Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Adsz a gyerekednek zsebpénz?...

Adsz a gyerekednek zsebpénz? Havonta? Mennyit? Mennyi idős?

Figyelt kérdés
mire költi el?

2015. okt. 4. 14:56
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Havonta. 5 euró, de extra hazimunkaval kereshet mellé pluszban. 12. Gyűjti. Szamitogepes jatekot szokott vásárolni, vagy a playstationre játékot, de ebből vesz ajándékot a csaladtagoknak, barátainak is
2015. okt. 4. 17:00
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, akkor hol vannak azok a szülők, akik pénzelik a gyerekeiket így telik nekik pl. drága telóra, ruhára stb-biztos nem gyikeznek, sebaj. :D

Én mindig is kaptam zsebpénzt, bár régebben volt, hogy nem a zsebpénz kérdés volt a legfontosabb hanem, hogy minden számla be legyen fizetve. :D Szerintem jól bánok a pénzel, minden nyáron dolgoztam, de zsebpénzből élek mert jelenleg egyetemista vagyok. :D

Gimi első évében volt, hogy 5 ezret kaptam aztán ha gyűjteni szerettem volna pl farmerra (akkoriban már elkezdtem divatosabban öltözködni) akkor meghúztam a gyeplőt, de hamar rájöttem, hogy kevés az 5 ezer. 10-től kaptam meg a családit asszem ami 12 ezer(ennek kb 5 éve) volt aztán felment 15 ezerre talán még abban az évfolyamban. Aztán most, hogy egyetemre járok már nem releváns mert külön élek és sok a kiadás. De sajna nem dobálják utánam a pénzt, bár nem panaszkodhatom... :) 22/f

Én is adni fogok a gyerekemnek, mert meg kell tanulnia bánni a pénzel. Én kiskoromban mindig elvertem édességre, de amint benőtt a fejem megtanultam bánni a pénzel. :D

2015. okt. 4. 17:01
 13/28 anonim ***** válasza:
35%

Havi € 13,- OK, szerintem az € 5,- keves.

Itt egy tabella, hogy hany eves gyereknek, mennyi zsebpenz jar havonta.

[link]

2015. okt. 4. 18:32
 14/28 anonim ***** válasza:
54%
Én sosem kaptam zsebpénzt csak úgy. Nálunk úgy működött, hogy az 5-ösért járt 20 forint (ami ma kb. 100-200 forintnak megfelelő összeg volt akkor), a 4-esért, 3-asért, 2-esért nem járt semmi, az 1-esért pedig nekem kellett visszafizetni 20 forintot. Tehát a jó tanulást próbálták ezzel ösztönözni a szüleim, pár amúgy is 4-es, 5-ös tanuló voltam, tehát nem igazán értettem mi értelme ennek. De így legalább megtanultam, hogy a pénzért meg kell dolgozni, csak úgy nem esik az ölünkbe. Ha nekem saját gyerekem lesz én sem adok neki csak úgy pénzt semmire, azt meg kell keresnie jó tanulással, jó magatartással, háztartási munkákban való részvétellel.
2015. okt. 4. 18:47
 15/28 anonim ***** válasza:
54%
Nem kevés az, 13. Ezbaz alap zsebpenze. Ha teszem azt kiviszi sétálni a kutyát, vagy osszesopri a kertet, vagy hasonló, azért kap "fizetést ". Semmire nem kell költeni, mindene meg van, tényleg csak extra dolgokra kell belőle költenie. Hamarosan dolgozni is fog -13 évesen szülői engedéllyel és kísérettel hordhat ki szorolapot- ezt már nagyon várja. Neki megfelel, nekünk megfelel, semmi szükség rá, hogy több pénzt kapjon.
2015. okt. 4. 18:59
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

a fiam heti 500.-

a lányom heti 800.-

kap iskola időben arra költi amire akarja

de inkább összegyűjtik

2015. okt. 4. 19:08
 17/28 anonim ***** válasza:
36%

"mennyi zsebpenz jar havonta."

Dehogy jar.

ez csak egy iranymutatas a szuloknek.

2015. okt. 4. 19:22
 18/28 anonim ***** válasza:
53%
15 évvel ezelőtt voltam középiskolás, heti 4.000 Ft zsebpénzt kaptam.
2015. okt. 4. 21:10
 19/28 piroska és a farkas ***** válasza:
53%
Én úgy tervezem, hogy 3 éves korátol kezdem a " pénzügyi nevelést", a zsebpénze hetente annyiszor 100 Ft lesz, ahány éves éppen, és ondjuk úgy 4. osztályig lenne ez a rendszer, de szigorításokkal. Tehát pl oké, gyüjthet vmi konkrétra, de félre is kell tennie belőle. Persze, mondhatja vki, hogy 2-3-4 ezerből ha félretesz 2-3-4száz forintot, akkor mi van, de inkább az a célom ezzel, h azt tanulja meg, hogy ha van pénz, az sem azt jelenti, h mindet el kell költeni. Sokmindentől függ - részben a mi lehetőségeinktől is nyilván - hogy nagyobb korában ez hogyan alakulna. De egyébként a " mennyi zsebpénz jár" megfogalmazást egyhén szolva röhejesnek tartom. nem jár. Ha van rá lehetősége, adhat a szülő. És ha akarja meg is szüntetheti, ha pl a szülő elveivel ellentétes dolgokra költi a gyerek.
2015. okt. 5. 13:40
 20/28 anonim ***** válasza:
53%

Nekem is a tanulmányi eredmények alapján adott zsebpénz ötlet tetszik.

Így megtanulhatja, hogy a pénz nem csak úgy jár, jön magától, hanem meg kell érte dolgozni.

Ezen felül megveszek neki mindent, amire szüksége van - étel, alap ruhadarabok, stb. De ha ezen felül szeretne valamit, akkor arra magának sprórol.

2015. okt. 5. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!