Tudnék valahogy segíteni édesanyámnak, hogy boldogabb legyen? Kicsit hosszú, többi lent.
Nos, én kicsit máshogy gondolom.
Kell Anyukádnak egy kis löket, Anyukád túlságosan is háttérbe szorítja magát. Az enyém is ilyen, és szervezek neki közös programokat, ahol nagyon jól érzi magát.
Nem kell semmi extra dologra gondolni, kis kirándulás, strand, hajózás, egy esti fagyi..... Én pesti vagyok, nem tudom, te hol élsz, de mindenhol lehet valamit találni. A szülőket nagyon meg kell becsülni, bár itt nem divat, de én nagyon hálás vagyok, mert erőn felül még felnőtt koromban is támogatni akar, pedig már nincs rá szükségem. Arra vigyázz, ne érezze azt, hogy felesleges, és te támogatod. És tudom, ciki, nem egy városban lakunk, de naponta beszélünk telefonon.
52 éves????? Akkor nagyon fiatal :) AZ enyém 65.
Manapság az 52, semmi!
Szerintem ha anyukád még ennyire gyászolja a húgodat (amit meg tudok érteni), akkor nem programokra van szüksége, hanem segítségre, terápiára. Ha 11 év alatt nem tudta ezt úgy "feldolgozni", hogy nagyjából teljes életet éljen, akkor magától sosem fogja.
A legjobbat az tenne neki, ha egy pszichológussal beszélne, vagy valamilyen csoportos terápiára menne el, ahol beszélhetne a fájdalmáról, gyászáról.
Édesanyád élete nem azért boldogtalan, mert nem jár el otthonról, hanem mert nem képes továbblépni, ebben kellene neki segítened.
Ha vallásos, akkor esetleg a hite is segítséget nyújthatna neki, beszélhetne a helyi lelkésszel pl.
1.Folyamatosan éreztesd vele a szereteted. Beszéljetek gyarkran telefonon és amikor csak tudsz, menj át hozzá, ilyenkor akár be is segíthetsz neki a házimunkában. A gyerekedet is vidd magaddal, hiszen egy nagymamának az unokája a legnagyobb kincs:)
2.Vidd el kirándulni, szervezz neki programokat. Az én nagymamám például nagyon boldog, amikor évente kétszer ki sikerül cibálnunk az erdőre csalàdostul. Ha azt mondja anyukád, hogy erre nincs ideje, meg ilyesmik, akkor is erőltesd (persze normàl keretek közt), meglátod, a végén nagyon boldog lesz.
3.Tényleg beszélhetnél apukáddal is egy kicsit, ha nem is hoz eredményt, egy próbát megér:)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!