Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg vannak olyan családok...

Tényleg vannak olyan családok ahol 1-2 gyerek van és nem kapnak egy fillér zsebpénzt sem?

Figyelt kérdés
Ahol 3-4gyerek van azt megértem,de ahol 1-2van ott azért valamennyi csak beleférne?
2015. okt. 4. 10:29
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Én nem kaptam, nem fért bele, amikor ballagásra kaptam pénzt, azt is oda kellett adnom, mert kellett a szülőknek. Amikor dolgoztam, mindenféle cuccot meg is vettem magamnak, sőt még most is sokszor elcsábulok és a gyerekeknek is megveszem, amit akarnak vagy amit én akartam és nem kaptam meg. Nem jó ez, akármilyen kicsi összeg, legyen kis pénze a gyereknek, amivel ő gazdálkodik, ismerje a pénz értékét!
2015. okt. 4. 17:47
 32/37 anonim ***** válasza:
Egyke vagyok, soha nem volt fix zsebpénzem. Valamennyi pénzem mindig volt, kajára, bérletre, ha elfogyott, szóltam és kaptam. Mondjuk tényleg nem is nagyon költöttem semmire.
2015. okt. 4. 18:21
 33/37 anonim ***** válasza:

a 3 4 ik gyerekre szánt pénzt lakásra, autora, internetre, ételre, sportra zene oktatásra költik

a forrásokat a gyerek értelmes nevelésére forditják nem a kölykök dözsölésére az egy másik kereseti kategoria

2015. okt. 4. 22:10
 34/37 anonim ***** válasza:

Egyke vagyok, sosem kaptam zsebpénzt, de ez nem jelenti azt, hogy mindenhová pénz nélkül járkáltam és azt sem, hogy folyamatosan kuncsorognom kellett a szüleimtől.

Szerintem itt sokan félreértelmezik azt, hogy mit jelent az, hogy valaki nem kap zsebpénzt.

Én mindig kapok pénzt, ha kérek, sokszor akkor is, ha nem kérek. Suli előtt kajára, hétvégén bulizásra, vásárláskor ruhára és sminkekre... Őszintén, elég sok pénzt szoktam kapni, ezekből bőven tudok gyűjtögetni, így olyan sincs soha, hogy suli után nem tudok beülni egy kávéra, mert nincs pénzem.

Ha valami nagyobb dolog kell, akkor arra nem kell gyűjtenem, hanem megveszik nekem. Még sosem fordult elő, hogy nem kaptam meg a vágyott dolgot egy hónapon belül :D

Nekem így sokkal jobb, ha kapnék minden hónapban egy meghatározott összeget, valószínűleg úgy sem tudnék kijönni belőle, szóval ígyis-úgyis kérnem kellene, úgyhogy a lényegét el is veszítené ez a zsebpénz-dolog. Az meg brutál rossz lenne, ha mondjuk egy telefonra 1-2 évig kellene gyűjtögetnem, jesszus.

Felnőttként pedig egyáltalán nem az a tervem, hogy majd a szüleim nyakára járok pénzért. Lehet, hogy nem tanítottak meg különösebben a pénzzel bánni, viszont arra megtanítottak, hogy a pénz nem a fáról jön, hanem meg kell érte dolgozni, a jó munkához pedig jó egyetem kell, a jó egyetemhez pedig tanulás. Szóval nagyon remélem, hogy ez összejön, és soha nem kell nélkülöznöm.

18L

2015. okt. 4. 23:17
 35/37 anonim ***** válasza:
Nálunk volt hogy azt mondták valamire hogy gyűjtsem a zsebpénzemből.... amit 4 hónapja elfelejtettek adni minden b***ogatás ellenére, de ha tényleg nem engedhetik meg maguknak vagy mindent megkap a gyerek amit szeretne akkor nem látom értelmét.
2015. okt. 5. 19:20
 36/37 anonim ***** válasza:

Egyedüli gyerek voltam,soha nem kaptam zsebpénzt.Nem azért ,mert rosszul éltünk ,hanem mert anyuéknak és nekem sem jutott eszébe. Ha kértem valamit azt megvették. Szülinapra,névnapra a nagyszüleim adtak de ennyi. 9-10.osztályban küldő osztályba jelentkeztem ami azt jelentette ,hogy 9.-10. nem szakmát tanulok a szakmunkásban csak közismereti tárgyakat és utána sulit váltok kaptam tanulmányi átlagomhoz megfelelő pénz összeget az államtól. Nem voltam rossz tanuló ,de annyira jó sem így havi 15 ezer forintot kaptam. Utána 11-12. osztályba már szakmát tanultam ott pedig a külső gyakorlati helytől kaptam először havi 15öt utána havi 20at. (Ha hiány szakmát tanultam volna akkor 15öt kaptam volna a gyakorlati helytől 15öt meg az iskolától.)

Nagy részét félretettem.

21/L

2015. okt. 25. 10:31
 37/37 anonim válasza:

Én és húgom ketten vagyunk testvérek.Szüleink elválltak én apámmal lakok,ő anyámmal.De egyikünk se kap zsebpénzt.Ha kell valami megbeszéljük, mi is az,miért kéne ilyenek.Természetesen sampont ilyeneket apa sose vesz hanem arra ad pénzt és abból veszek sampont,tusfürdőt,tampont...stb.

Iskolakezdés előtt+szülinapkor elvisz vásarolni akkor kapok ruhát,veszünk füzetet tollat...

Aztan kaját mindig vesz,meg amit viszek a suliba.

De most a ballagási pénzemből veszek ruhákat .meg ami kell.

Amiket eddig fater vett azokat ezután is ő veszi

14L

2015. dec. 21. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!