Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti adnátok zsebpénzt egy 13...

Ti adnátok zsebpénzt egy 13 éves lánynak?

Figyelt kérdés
(nem rólam van szó csak úgy jött magától a kérdés)
2015. szept. 6. 10:32
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk sosem volt divat ez a zsebpénz dolog,ha kértem pénzt,mindig kaptam,ha mondjuk el akartam menni enni egy sütit a barátnőmmel vagy ilyesmi.Most már 17 évesen pofám se lenne hozzá,így is nagyon sok mindent kapok szüleimtől.
2015. szept. 6. 10:37
 2/23 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem kellene

De ez függ a család anyagi helyzetétől és a szülőktől is

És nem több ezer forintot havonta, hanem párszáz forintot

És akkor tudna gyűjtögetni, és megtanulna bánni a pénzzel :)

2015. szept. 6. 10:37
 3/23 anonim ***** válasza:
95%
Igen. Az én lányom 6 éves kora óta kap - amióta iskolába jár. Nem túl sokat, inkább csak jelképes összeget hetente, hiszen semmire nem kell költeni. Így viszont elég ügyesen spórol, meg tud venni olyan dolgokat, amire vágyik.
2015. szept. 6. 10:38
 4/23 anonim ***** válasza:
86%

igen

elsőtől kapnak eleinte heti 300.-

majd 3.-tol heti 500.-

8.-tol heti 800.-

szabály : minden pénteken el kell tenni ami marad és KELL h maradjon belőle ha csak 10.- akkor annyi

ügyesek mert a nagylányom eddig olyan kb:30-32e gyűjtött össze a fiam meg kb:16-18e körül jár

2015. szept. 6. 10:52
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt zsebpénzem, kisiskolás lehettem nagyjából, mikor elkezdtem gyűjteni, párszáz forintokkal. Még emlékszem, hogy örültem az első kétezresnek, amit fel tudtam váltani. Az én gyerekeimnek is lesz, jó rendszernek tartom. Megtanít bánni a pénzzel.
2015. szept. 6. 10:56
 6/23 anonim ***** válasza:
33%
valamit valamiért... heti 1000ft nyugodtan bele fér... de akkor legalább segítsen be a ház körül.. meg ne hülyeségre költse... inkább gyűjtsön mindig valamire... értelmesre... ha látnám hogy tudna vele takarékoskodni meg nem édességet vesz belőle... meg nem másra költi... még akár 2-3ezer forintot is... de ha el költögetné akkor kicsit kevesebbet adnék hogy tanuljon meg vele bánni meg be osztani...
2015. szept. 6. 11:02
 7/23 anonim ***** válasza:
24%

Amit most látok hogy akinek van az inkább el.ssza. Ez a mai fiatalságra jellemző inkább.

Jó nyilván van aki nem, de elchips-ezik meg hasonlók. Utána meg úgyis megkapnak mindent szóval annyira nem tartom jó ötletnek.

Én kajapénzt kaptam és abból az 500 forintból megvettem mindent. Még buliba is simán elmentem + megvolt a reggeli is.

2015. szept. 6. 11:04
 8/23 anonim ***** válasza:
32%
Fokozatosan minimálisat,de rendszertelenül. Nekem is bőven bejött. :)
2015. szept. 6. 11:34
 9/23 anonim ***** válasza:
59%
Az iskolai büféhez pár száz forintot. De szerencsére rá tudtam venni, hogy inkább a boltban vagy a pékségben vegyen valami ételt, mert a büfében szinte csak chipset meg üdítőt lehet kapni. Nem kell ennél több pénzt adni, mert amire ezen kívül szükség van, azt megveszem én neki.
2015. szept. 6. 12:26
 10/23 anonim ***** válasza:
26%
Évek óta nem lehet az iskolai büfében chips meg magas cukortartalmu, vagy szensavas üdítő, utolsó. ...
2015. szept. 6. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!