Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya miért ilyen konzervatív?...

Anya miért ilyen konzervatív? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Nem életbevágóan fontos probléma, nyugodtan hívhattok hisztis kislánynak, de az értékelhető válaszolnak jobban örülnék (de senkit se fogok lepontozni :3). :)

35 éves volt, mikor születtem, késői gyerek vagyok. Arról van szó, hogy Anya régebben mindig telebeszélte a fejemet mindenfélével, példákat is írok. 12,5 évesen vett nekem először foghúzva toppot, amit körülöttem a lányok mind már 10-11 éves koruk óta hordtak, és csak pár hónapja kaphattam rendes melltartót. Kisebb koromban mindig azzal tömte a fejemet, hogy azért nem vesz, mert kilazítja a mellizmokat és felnőtt koromban úgy fog kinézni a mellem mint egy felakasztott tejeszacskó, én meg ezt elhittem (Ki ne hinne az anyjának?!), csak nemrég olvastam utána, hogy ez csak egy buta teória, ez nem igaz, sőt, pont ellenkezőleg. Itthon pedig ha látja, hogy van rajtam megkér, hogy vegyem le, mert "felesleges" és "egészségtelen" ilyen korban.

Már 12 évesen elkezdtem szőrösödni, 13,5 évesen kérdeztem anyát, hogy szerinte a gyanta jobb-e vagy a borotva, hol tudnék venni stb. Az volt a válasza, hogy ne vegyek ilyeneket, mert csak megerősíti a szőrzetet, felesleges. Na igen, de nem ő ég miatta tesiórán, vagy bárhol ahol ujjatlan pólót veszek fel. Csak ritkán festhetem ki a körmöm, mert ha kifestem és következő nap suliban kapok egy 3-ast, az biztos azért van mert tanulás helyett szépítgettem magam. Nem csinálhatok semmit a hajammal (vasalás, göndörítés, melír, festés, stb.), mert "tönkreteszi" (ne zavarja, hogy összes korombeli ezt csinálja) a hajat, ha pedig félig a szemembe söpröm (azért, hogy legalább ennyi extra legyen benne, ha már más nem lehet), akkor meg azt mondja milyen ápolatlan, k...ás, pedig mások ezt sokkal feltűnőbben is csinálják, mégis mindenki szépnek, csinosnak tartja őket, és még senki se szólta meg őket azért, hogy miért így hordják a hajukat. Nem sminkelhetem magam, mert "még túl korai". Nem hordhatok divatos ruhákat, mert "sz...ok". Nem lehet magassarkúm, mert "tönkreteszi a lábat". És ezt még estig sorolhatnám.

És még Anya azon csodálkozik, hogy miért nem csorgatják értem a nyálukat a fiúk, pedig ő is észrevehetné, hogy ezzel a "semmi menő - semmi korszerű" stílussal aligha tetszenék meg valakinek.

Anya miért ilyen konzervatív? Értem én, hogy csak jót akar nekem, és szeretem őt, de nem tudja felfogni, hogy a 21. Században vagyunk. Mit tegyek, hogy én is normális kamasz lehessek, és ne fogjon ily rövid pórázon? Amúgy 14 éves vagyok.

2015. szept. 13. 14:21
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem a szőrtelenítés leszámítva teljesen igaza van. Tényleg felesleges tönkretenni a hajadat mindenfélével. Szerintem hülyeség minden nap vasalgatni, göndöríteni. Elég egy-egy alkalomra. Nálunk a suliban nem nézték jó szemmel a színes körmöket. A melltartóban is igaza van. Teljesen rendben van, hogy mostanában kezdtél el hordani. Előtte elég egy kis top. Magas sarkúban sem kell járnod.

Bár a mai 14 évesek már olyanok, mint a 25-30 évesek. De nem kell neked is olyannak lenni. És nem is kell, hogy a pasik csorgassák utánad a nyálukat.

Anyukád nem konzervatív, csak nem akarja, hogy egy tipikus mai ribi legyél 14 évesen.

2015. szept. 13. 14:58
 12/30 anonim ***** válasza:
93%

ma 14:52

Nem nyájszellem, de tudod te milyen érzés, ha az egész osztály csúfol, és senki nem barátkozik veled??

21 vagyok, és most KEZDEK kialakítani baráti kapcsolatokat, ugyanis kiskamasz koromtól érettségiig mást se kaptam SENKITŐL, csak azt, hogy ciki vagyok. Nem volt kamaszkorom.

A smink, magassarkú, hajfestés stb szerintem se fontos, de hadd szőrtelenítsen már, meg hadd hordjon már melltartót ha akar -.-"

2015. szept. 13. 14:59
 13/30 Andizsuzsi ***** válasza:
38%
Én fiús anyaként elmondhatnám neked, hogy a fiúk milyen lányokat szeretnének (nem egy buliba, hanem úgy hosszabb kapcsolatra), de felesleges, mert a te korodban a lánytársaknak megfelelési kényszer minden mást felül ír. Anyád nem konzervatív, hanem felnőtt, aki gyerekként tekint rád. Te pedig lázadó kamasz vagy. Ilyen az élet. A melltartó pedig nem kor, hanem fejlettség kérdése.
2015. szept. 13. 15:15
 14/30 anonim ***** válasza:
24%
13-as, azt nem írod, miért kaptál az arcodra. Pedig az is fontos. Ha azért ciki, mert nem festi akörmét, meg nem vakolja magát, akkor igazából a társaság ciki, nem ő. És ezért tartopm nyájszellemnek, mert ilyen hülye külsőségekben akar megfelelni, nem az igazán fontos dolgokban.
2015. szept. 13. 15:40
 15/30 anonim ***** válasza:
70%

Csatlakozva Andizsuzsihoz, én is elmondhatnám neked, hogy a 15 éves fiam miképpen nyilatkozik a kimázolt, festett hajú, pitsáig érő miniszoknyában, magassarkúban billegő, folyamatosan Facebookon lógó osztálytársnőiről, de úgysem érdekelne. Két lányról hallottam eddig pozitívan nyilatkozni, mindkettőnél a jó beszélgetés, a kedvesség és az okosság került megemlítésre.:-)

No mindegy, egy-két dologban igazad van, a szőrtelenítés (ha tényleg szükséges) és a melltartó (ha egyáltalán van mit tartani) jogos. (Én ugyan gyűlölök melltartót hordani, de sajnos már muszáj.:-)) Az összes többi fölösleges. Megértem, hogy nem szeretsz kilógni a képből, nehéz elfogadni 14 évesen, hogy nem a hajfestéktől, a rucimmucitól meg a körömlakktól leszel "valaki", de azt az egyet hidd el nekem, mint háromfiús anyának: valamirevaló, értelmes srác szemében ezek a dolgok semmit nem számítanak.:-)

2015. szept. 13. 15:47
 16/30 anonim ***** válasza:
73%
Azért kíváncsi vagyok, mondanák-e ezek a fiúk otthon, hogy "te anya, nem érdekel, hogy a Rózsika egy kikent qrva, úgy megdugnám, hogy nem tudna egy hétig járni".
2015. szept. 13. 15:59
 17/30 anonim ***** válasza:
69%
Próbálj vele beszélni ! Mondd el neki amit érzel , mutasd meg neki a kérdésed ! Írhatsz priviben
2015. szept. 13. 16:02
 18/30 anonim ***** válasza:
65%

"egy fejlettebb 12 eves mar siman oltozhet es sminkelhet ugy, mintha 20 eves kenne!"

Na ne röhögtess már, hogy egy 12 éves gyerek kifejezetten röhejes lenne teszem azt egy estélyiben vörös rúzzsal.

2015. szept. 13. 16:09
 19/30 anonim ***** válasza:
18%
16-os, megírtad a lényeget. A fiúk csak egy tömőfészket látnak az ilyen miniribikben, nem gyermekeik anyját.
2015. szept. 13. 16:10
 20/30 anonim ***** válasza:
87%
19-es! Mondjuk azt is tegyük, hozzá hogy a legtöbb ilyen korú fiúnak nem is a családalapítás jár a fejében. (szerencsére)
2015. szept. 13. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!