Úgy nevelitek/nevelnétek a gyerekeiteket, ahogyan titeket neveltek a szüleitek vagy van amit másképp akartok csinálni?
Ha van, amit biztosan másképp csinálnál a gyereknevelésben, amit úgy érzed, a szüleid elrontottak veled kapcsolatban, mi az?
Esetleg teljesen másképp nevelitek a gyerekeiteket? Azok pedig, akiknek még nincs: hogy tervezitek nevelni? Úgy, ahogyan titeket vagy teljesen másképp?
én tizen három vagyok de sokmindent másképp csinálnák....
1.nem élnék eggyütt alkoholista bunkó emberrel legfőkképpen nem csinálnék ugy gyereket.
2.nem üvöltenék vele ha 5ösnél rosszabb jegyet kap.
3.időben világosítanám fel a menstruációról. mem hagynám h tudatlan 13 éves legyen
4.lenne saját szobája és nem a z apja lenne egyedül a neagyobbb szobába.
naggyából ennyi
Okosabban magyaráznék el neki dolgokat, és nem viccelődnék olyannal, amit a gyerek még nem ért, vagy félre ért és másnap azt meséli az iskolában, óvodában.
Nem dohányoznék szobában.
Amit én máshogy tennék az a féltés/szigorítás enyhítése.
Nekem annak idején nagy cirkusz volt abból hogy motorozni fogok, húgomat a mai napig hívja anyám hogy merre jár, pedig 21 éves... Ilyeneket én nem csinálnék a sajátommal ha lesz egyszer
máshogy
- én nem verem, nem tartom félelemben, fenyegetettségben
- hagynám, hogy közösség tagja legyen, mehessen a barátaihoz és ők is jöhessenek (szocializálódás)
- a cigi, drogok ellen még nem tudom hogy lehetne tenni, ha kipróbálni akarja, vagy rászokik
Másképp. A mi családunkban az érzelmek kinyilvánítása egy kerek 0 értékével bír.
Ezt változtatnám meg. Én sose kaptam ölelést, puszit, sose mondták, hogy szeretnek. Persze, tudom, hogy szeretnek, de akkor is. Emiatt most zárkózott vagyok, és nehezen oldódom emberek közt. Klassz...
Anyámék most egyfolytában dolgoznak. Ezt is megértem, hiszen kell a pénz az élethez a társadalomban, és ezt főként miattam teszik. De én biztos megoldanám valahogy a közös programokat, vagy bármit, ami kikapcsol engem, nem lennék hárpia és főleg nem ivással szórakoztatnám magamat. Elmennénk túrázni, közösen sportolni, meg ilyenek.
Szeretnék sokkal inkább bizalmasa lenni a gyerekeimnek majd, mint nekem az anyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!