Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá anyut h kivegye...

Hogy vegyem rá anyut h kivegyen az ebédlőből? 13L

Figyelt kérdés
Februárig ingyenes a kaja nekem a suliba.De egy baj van.Az ebédlősek enyhén szólva hü!√ék.Nem nézek le senkit amúgy de akkor is elviselhetetlenek.Mindenki beszólogat nekem hogy nagy orrom van meg ilyenek,mindenki előz mindenkit,tolakodás és lögdösődés,dobálják egymásnak a poharat.Tanári felügyelet alatt!Ezt mondtam de csak annyit mondott átgondolja és nem lett belőle semmi.Szóval kéne egy indok ami miatt ki fog venni a menzáról.Mondjuk valami ami két három héten belül hatásos..13L
2015. okt. 3. 14:55
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
56%

Kedves 27-es!

Nem hiszem, hogy bármi az agyamra ment volna. Főleg nem a jólét, mivel (enyhén szólva) sosem voltam gazdag ember.

Ezt éppen válaszom alapján lehetne is sejteni.

Nem tudom, hogy az 1980-as években, amire utaltam, Te mit és hol ettél.

De amit a saját gyerekeid tegnapi étkezéséről leírtál, akkor biztos nem volt jellemző. Inkább azok az állapotok, amit egy másik hozzászóló már leírt.

A mai állapotokról nem tudok nyilatkozni, mint írtam is. Amit Te saját gyerekeid tegnapi étkezéséről írtál, ahhoz csak annyit mondok: érdemes lenne körülnézned, hogy ezek e ma az országosan jellemző állapotok.

De egyébként ez a kérdés szempontjából lényegtelen.

2015. okt. 3. 22:16
 32/38 anonim ***** válasza:
72%

Nem értem azt az anyukát, aki felsorolja a milánóit, a pulykamellett, a brassóit.

Ezek csak az elnevezések, a gagyi menzán is ugyanígy hívják őket, csak ROSSZUL vannak elkészítve! Leírták páran: nem fő meg rendesen, túl van sózva, vagy sótlan, műanyag az íze, stb.

Attól még az ehetetlen kaja is brassói!

Ha egy gusztustalan moslékot tesznek a lányod elé, hogy ez brassói, akkor megeszi, mert brassóinak hívják?

Ez olyan hozzászólás volt, amit egy kisgyerektől várna az ember, nem egy 2 gyerekes anyukától. Mindent el lehet készíteni minőségien, pl. a nagy neves éttermekben is van milánói.

És ugyanúgy lehet kapni milánóit az utolsó retkes kis lebujban, ahol mocskos a konyha és a szakács izzadsága csöpög a kajára.

Nem ítélhetünk az alapján meg egy ételt vagy egy menzát, hogy papíron elolvassuk az étel nevét.

2015. okt. 4. 11:34
 33/38 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó! Nem az étel nevén van a hangsúly, de azért csak van jogom megkérdezni a gyerekemet, hogy mi volt az ebéd. A hangsúly azon van, hogy a gyerekek változatos kaját kapnak, ami jól van elkészítve, ezért nem panaszkodnak rá. Éhesen pedig egyáltalán nem jönnek haza. De úgy egyébként nem értem ezt a menzás felháborodást. Tudtommal nincs törvénybe iktatva, hogy kötelező lenne elfogyasztani az ingyenes ebédet. A gyereket délben el lehet vinni egy étterembe is, ahol 3 oldalnyi étel közül válogathat. Ha nem felel meg a menza, akkor munka után főzni is lehet, esetleg szakácsot alkalmazni, ha a gyerkőceiteknek ilyen kényes ízlése van. Én inkább Örülök annak, hogy a gyerekeim jól laknak, a megmaradt pénzből pedig melegebb télen a lakás és minőségibb ruhában járhatnak. Nálunk számít ez a 15-20 ezer Forint havonta. A megspórolt időről nem is beszélve, amit szintén ők éreznek meg. 8-10 óra munka és 2-3 óra utazás után az a fél óra is nagyon sokat számít.
2015. okt. 4. 14:59
 34/38 anonim ***** válasza:

nagyon félreértelmezted.

épp ez az, hogy te mondtad, hogy ha brassóit kap, az milyen jó.

de az a brassói lehet ám rossz is!

a te lányaidnak nagy szerencséje van, mert a legtöbb helyen ehetetlen a menzás étel.

nem kényes a gyerekek ízlése. nem velük van a baj.

kicsit eltértünk a témától, mert a kérdezőnek a csúfolódással, lökdösődéssel volt baja.

nézel te tévét, olvasol újságot, netezel, fent vagy facebook-on? milliónyi fórum foglalkozik azzal, hogy milyen moslékot kapnak a gyerekek. kivétel mindig van, ezek szerint ti most a kivételek vagytok.

ti vagytok 100-ból az a 2 hely, ahol teljesen meg vannak elégedve a kajával.

a többi hely borzalom, gyerekek és szülők egyaránt panaszkodnak, hogy ehetetlen a kaja. én nem egyszer találkoztam már ezzel.

2015. okt. 4. 15:19
 35/38 anonim ***** válasza:

Azt hiszem elég egyértelmű, hogy a kérdezőt nem az étel minősége vagy neve zavarja elsősorban (bár nyilván azt sem ok nélkül kritizálják ilyen sokan); hanem a csúfolódással, és az ebédlőben egyes diáktársai csűrheszerű viselkedésével.

Mint utaltam már rá, ezt mindenképp teljes joggal kifogásolta.

A kérdés az, hogy a család az ingyenkaja nélkül tud-e Neki enni adni?

2015. okt. 4. 15:47
 36/38 anonim ***** válasza:

Nehogy azt higyjétek, hogy a gyerekeim iskolájában nincs panasz a menzára. Szülőin folyton felhozza valaki. Az egyiknek túl sós az étel, a másiknak sótlan és ízetlen, a harmadikat felháborítja, hogy heti rendszerességgel kapnak tésztát a gyerekek, van olyan akinek vegetáriánus a gyereke és nehezményezi a húst. Olyan is akad, aki szerint fehér liszttel és társaival mérgezik a gyerekét. Abból is volt már botrány, hogy mikulásra csokit kaptak ebéd után a gyerekek, az egyik szülő ezt tragédiaként élte meg, mert ő egészségtudatosan neveli a csemetéjét. Most erre mit lehet mondani? Engem személy szerint felháborít az ilyen hozzáállás mimd a gyerek, mind pedig a szülő részéről. A menza nem egyenlő a Royallal, ezt kéne valahogy megérteni. 13 évesen pedig nevetséges, hogy lökdösik egymást a rossz, hajszállal teli, műanyag kajáért.

Várd meg kedves kérdező, amíg lemegy a sor a menzán. Utána kérd ki az adagodat és ülj le vele 10 percre. Majd vidd vissza érintetlenül és csinálj otthon egy nutellás kenyeret.

2015. okt. 4. 17:02
 37/38 anonim ***** válasza:

az anyukának, aki szerint csak fel van fújva ez a menza-ügy:

[link]

mai cikk!

2015. okt. 10. 17:15
 38/38 anonim ***** válasza:

37-es hozzászólás kapcsán jut eszembe:

Az is gond, hogy a menzákon is (mint sokszor a tömegtájékoztatásban is) ideológiák, divatos hiedelmek; és nem a valóság alapján határozzák meg, hogy mi egészséges és mi nem.

2015. okt. 11. 00:29
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!