Hogy vegyem rá anyut h kivegyen az ebédlőből? 13L
Azért, hadd ne keljen már örülni annak az ehetetlen mosléknak amit közoktatásban menzaként adnak. A városunkban pl most mondott fel a kajás cég minden konyhai dolgozója, miután látták, hogy milyen húsból akarnak főzetni velük a gyerekeknek. Büdös, romlott, mócsingos húsdarabkákat hoztak, hogy az majd jó lesz a kölköknek. Mindenki felmondott, elég nagy cirkusz lett belőle.
Én is menzás voltam egy darabig, de gyűlöltem, nem ettem rendesen soha, vettem a péksütiket a büfében, este meg teletömtem magam vacsoránál, így anyám belátta hogy ez így nem jó, végül inkább egy közeli étteremben rendeltünk menüt, kb napi egy ezresért, leves+második, ott isteni finom volt.
Én biztos nem hagynám, hogy a gyerekem azt a moslékot egye, amit a suliban elé tesznek... Ha nem éhezik a család, akkor érthetetlen számomra, hogy miért etetné valaki azt a gyerekével.
Az meg nem mindegy azért, hogy a saját vagy anyám haját húzom ki a kajából, vagy valami vadidegen konyhásnéniét, aki a jó ég tudja mennyire tetves, korpás stb.........
Csak én nem értem, hogy mit akart írni ez a gyerek?
"Az ebédlősek enyhén szólva hü!√ék"
Kik azok az ebédlősek? A konyhásnénik? Kétlem, hogy ők csúfolnának, pláne rendszeresen. A többi rászoruló gyerek? Ők viszont nem csak az ebédlőben vannak ott, hanem együtt vagytok egész nap, nem hiszem, hogy csak pont mindig evés közben veszik észre az orrodat, akkor az iskolába se akarsz bemenni, vagy mi..? Komolyan, mit akartál írni?
Kedves 23-as!
Amikor én gyerek voltam (1980-as évek)valóban borzalmas volt a menza kaja. Lehet, hogy most is ilyen, nem tudom.
(Bár a kérdező nem elsősorban az étel minőségére panaszkodott.)
Itt azonban kérdés, hogy az ingyenkaja nélkül tudnának-e a szülők BÁRMIT is enni adni neki. Hiszen nyílván nem ok nélkül kapja az ingyenkaját. A semminél pedig a menzakaja is jobb.
Nem tagadom, hogy ez egy nagyon tragikus helyzet. De sajnos ma Magyarországon ez a helyzet kb. 4 millió embernél.
Kedves 23-as és 26-os nektek agyatokra ment a jólét.
Az én gyerekeim is menzások, és mindig nagyon finom a kaja, pedig nem a rózsadombi menzára járnak, hanem az egyik a 8. kerületbe, ami nem éppen a legmenőbb kerület. Megkérdeztem őket a nagylányéknál tegnaő A- menü: Marhahúsleves volt és Milánói makaróni. B- menü: Zöldségleves és Stroganoff pulykamell. A kisebbet is megkérdeztem , hogy ő mit evett tegnap, mivel máshova jár. Náluk tegnap Paradicsomleves volt és Brassói, a B menüre nem emlékszik. Ezen mi nem jó??? Komolyan nem értem. Mondjuk én sosem tettem 1 kiló sót a levesbe és nem is nutellás kenyéren nőttek fel a gyerekeim. Lehet, hogy nektek ezért nem jó a menza.
ma 21:07
Én egy vidéki általános suliba jártam. Nálunk legtöbbször "spagetti" volt (= félig főtt tészta, a belseje ropogott... rajta ketchup meg egy kanál fűszerezetlen darálthús.) A másik kedvenc a "tejbegríz" volt, aminek a tetején 1 centi víz állt. A levesnek mosószeríze volt. A hús mócsingos volt MINDIG, a rizs volt csak ehető, de az meg ízetlen. Minden fogás borzalmas volt.
2000-től voltam általános sulis, szóval ez nemrég volt...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!