Hogy vegyem rá anyut h kivegyen az ebédlőből? 13L
Es ha egyszeruen nem mennel be? Bent maradsz a teremben vagy ha nincs tobb orad utana hazamesz. Ki veszi eszre?
(regen voltam menzas, nem tudom, mennyire vannak ott szamontartva a diakok)
13 évesen én már komplett három fogásos ebédeket főztem, nem hiszem, hogy ne tudnál összeütni suli után egy paprikás krumplit, rántottát, tükörtojást, vagy valamit. Érvelj azzal, hogy megtanulsz főzni, és főzöl magadnak, hátha a szüleid kíváncsiak lesznek az eredményre :)
Főtt krumpli, sült krumpli, levesek. Az alapanyagokat megpucolhatod és feldarabolhatod előző este, és másnap ha hazaérsz, csak össze kell állítani és megfőzni.
Ha a szüleidnek nincs ideje, ezt tudom javasolni, ha tényleg nem akarsz menzás lenni.
1.Kell a déli meleg étel,
2.és biztos segítség anyudnak, hogy ingyen kapod.
Ezek a legfontosabb szempontok - a többi csak utána jön.
------------------------------------
3. Beszólnak? szólj vissza: és? és többet ne felelj.
4. ne tolakodj, mindenkinek jut.
úristen de dedó.
olvasom a kérdést, ez nem egy 13 éves értelmi szintje.
kb. egy 8 évesé.
majd pont ismeretlenek mondják meg neked, hogy a saját anyádat mivel győzd meg. ő meg biztos olyan hülye, hogy majd hallgat ezekre, amiket a neten összeszedsz.
a helyesírásodon lenne mit csiszolni, mert 13 évesen ez katasztrófa. talán ezzel kéne foglalkoznod, a tanulással, hogy a későbbiekben ne egy gyárban, szalag mellett köss ki, 3 műszakban minimálbérért, hanem tegyél le valamit az asztalra, és akkor a csúfolódás is abba marad.
azért egy 13 évestől már elvárható, hogy képes legyen ezt átgondolni és mérlegelni.
Gondolom azért kapod ingyen, mert rendszeres gyermekvédelmit kaptok. (tehát ingyen ebéd, ingyen tankönyv és évi 2x pénz).
Ha nem fogsz ott enni, és ezt jelzik az önkormányzat felé, akár meg is vonhatják ezt tőletek/vagy a családsegítő megy ki, miért nem eszik a gyerek, ha már egyszer rászoruló.
Szóval azt tudom tanácsolni, tűrj! Egyél, ne foglalkozz senkivel és semmivel.
Vagy: Közöld szüleiddel, hogy ne vegyék igéynbe a rendszeres gyvédelmit, majd te összehozod a következő tankönyvcsomag árát, és a novemberi Erzsébetutalványos támogatást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!