Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megengednétek a 17 éves...

Megengednétek a 17 éves lányotoknak hogy pálinkát igyon?

Figyelt kérdés
2015. szept. 25. 20:20
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
72%
Hát én 5-6 feles házi pálinkától nagyon berúgnék. :D 25/N
2015. szept. 25. 20:56
 12/32 anonim ***** válasza:
63%

Én 1x megengednem neki az 5-6-ot is , de nem családi összejövetelen, hanem otthon es akkor rájön, hogy ez eléggé sok

De rendszeresen semmiképp nem engedném

2015. szept. 25. 20:56
 13/32 anonim ***** válasza:
55%
Ha sokat iszik és berugik, intő példa lesz neki igy elsőre :D nekem is az volt, azota se iszok alholt
2015. szept. 25. 21:00
 14/32 anonim ***** válasza:
83%
Azzal,hogy a gyerekedet tiltod valamitől,ugyan úgy meg fogja tenni... Egy 17 éves ember már szinte felnőtt... Az pedig,hogy 18 éves kora után,csak 1 kérdés,hogy MIÉRT? Vannak akik már 14-15 évesen olyan szellemi szinten vannak mint egy normális felnőtt ember,más pedig még 20 éves korában gyerek. Szerintem nem a papíron lévő életkor határozza meg... 17 éves fiú vagyok,dolgozok,suliba járok,van jogsim (autó) amibe én tankolok (persze ezt a szüleimtől kaptam).. Szóval ha 17 évesen autót vezetek,dolgozok,akkor miért ne rughatnék be akkor amikor én akarok? Egy normális 17 éves megbízható embert szerintem el lehet már engedni... Erről a szüleim is így félekednek.. Illetve ígyis-úgyis inni fog,akkor mondja meg hogy apa/anya ma este elmegyek inni a barátaimmal,majd jövök minthogy azt mondja,hogy ottalszik a barátnőjénél aztán másnap facen megláttok róla egy képet ahol részeg.. Szerintem az sokkal roszabb lehet egy szülőnek.. Ismerőseim között kb 10-ből 3 szülő vélekedik úgy ahogy az enyémeik,de garantálom hogy a maradék folyamatosan hazudik,hogy hova megy és ugyan úgy iszik mint én... És kb 10x annyit veszekszik a szüleivel mint én.. Azzal,hogy szigorúan tartod a gyereked maximum azt éred el,hogy meg fog utálni de változtatni úgysem tudsz a helyzeten,az maximum 13-14 éves korban működik...
2015. szept. 25. 21:10
 15/32 anonim ***** válasza:
97%

" berugik" :D hát, ezen jót nevettem berúg talán.

17 évesen hétvégente a diszkóban szerinted mennyit iszik? Nem egy kupicát!

2015. szept. 25. 21:12
 16/32 anonim ***** válasza:
3%

1, de max. 2 felest engednék egy 18 éven alulinak.

Nem tiltanám, de azért figyelnék rá, be ne rúgjon. Ha megengedem, lehet, hogy nem lesz számára annyira vonzó.

Valóban nincs értelme tiltani.

Nekem nem nagyon engedték, legalábbis kemény véleményük volt az italfogyasztásról. Ennek az lett a vége, hogy ahogy 18 éves lettem, és elmentem egy bulira, elhatároztam, hogy na most úgy Istenesen be...szok. Kíváncsi voltam milyen az.

Nos, megittam 9 feles házi körtepálinkát, meg rá egy sört. Hát össze vissza hánytam mindent.xD

2015. szept. 25. 21:17
 17/32 Lunariana válasza:
1%
Megmondsnam neki, hogy ne igyon ,mert en azt szemely szerint undoritonak tartom. Emondanam neki, hogy igyon, de igy tonkre is teheti az eletet, ha gyakran sokat iszik, tovabba, ha egyszer nagyon berug, es egy nagyobb bulin van tavol a haztol, kiszolgaltatott lesz a tobbi elmebetegnek. Tovabba ha meg egyszer ( ezt az elso leivas utani napon mondanam) berug nem engeded be a hazba/lakasba. Mondanam, hogy budos lesz es sokan emiatt megvetest tanusithatnanak fele. Lanynal szerintem ez undorito.Egednem, de kozolnem vele, hogy keveset,es, hogy remelem, hogy tobbet nem csinalja. 13 eves lany valasza (en).
2015. szept. 25. 21:32
 18/32 anonim ***** válasza:
95%
Én kérdés nélkül ittam 17 évesen rumot, ha kedvem volt.
2015. szept. 25. 21:42
 19/32 anonim ***** válasza:
18%

A magyar elég alkesz népség, itt nincs olyan rezisztencia az alkoholos pancsokkal szemben mint máshol.

Persze az alkohol az egyik legáltalánosabb és elterjedtebb drog az egész világon, úgyhogy arab államokon kívül szinte sehol sem kezelik tiltott vagy igazán megvetendő dologként amíg még nem éri el az illető a masszív, remegő kezű alkoholista állapotát.

Szóval az alkohol-kultúra itthon pocsék, de hát az abszolút tiltás ilyen életkorban teljesen értelmetlen.

Igyon, de ha a saját hányásával beborítva jön haza, akkor másnap a seggével porszívózza össze a lakást.

2015. szept. 25. 21:52
 20/32 anonim ***** válasza:
97%
Családdal egy max két feles. Barátokkal meg úgysem tudod mennyit iszik. Én ennyi idősen totál seggrészegre ittam magam haverokkal szóval ez nem rajtad hanem a lányodon múlik.
2015. szept. 25. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!