Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehetséges még ezen változtatni?

Lehetséges még ezen változtatni?

Figyelt kérdés

Öcsémről lenne szó, gyakorlatilag nem tudunk rá hatni semmivel, mindegy mit teszünk.

Ez az egész ott kezdődött, hogy nagyon rossz jegyei voltak, de végül felvették az egyik középiskolába, ami nem éppen a legjobb, de nem volt más választás. Idén kezdte és már az első pillanattól kezdve voltak vele gondok. Panaszkodtak rá, hogy szekálja az osztálytársait, fenyegeti őket, verekedésekbe keveredik amiket ő kezdeményez. Szüleim próbáltak vele normális módon beszélni, de nem vált be, ugyanúgy folytatta. Megkértek rá, hogy beszéljek vele én is, hátha rám jobban hallgat. Semmi rosszat nem mondtam neki, csak hogy rossz látni mennyire rossz ez a szüleinknek, rájuk kéne hallgarnia a legjobban, csak jót akarnak neki stb. Erre simán megütött és otthagyott.

Alapjáraton csak hétvégére jövök haza(ha tudok), mert egyetemre járok és mellette dolgozom is. Szüleimmel jó a kapcsolatom, mindenben segítek nekik, abogy ők is nekem. Tervezem őket elvinni nyáron Angliába, mert amúgy is alig mennek valahova és nekik is kijár a pihenés.

3 hónapja összejöttem a barátnőmmel, múlt hétvégén bemutattam a szüleimnek és jól kijöttek egymással. Viszont őt is kiakasztotta öcsém viselkedése. Elhozta néhány barátját és elkezdtek hangoskodni. Szóltam nekik, hogy mi szeretnénk aludni és jó lenne ha halkabbak lennének, erre öcsém körberöhögött, bevágta előttem az ajtót és ugyanúgy folytatták. Pár percre rá elmentek, vissza csak öcsém jött részegen.

Másnap volt egy veszekedés közte és szüleink között, mire ő közölte, hogy ő elköltözik innen, de egy idő után lenyugodott.

Még pár hónapja történt, hogy fogadtak néhány osztálytársával, melyikük szerez hamarabb barátnőt. Na itt megint képbe jön öcsém, talált egy lányt, lefeküdtek és a lány terhes lett. Ismételten egyik vita kővette a másikat, mire kiderült, hogy mégsem az, szüleim próbálták otthon tartani, nem elengedni sehova, de vagy észrevétlenül elment, vagy hozzánk jöttek és nem lehetett őket kibírni, szóval nem vált be.

Valamint elkezdett cigizni is.

Szóval nem túl rózsás a helyzet otthon és sajnálom, hogy nem tudok segíteni, akárhogy is próbálok. Nincs semmi ötletem, mit tehetnénk.

2015. szept. 26. 23:18
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Hány éves az öcséd? A szüleid miért tűrik ezt? Ha elmúlt 18, akkor rakják ki, úgyis mindent jobban tud nálatok, boldoguljon.
2015. szept. 26. 23:20
 2/7 anonim ***** válasza:
19%
Ha jól értem, te felnőtt férfi vagy, az öcséd meg kb. 15 éves lehet, ha most kezdte a gimit. Mi az, hogy megüt? Meg mi az, hogy nem lehet kibírni, hogy kiszökdösik, visszabeszél? Egy-két atyai pofont miért nem kevertek le neki? Ennyire nincs tekintélye a szüleidnek? És ennyire mulya vagy, hogy ahelyett, hogy helyreraknád, mint annak a rendje, itt a gyakorin siránkozol, mert neveletlen a kisöcséd?
2015. szept. 26. 23:34
 3/7 anonim ***** válasza:
63%

Kamu? vagy nem? Na mindegy, jobb az óvatosság.

Ha nem az, akkor állatokkal, állat módjára kell viselkedni. Hierarchia, olyan, hogy megüt és hagyod? Ugyan, te vagy idősebb, visszakézből már repül is a parasztlengő.

Le kell törni a szarvát, ha kell, erővel. Most azt gondolhatja, ő otthon az alfahím.

Finomabb eszközök is szóba jöhettek volna, de sajnos nem reagáltatok időben és sajnos eldurvult a dolog.

2015. szept. 26. 23:35
 4/7 anonim ***** válasza:
kollégium ott nem lesz kit érzelmileg zsarolnija
2015. szept. 26. 23:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem teljes mértékben az új társaság van rá hatással. Én is teljesen megváltoztam, mikor bekerültem a gimibe. Új barátaim lettek, és bevallom, elég nagy hatással voltak rám. Csak én nem verekedni kezdtem el, hanem bulizni és cigizni. Sajnos ilyen ez a kényszerközösség. A gyerek nem mindig a megfelelő baráti társaságba kerül be.

Én elsőnek iskolaváltást javasolnék, aztán megnézni, hogy még mindig ennyire agresszív-e.

2015. szept. 27. 06:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én öcsém is ilyen, engem is többször megütött már. Már 35 éves de még mindig anyám nyakán él(ősködik) mert egy munkahelyet nem tud megtartani 2 hónapnál tovább.Egyforma neveltetést kaptunk, sőt vele még engedékenyebb is volt anyám. Próbáljátok pszichológushoz vinni, bár kétlem, hogy ez segítene rajta. Ilyen típusú ember. Nincs remény.
2015. szept. 27. 10:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Szabaduljatok meg tőle, nincs más választás.
2015. szept. 27. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!