Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá anyut h kivegye...

Hogy vegyem rá anyut h kivegyen az ebédlőből? 13L

Figyelt kérdés
Februárig ingyenes a kaja nekem a suliba.De egy baj van.Az ebédlősek enyhén szólva hü!√ék.Nem nézek le senkit amúgy de akkor is elviselhetetlenek.Mindenki beszólogat nekem hogy nagy orrom van meg ilyenek,mindenki előz mindenkit,tolakodás és lögdösődés,dobálják egymásnak a poharat.Tanári felügyelet alatt!Ezt mondtam de csak annyit mondott átgondolja és nem lett belőle semmi.Szóval kéne egy indok ami miatt ki fog venni a menzáról.Mondjuk valami ami két három héten belül hatásos..13L
2015. okt. 3. 14:55
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
93%

Es ha egyszeruen nem mennel be? Bent maradsz a teremben vagy ha nincs tobb orad utana hazamesz. Ki veszi eszre?

(regen voltam menzas, nem tudom, mennyire vannak ott szamontartva a diakok)

2015. okt. 3. 15:51
 12/38 anonim ***** válasza:
75%

13 évesen én már komplett három fogásos ebédeket főztem, nem hiszem, hogy ne tudnál összeütni suli után egy paprikás krumplit, rántottát, tükörtojást, vagy valamit. Érvelj azzal, hogy megtanulsz főzni, és főzöl magadnak, hátha a szüleid kíváncsiak lesznek az eredményre :)

Főtt krumpli, sült krumpli, levesek. Az alapanyagokat megpucolhatod és feldarabolhatod előző este, és másnap ha hazaérsz, csak össze kell állítani és megfőzni.

Ha a szüleidnek nincs ideje, ezt tudom javasolni, ha tényleg nem akarsz menzás lenni.

2015. okt. 3. 15:55
 13/38 anonim ***** válasza:
78%

1.Kell a déli meleg étel,

2.és biztos segítség anyudnak, hogy ingyen kapod.

Ezek a legfontosabb szempontok - a többi csak utána jön.

------------------------------------

3. Beszólnak? szólj vissza: és? és többet ne felelj.

4. ne tolakodj, mindenkinek jut.

2015. okt. 3. 16:01
 14/38 A kérdező kommentje:
Érveltem a főzéssel nem hatja meg.Az összes barátom közül csak én vahyok ebédlős.Meg engem mindenki csúfol.Én meg úgy nem akarom hogy fellöknek és még ők akadnak ki!Ha meg nem megyek be megtudja.Mindíg ellenőrzik ki van ott.Ki lehet húzatni magunkat,de úgy is lebukok.Nagynéném mindent elmond csak nem jól.
2015. okt. 3. 16:05
 15/38 anonim ***** válasza:
58%
Egyszerűen megmondod hogy te márpedig nem fogsz ott enni és kész, nem eszel ott mostantól és ezt közlöd is. Akkor kivesz majd, mert mást nemigen tehet. Tudod ki menne be ilyen helyre, én biztos nem...
2015. okt. 3. 16:21
 16/38 anonim ***** válasza:
52%

úristen de dedó.

olvasom a kérdést, ez nem egy 13 éves értelmi szintje.

kb. egy 8 évesé.

majd pont ismeretlenek mondják meg neked, hogy a saját anyádat mivel győzd meg. ő meg biztos olyan hülye, hogy majd hallgat ezekre, amiket a neten összeszedsz.

a helyesírásodon lenne mit csiszolni, mert 13 évesen ez katasztrófa. talán ezzel kéne foglalkoznod, a tanulással, hogy a későbbiekben ne egy gyárban, szalag mellett köss ki, 3 műszakban minimálbérért, hanem tegyél le valamit az asztalra, és akkor a csúfolódás is abba marad.

azért egy 13 évestől már elvárható, hogy képes legyen ezt átgondolni és mérlegelni.

2015. okt. 3. 16:26
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom azért kapod ingyen, mert rendszeres gyermekvédelmit kaptok. (tehát ingyen ebéd, ingyen tankönyv és évi 2x pénz).

Ha nem fogsz ott enni, és ezt jelzik az önkormányzat felé, akár meg is vonhatják ezt tőletek/vagy a családsegítő megy ki, miért nem eszik a gyerek, ha már egyszer rászoruló.

Szóval azt tudom tanácsolni, tűrj! Egyél, ne foglalkozz senkivel és semmivel.

Vagy: Közöld szüleiddel, hogy ne vegyék igéynbe a rendszeres gyvédelmit, majd te összehozod a következő tankönyvcsomag árát, és a novemberi Erzsébetutalványos támogatást.

2015. okt. 3. 16:48
 18/38 anonim válasza:
100%
Sokan elmondták a tanácsukat, véleményüket és igazuk van. Egyél csak és sz@rj a többiekre. A támogatásod szerintem egészen addig tart, míg általánosba jársz, a kaja felét utána fizetni kell, a könyvek ingyenesek lesznek. Apukám egyedüli szülőként nevel minket a tesómmal. Úgy éreztem régen, hogy nekünk semmi szükségünk erre, mert apunak jó a munkahelye, de most már látom, hogy azért ettől függetlenül ez nagy segítség volt neki és most anyukádnak is biztos az. Nem mondom, hogy apiszkálás nem rossz, persze hogy az, de emiatt ne iratkozz ki az ingyenes kajáról. Addig ne, míg a levesből tészta helyett nem a konyhásnénik haját szürcsölgeted. Ezek után én kiiratkoztam, de tűrj!:)
2015. okt. 3. 17:36
 19/38 A kérdező kommentje:
Nem egyszer volt már haj a kajába amúgy.Csak úgy kiszedem belőle.
2015. okt. 3. 17:40
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
hát ez akkor is előfordul, ha otthon főzöl.
2015. okt. 3. 18:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!