Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám kiborít, mit csináljak?

Anyám kiborít, mit csináljak?

Figyelt kérdés
A nyáron tettem le a szakmunkás vizsgát. A volt gyakorlati helyemen el is tudtam helyezkedni. Heti öt nap megyek, de néha bevállalom a szombat és vasárnap délelőttöket is, egy kis plusz pénzért. Otthon is elég sokat besegítek, mind fizikailag (mosás, takaríts, főzés) mind anyagilag. Anyának az a baja, hogy beiratkoztam érettségire, esti levelezőn. Állandóan azzal piszkál, hogy elvonja a figyelmemet a munkától és kirúgnak (reggel nyolctól délután négyig kéne dollgoznom, de suli időben elkéretzkedek kettőkor, ezt viszont pótolom a többi napokon), meg olyanokat vág a fejemhez, hogy így is h*lye vagy, minek játszod az okosat, meg mit érsz el vele, ha leteszed, úgyse lesz belőled semmi. Mit gondolsz, miért szakmunkás iskolába jártál. Nagyon kezd elegem lenni ebből a helyzetből, szeretnék minél messzebb jutni, és ehhez a tanuláson át vezet az út. Tudom magamról, hogy nem vagyok a legokosabb, de úgy gondolom, hogy ha van rá lehetőség, akkor azt meg kell ragadni, élni kell vele. Csak ezt anya nem akarja megérteni, szerinte ez csak felesleges idő és pénzkidobás.

2015. szept. 13. 22:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%

Aki ilyen szepen es helyesen fogalmaz, mint te, azt a tanulasban nem szabad korlatozni, mert nemhogy szellemileg alulmaradott, hanem eppen ellenkezoleg. Az intelligenciat viszont apolni kell, foleg fiatal korban, hogy elore fejlodjon, ne pedig visszafele.

Lehet, anyad attol fel, hogy ha tobbet keresel, elkoltozol, o pedig nem akar egyedul maradni (nem derult ki, van-e testvered, apukad), illetve irigy, hogy neked lehetoseged van arra, amire neki soha nem volt. Biztos nehez lehet neki is, leragadva ahol most van.

Abban, hogy hogyan juss elore, talan tudok tanacsot adni. Ha erdekel, irj privatot.

2015. nov. 18. 14:18
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Hárman vagyunk lányok, én vagyok a legidősebb. A két húgom közül az idősebbik gimnáziumba jár, a fiatalabbik még általános iskolás. Apukánk meghalt, még amikor én még hét éves voltam.
2015. nov. 18. 17:37
 13/17 anonim ***** válasza:
49%

ha te is tudod hogy nincsenek jó képességeid tök felesleges

a papir sehova se visz az életben

2015. nov. 18. 18:15
 14/17 A kérdező kommentje:
Vannak képességeim amiben jó vagyok, cukrásznak tanultam, kitűnő eredménnyel végeztem el, szeretném ezen képességeimet továbbfejleszteni. Az iskola mellett járok önköltségen idegennyelvet (angol) szeretnék majd egyszer le nyelv vizsgázni, szeretnék főiskolára menni, ezen a turisztika vendéglátás szakon.
2015. nov. 18. 18:20
 15/17 anonim ***** válasza:
57%

Először is, az írásod teljesen intelligens embert tükröz. Sokan érettségivel de még akár diplomával sem tudnak normálisan írni és fogalmazni, szóval ne hidd el azt, hogy nem vagy okos és nem viheted semmire.

A másik az, hogy ha a cukrász képzést kitűnőre teljesítetted, akkor az érettségi sem foghat ki rajtad. Tehát tanulni tudsz.

Valószínűleg egy főiskolai képzés sem okozna gondot, de az már kérdéses, hogy szükséges-e ehhez a pályához. Sokan presztízs-kérdést csinálnak a diplomából, de pl pont egy cukrásznak nem feltétlenül szükséges. Vendéglátóipari, idegenforgalmi szakokon bővítheted a tudásodat, de gyakorlati tudást a főiskola nem ad. Legalábbis nagyon ritka.

Tehát szerintem mindenképpen érettségizz le, és törekedj a cukrász vállalkozás beindításában. Ha jól csinálod, akkor nem fog elmaradni a siker, még ha eleinte nehezen is indul be.

Persze az érettségi sem feltétel egy jó vállalkozáshoz, de manapság az tényleg alapnak tekinthető, habár egy ember műveltsége és intelligenciája nem az érettségitől függ. Mégis jobb, ha megvan.

2015. nov. 19. 10:07
 16/17 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem is csináld tovább a sulit és munkát ameddig tudod, és ha leheetőséged van vagy költözz el vagy menj külföldre.Csak így tovább
2015. nov. 19. 16:07
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Jól teszed, hogy tanulsz. Javasold anyukádnak, iratkozzon be ő is. Szegény, nem lát tovább az orránál, neked már most jóval szélesebb a látóköröd. És főleg bátran tűzöl ki célokat, amiket el is fogsz érni. Ha az általánosban nem voltál túl jó tanuló, annak ezer és egy oka lehet, egyáltalán nem biztos, hogy az általános képességeidben volt a hiba. (éretlenül kerültél be / a tempót a jobban felkészített gyerekekhez szabták / nem voltatok egy hullámhosszon a tanítóval / nem kaptál otthonról segítséget / elhitted magadról, hogy csak ennyire vagy képes / stb.

A nyelvgyakorláshoz keress az interneten is anyagokat, sok ingyen használható dolgot is találhatsz.

2015. dec. 13. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!