz, nem létszükséglet a mozi, de nem azért szül az ember gyereket, hogy a létminimumon tartsa. Kicsivel több inger kell neki, mint egy hörcsögnek.
"nem azért szül az ember gyereket, hogy a létminimumon tartsa. Kicsivel több inger kell neki, mint egy hörcsögnek."
Ez brilliáns :) Pontosan így van.
Természetesen számít, hogy a szülőknek milyen az anyagi lehetősége s konkrétan mit akar a gyerek.
Ha a héten az 5. drága luxuspulóverért sír, az ugye, más, mint ha csak moziba akar menni egy érdekes filmre, egyszer egy évben, miközben a szülőket felveti a pénz.
Nyilván némely esetben jogos a gyermeki sirám, máskor feltűnően nem s van, amikor megértjük, hogy a gyermeknek kellene az adott dolog, mert szinte mindenki megkapja, de ők minimálbérből élnek s jogtalan elvárnia, hogy vasárnapi ebéd helyett mozi legyen.
A leírás alapján a kérdező azokat az eseteket nem érti, amikor igazán nem akar sokat a gyerek, csak szinte mindenki másnak természetes apróságokat, jut is rá simán, de a szülő szerint üljön otthon és kész, s egyes hozzászólók is azt mondják, hogy hát igen, örülj, hogy fedél és étel van, ebadta kölyke, a szülő szava szent.
14-es, mindössze azt kívántam érzékeltetni, hogy nem azért kellett dolgoznunk, mert a szüleink ostobák, irigyek, netán prolik.:-) Így már érthető?
Örülök, hogy abban nincs vita köztünk, hogy a kérdés egyébként hülyeség, nem fedi a valóságot, valamint, hogy jó anyagi körülmények között is szükséges az igényeknek ésszerű határt szabni. Ezek ellen legalábbis nem érveltél.:-)
"azert mert igeny es igeny kozt nagy kulonbseg van...
nem mindegy hogy egy kis zsebpenzt ker arra a mozira, uditore vagy kinaira vagy a legujabb Ajfon/Converse/Airmax/Anyamkinja miatt kovetelozik."
Én ezzel sem értek egyet. Nem csak igényés igény közt van különbség, hanem a körülmények között. Ha valaki azért akar iPhone-t, mert elromlott a régi telefonja (nem azért, mert bolond, és ledobta a 10-ikről, én pl. ezt nem értem soha, hogy miért van minden fiatalnak betörve a mobliképernyője, az enyém sose volt), szóval ha telefonra van szüksége, miért ne vehetnének neki 200ezerért iPhone-t, ha telik nekik rá? Azzal van csak baj, ha azért akar új telefont, mert a régi már nem menő. Ha elromlik/elvész a régi telefon, és van pénz, igenis jogos, hogy kap egy másika. Miért ne kaphatna drágát, ha nem lesz tőle rossz a családnak? A cipő is olyan, hogy ha épp szüksége van őszi cipőre, mert nincs olyanja, mert kinőtte a korábbit vagy az már elnyűtt vagy akármi, miért ne kaphatna drágább cipőt? Ne, tudom, milyen az a nike airmax, de az biztos, hogy nem rosszabb, mintha anyuka új Louis Vuitton - csizmát venne magának.
#18, de az a baj hogy sok itteni nyafogo tini nem szamol a korulmenyekkel, sok csaladnal nem telik ra, vagy egyszeruen a szulo nem hulye kiadni 200 ezret egy almas logoert mert a draga kis csemeteje cikinek tartja az egy eves samsungjat.
Miért ne kaphatna drágát, ha nem lesz tőle rossz a családnak?
az lehet hogy meg is kapta mar, szoval szerintem nem ok szoktak itt sirni...
Jó, de mint mondtam, az más, hogy cikinek érzi.
Amúgy igazad van, csak szerintem azért mégis jobban tudja megítélni a saját anyagi körülményeiket, mint az, aki csak itt válaszol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!