Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A kamaszok és tinik többsége...

A kamaszok és tinik többsége kap zsebpénzt?

Figyelt kérdés
Csak mert sok osztálytársamnak van 1-2 havonta egy rakat új cucca a legújabb divatból, új ékszerei, kacatjai, táskái, telefonja és nem hiszem hogy ezt mind megvennék nekik a szüleik.

2015. okt. 2. 16:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
51%

"Szerintem is, de nem arra gondoltam. Meghatározott dologra adott pénzre, pl. ha csavarogni mennek barátaival és nem visz magával kaját, vagy osztálykirándulásra ugyanez, meg ha esetleg nem tudják amit visz elég lesz-e.

Ilyenkor a gyerek hazaértével számon lenne kérve, nem? "

Nem. Pont ellenkezőleg. A zsebpénz = "tessék X ezer forint, költsd el belátásod szerint, oszd be, nem kapsz többet eddig és eddig!"

Nincs meghatározva, hogy mire költheti (természetesen illegális dolgokra ne, koránál fogva tiltottakra se), pont az van meghatározva, hogy mire NEM kell belőle költenie (csak ha akar) -> X mennyiségű ruhát, kaját kap.

2015. okt. 2. 18:37
 12/18 anonim ***** válasza:
68%

A 11-esnek igaza van. Még annyit fűznék hozzá az általa mondottakhoz, hogy a zsebpénz nevelőeszköz is,

Segít gyakorolni az adott fiatalnak, hogy adott összegű pénzt beosszon egész hétre vagy hónapra.

2015. okt. 2. 19:09
 13/18 A kérdező kommentje:

"Szerintem is, de nem arra gondoltam. Meghatározott dologra adott pénzre, pl. ha csavarogni mennek barátaival és nem visz magával kaját, vagy osztálykirándulásra ugyanez, meg ha esetleg nem tudják amit visz elég lesz-e.

Ilyenkor a gyerek hazaértével számon lenne kérve, nem? "

Nem. Pont ellenkezőleg. A zsebpénz = "tessék X ezer forint, költsd el belátásod szerint, oszd be, nem kapsz többet eddig és eddig!"

Nincs meghatározva, hogy mire költheti (természetesen illegális dolgokra ne, koránál fogva tiltottakra se), pont az van meghatározva, hogy mire NEM kell belőle költenie (csak ha akar) -> X mennyiségű ruhát, kaját kap.

A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.

Nehéz felfogni hogy épp azt magyaráztam amire te azt hitted zsebpénznek mondom?

Alap pénz-élhetőség, menza, alap ruha, higiénia

Meghatározott-Ezt a pénzt X-Y-ra adom, ami nem muszáj, nem szükséges, de ne hulyeségre költsd!

Zsebpénz-arra b-ssza el amire akarja

2015. okt. 2. 19:34
 14/18 anonim ***** válasza:
55%

Nem tudom mennyire márkás termékekkel járnak és mit vesznek. Emlékszem amikor én gimibe jártam nagyon sok 11.-12.-es már autóval járt suliba. Voltak márkás cuccaik is akkoriban a Retro farmermárka ment nagyon. Nem is volt egy budai gimi..

Nem tudom ki mennyi zsebpénzt ad a gyerekének de ez függ anyu apu havi keresetettol is. Nem is tudom mi mehet ma az elit budai gimiben vagy magánsuli ám talán egy fizetésnyi pénzt kapnak. De ez régen is igy volt meg a kommunizmusban is, akinek jól menő orvos, ügyvéd vagy más nagy beosztású volt az apja anyja az akkor is jól élt csak ezek a márkák nem voltak.

2015. okt. 2. 19:35
 15/18 anonim ***** válasza:

Hát nem értem pontosan a kérdést xD

Én kpok zsebpénzt arra költöm amire akarom de tudják mire megy el... ruhák, kaja, telószámla, benzin a robogóba, bulik ilyesmi vagy ha megtetszik valami.

Nemtom nekem megveszik a ruhát nem kell hazudnom érte nem tudom mi ebben olyan hihetetlen xD Nem kell a kajapénzt eltennem ha ruhát akarok magamnak.

Ez mindig is így volt.

18/F

2015. okt. 3. 08:53
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Azzal sose értettem egyet, hogy a gyerek vegye magának a kaját vagy a ruháit. Ezt szerintem a szülőnek kötelessége állni.

Kamaszlányom van, kimondottan zsebpénzt nem kap, de ez nem jelenti, hogy nincs költőpénze. Ha tudom, hogy mennek valahova a barátaival szoktam adni neki 1-2 ezer forintot (ezt nem napi rendszerességgel kell érteni, de nyilván nyáron gyakrabban mint suli időben).

A költőpénze olyanokból jön össze, hogy kap a nagyszülőktől időnként, ha lemegy vásárolni nem kell minden fillért visszaadnia, kirándulásoknál amit megspórol megtarthatja.

Kajára nem kell költenie, mert itthon is mindig van főtt étel, illetve a suliba csomagolok szendvicset. Ha ez nem tetszik neki, és mondjuk pizzázna azt magának kell állnia.

Ruhánál mindent megkap amire tényleg szüksége van. Ha ezen felül szeretne valamit arra is magának spórol. A drágább dolgokat alkalomhoz kötjük, vagy beleadom azt az összeget amit rászántam és Ő kiegészíti.

Eddig diákmunkán még nem volt, ha bármikor úgy dönt vállal valamit biztos nem kérek egy fillért se tőle.

2015. okt. 3. 13:50
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem csak kiránduláskor adtak szüleim zsebpénzt. Az alap ruhatáramat is magamnak pénzeltem, mert anyám pl. nem gondolta, h 13 évesen nekem melltartó kell, vagy olyan cipőt-ruhát akartam, mint mások is, és nem tesóm elnyűtt, férfi pólói. Dolgoztam érte éveken át már 11 éves koromtól, hogy legyen mit költeni. Igen, ruhát és cipót vettem rajta... Jó sokáig tartott, mire összegyűjtottem, akkoriban kb. 1500 forintba került a piacon egy vlmennyire kinlző felső, és 4000-be egy kínais nadrág. 300- forintot kerestem hetente újságkihordással.
2015. okt. 3. 20:31
 18/18 anonim ***** válasza:

Kedves 17-es!

Nem tudom; hogy mennyi idős vagy, hol nőttél fel; így azt sem, hogy akkor és ott mi volt legális.

De ma, Magyarországon 16 évesnél fiatalabb gyermek nem dolgozhat. Legalább is törvényesen.

2015. okt. 3. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!