Mit csináljak, hogy ne akarjanak már rámtukmálni egy jogosítványt?
A szüleim az őrületbe kergetnek már 5 éve a jogsival, hogy csináljam már meg, mert "kell".... De hót fölösleges, sose vezetnék kb.
Akkor minek??
Most a legújabb, hogy kifizetik nekem, csak csináljam már meg. De nem akarom, hogy tök fölöslegesen ennyi pénzt dobjanak ki az ablakon.
Hogy beszélhetném le őket végre?
Mutasd meg nekik ezt a kérdést.
Mondd el, hogy annak ellenére, hogy itt mindenki a jogsi mellett érvelt, te mégsem akarod. Így ők is látni fogják, hogy téged nem lehet meggyőzni.
Hülyeséget csinálsz, de a te döntésed. Ők megadták a lehetőséget, a többi már nem rajtuk múlik.
Én sejtem mit érzel..de én is azt mondom,hogy csináld meg...egyrészt,ha 5 éve "zaklatnak" vele,egy fél év az életedből és békén hagynak,azt meg valóban nem lehet tudni,hogy mikor hozza úgy az élet,hogy szükséged lesz rá,olcsóbb meg gondolom nem lesz:D
Amúgy nekem sem hiányzott a hátam közepére se,azóta se mentem(5 éves a jogsim) 200km-nél többet,én sem szeretek vezetni,és szintén inkább busz-párti vagyok,de nekem már van két kicsi gyerekem,így azért tudom mennyivel kényelmesebb autózni...(egyelőre a férjem megoldja,de azért jó lenne függetlenedni tőle,)
Ha nem akar jogosítványt, akkor nem akar. Mit kell ilyen büdös paraszt módjára tukmálni minden kommentelőnek? Igen néha van előnye, de nyilván tisztában van vele a kérdező is.
Amelyik munkához meg a jogosítvány miatt vesznek fel valakit tapasztalt jelentkezők helyett, ott nem lehet komoly elvárás a dolgozóktól.
Ez nem pénzkidobás, hanem befektetés. Nem hiszem, hogy ennyire pontosan tudod mit produkál veled később az élet. Ha a mostani állásodat nem nyugdíjas állásnak szánod, mert itt semmi nem biztos, akkor én igen is megcsinálnám a helyedben, mert mi van ha másik állás kell és csak a jogsin múlik?
A mentő pedig nem visz el minden esetben, ez nagy tévedés. A sürgősségire a legtöbb ember saját lábán érkezik, vagy beviszi valaki. A világon nincs annyi szabad mentőautó, mint ahány beteg van.
A másik indokom pedig, hogy az érettségit sem hívják ma már semminek, de ha nincs akkor eléggé ferdén néznek az emberre. A B kategóriás jogosítvány épp olyan alap szerintem, mint az érettségi. Lehet ez most kicsit nagyképűen hangzik, de minősíti az embert az én szememben. Bár engem leginkább pasinál ábrándít ki, ha nincs jogosítványa, de nőknél is egyre inkább elvárandó.
Még valami: Egy darabig én sem vezettem sokat, mert nem volt rá szükség, de aztán egyik napról a másikra hozta úgy a sors, a munka stb. hogy el kellett kezdenem vezetni. Közben a férjem elment külföldre melózni, nem számíthatok egyedül senkire, nem tudom mi lenne velem autó nélkül. Manapság szükséges rugalmasnak lenni a közlekedésben, nem szeretik az olyan embereket, akire várni kell ,mert nem jött a busz, el kell menni érte, ki kell menni elé stb. mintha hiányozna fél lába.
Ha neked nem elég amiket leírtunk, ne fogadd el, de meg fogod bánni később.
Én 27 vagyok, tőlem is sokan kérdezik, miért nincs? ?? Mert nem kell. . Dolgozni bicoval járok, iskolába busszal mentem és tuleltem. Néha hátrány, pl a barátom beteg volt, nem tudtam orvoshoz vinni, aposomnak kellett szólni. Szerencsere ilyen 5 évente egyszer fordul elő.
Akik azt mondják, bármikor szükség lehet rá, azok csak azért mondják, mert már képtelenek autó nélkül élni, és eszükbe sem jut, hogy a benzingőzön is túl van élet, nem kell hozzá atszervezni az életed.
A másik ok amiért nekem nincs, hogy én félek a vezetéstől, túl veszélyesnek tartom, és magam és mások epsege érdekében inkább kihagyom a lóerőket. Ha nem érzed magad alkalmasnak, illetve feleslegesnek érzed egyáltalán nem kötelező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!