Hogy vegyem rá anyut h kivegyen az ebédlőből? 13L
Kedves 27-es!
Nem hiszem, hogy bármi az agyamra ment volna. Főleg nem a jólét, mivel (enyhén szólva) sosem voltam gazdag ember.
Ezt éppen válaszom alapján lehetne is sejteni.
Nem tudom, hogy az 1980-as években, amire utaltam, Te mit és hol ettél.
De amit a saját gyerekeid tegnapi étkezéséről leírtál, akkor biztos nem volt jellemző. Inkább azok az állapotok, amit egy másik hozzászóló már leírt.
A mai állapotokról nem tudok nyilatkozni, mint írtam is. Amit Te saját gyerekeid tegnapi étkezéséről írtál, ahhoz csak annyit mondok: érdemes lenne körülnézned, hogy ezek e ma az országosan jellemző állapotok.
De egyébként ez a kérdés szempontjából lényegtelen.
Nem értem azt az anyukát, aki felsorolja a milánóit, a pulykamellett, a brassóit.
Ezek csak az elnevezések, a gagyi menzán is ugyanígy hívják őket, csak ROSSZUL vannak elkészítve! Leírták páran: nem fő meg rendesen, túl van sózva, vagy sótlan, műanyag az íze, stb.
Attól még az ehetetlen kaja is brassói!
Ha egy gusztustalan moslékot tesznek a lányod elé, hogy ez brassói, akkor megeszi, mert brassóinak hívják?
Ez olyan hozzászólás volt, amit egy kisgyerektől várna az ember, nem egy 2 gyerekes anyukától. Mindent el lehet készíteni minőségien, pl. a nagy neves éttermekben is van milánói.
És ugyanúgy lehet kapni milánóit az utolsó retkes kis lebujban, ahol mocskos a konyha és a szakács izzadsága csöpög a kajára.
Nem ítélhetünk az alapján meg egy ételt vagy egy menzát, hogy papíron elolvassuk az étel nevét.
nagyon félreértelmezted.
épp ez az, hogy te mondtad, hogy ha brassóit kap, az milyen jó.
de az a brassói lehet ám rossz is!
a te lányaidnak nagy szerencséje van, mert a legtöbb helyen ehetetlen a menzás étel.
nem kényes a gyerekek ízlése. nem velük van a baj.
kicsit eltértünk a témától, mert a kérdezőnek a csúfolódással, lökdösődéssel volt baja.
nézel te tévét, olvasol újságot, netezel, fent vagy facebook-on? milliónyi fórum foglalkozik azzal, hogy milyen moslékot kapnak a gyerekek. kivétel mindig van, ezek szerint ti most a kivételek vagytok.
ti vagytok 100-ból az a 2 hely, ahol teljesen meg vannak elégedve a kajával.
a többi hely borzalom, gyerekek és szülők egyaránt panaszkodnak, hogy ehetetlen a kaja. én nem egyszer találkoztam már ezzel.
Azt hiszem elég egyértelmű, hogy a kérdezőt nem az étel minősége vagy neve zavarja elsősorban (bár nyilván azt sem ok nélkül kritizálják ilyen sokan); hanem a csúfolódással, és az ebédlőben egyes diáktársai csűrheszerű viselkedésével.
Mint utaltam már rá, ezt mindenképp teljes joggal kifogásolta.
A kérdés az, hogy a család az ingyenkaja nélkül tud-e Neki enni adni?
Nehogy azt higyjétek, hogy a gyerekeim iskolájában nincs panasz a menzára. Szülőin folyton felhozza valaki. Az egyiknek túl sós az étel, a másiknak sótlan és ízetlen, a harmadikat felháborítja, hogy heti rendszerességgel kapnak tésztát a gyerekek, van olyan akinek vegetáriánus a gyereke és nehezményezi a húst. Olyan is akad, aki szerint fehér liszttel és társaival mérgezik a gyerekét. Abból is volt már botrány, hogy mikulásra csokit kaptak ebéd után a gyerekek, az egyik szülő ezt tragédiaként élte meg, mert ő egészségtudatosan neveli a csemetéjét. Most erre mit lehet mondani? Engem személy szerint felháborít az ilyen hozzáállás mimd a gyerek, mind pedig a szülő részéről. A menza nem egyenlő a Royallal, ezt kéne valahogy megérteni. 13 évesen pedig nevetséges, hogy lökdösik egymást a rossz, hajszállal teli, műanyag kajáért.
Várd meg kedves kérdező, amíg lemegy a sor a menzán. Utána kérd ki az adagodat és ülj le vele 10 percre. Majd vidd vissza érintetlenül és csinálj otthon egy nutellás kenyeret.
37-es hozzászólás kapcsán jut eszembe:
Az is gond, hogy a menzákon is (mint sokszor a tömegtájékoztatásban is) ideológiák, divatos hiedelmek; és nem a valóság alapján határozzák meg, hogy mi egészséges és mi nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!