Adsz a gyerekednek zsebpénz? Havonta? Mennyit? Mennyi idős?
Érdekes, akkor hol vannak azok a szülők, akik pénzelik a gyerekeiket így telik nekik pl. drága telóra, ruhára stb-biztos nem gyikeznek, sebaj. :D
Én mindig is kaptam zsebpénzt, bár régebben volt, hogy nem a zsebpénz kérdés volt a legfontosabb hanem, hogy minden számla be legyen fizetve. :D Szerintem jól bánok a pénzel, minden nyáron dolgoztam, de zsebpénzből élek mert jelenleg egyetemista vagyok. :D
Gimi első évében volt, hogy 5 ezret kaptam aztán ha gyűjteni szerettem volna pl farmerra (akkoriban már elkezdtem divatosabban öltözködni) akkor meghúztam a gyeplőt, de hamar rájöttem, hogy kevés az 5 ezer. 10-től kaptam meg a családit asszem ami 12 ezer(ennek kb 5 éve) volt aztán felment 15 ezerre talán még abban az évfolyamban. Aztán most, hogy egyetemre járok már nem releváns mert külön élek és sok a kiadás. De sajna nem dobálják utánam a pénzt, bár nem panaszkodhatom... :) 22/f
Én is adni fogok a gyerekemnek, mert meg kell tanulnia bánni a pénzel. Én kiskoromban mindig elvertem édességre, de amint benőtt a fejem megtanultam bánni a pénzel. :D
Havi € 13,- OK, szerintem az € 5,- keves.
Itt egy tabella, hogy hany eves gyereknek, mennyi zsebpenz jar havonta.
a fiam heti 500.-
a lányom heti 800.-
kap iskola időben arra költi amire akarja
de inkább összegyűjtik
"mennyi zsebpenz jar havonta."
Dehogy jar.
ez csak egy iranymutatas a szuloknek.
Nekem is a tanulmányi eredmények alapján adott zsebpénz ötlet tetszik.
Így megtanulhatja, hogy a pénz nem csak úgy jár, jön magától, hanem meg kell érte dolgozni.
Ezen felül megveszek neki mindent, amire szüksége van - étel, alap ruhadarabok, stb. De ha ezen felül szeretne valamit, akkor arra magának sprórol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!