Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Úgy féltem a lányom…...

Úgy féltem a lányom… Szerintetek van okom aggódni?

Figyelt kérdés

A lányom vőlegényéről van szó. Régebb óta együtt vannak, hamarosan esküvőt terveznek. Engem viszont zavar, hogy a jövendő vejem eléggé szigorú és erélyes tud tud lenni. Ha rosszat mond neki valaki, keményen megmagyarázza az illetőnek a saját igazát.

Alapvetően, tisztességes ember, lányommal és a velem is rendes. Munkahelyen sincs rá panasz.

A rokonságához tartozik az anyja testvére, aki a jövendő nászaszonnyal lakik. Rendkívül zsémbes, kukacoskodó, elviselhetetlen, vele marják egymást elsősorban. Ez sem túl jó a lányomra nézve, bekerülni egy ilyen családba. Másrészt félek, hogy később talán a lányomat is elnyomná – akár a férje, akár ez az asszony.

Mások szerint alaptalan az aggodalmam, örüljek, hogy ilyen erős férje lesz a lányomnak, aki meg tudja védeni a családot, és ki tud állni a saját érdekeik mellett… A nénivel meg úgysem szükséges foglalkozni.

2015. aug. 24. 17:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
28%
Az egyik néni "kukacoskodó" az anyós zsémbes, te meg paranoiás. Ti lesztek a 3 muskétás.
2015. aug. 24. 21:19
 12/17 anonim ***** válasza:
68%
Nekem is határozott, a saját véleménye mellett kiálló és nehezen meggyőzhető párom van. Veszett már össze másokkal, de velem még nem és nem azért, mert nekem nincs véleményem, vagy mert mindent ráhagyok. Eleve ismerem annyira, hogy ha valami bosszant, vagy nem értek egyet vele úgy mondjam, hogy az ne "valami rossz" legyen. Sok függ azon, hogyan tálalja valaki a mondandóját. Volt, hogy nem értettünk egyet, akkor megbeszéltük, hogy én ezért meg azért gondolom úgy, ahogy és hogy nem tudsz meggyőzni, kész. Másoknak tűnt már úgy, hogy elnyom engem, de valójában szinte mindig véghezviszem az akaratom, csak diplomatikusan. Ha túllép egy határt (pl. úgy akart bemutatni a szüleinek, hogy váratlanul, csapzottan izzadtan egy túra után. Akkor azt mondtam, hogy nem, nem értette meg, fogtam magam és elmentem haza. Onnantól fogva mindent megbeszél velem.) ha akar a lányod, ki fog állni magáért, mert csak azt lehet elnyomni, aki hagyja magát. Nem kell ezért aggódni. Akkor kellene aggódnod, ha tettlegességgel bántaná a lányod, vagy ha azt látnád hogy a lányod állandó jelleggel szomorú, gyötri valami és nem hajlandó beszélni róla. Ha ez nincs meg, akkor viszont vlsz jó a kapcsolatuk. Meg eleve vannak olyan nők, akik kimondottan azt szeretik, ha irányítják őket.
2015. aug. 24. 21:33
 13/17 anonim ***** válasza:
ma 21:33-as: Végre egy kimondottan értelmes, realista és pozitív hozzászólás!
2015. aug. 24. 22:10
 14/17 anonim ***** válasza:
68%
Igen: joggal félted a lányodat. A vőlegény "szigorú, erélyes" tud lenni? Más, hozzá hasonlóan felnőtt emberekkel szemben lép fel úgy, mintha gyerekekkel volna dolga? Ha igen, a lányod a legnagyobb hibát követi el, ha legalizálni kívánja ezt a kapcsolatot. Az ilyen fajta férfi előjogának fogja tekinteni, hogy a feleségével úgy bánjon majd, mint egy irányítandó bábba, egy alattvalóval. A helyedben megtennék mindent, ami módomban áll, hogy megértessem ezt a gyerekemmel.
2015. aug. 24. 23:47
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem a lanyod valasztasaban az is szerepet jatszhat, hogy ilyen eroteljes, magabiztos karaktert valasztott, aki mindig kiall az igazaert. Szerintem - ha alapvetoen rendben van a leendo vejed - kar feszegetni a temat, mert legkozelebb is valoszinuleg hasonlo karaktert fog valasztani a lanyod. A lanyod tudja, hogy nem kedveled a volegenyet?
2015. aug. 25. 02:47
 16/17 anonim ***** válasza:

Egy dologra próbálnám a lányomat rávenni: ne költözzön az anyósához. Éljenek külön életet a szülőktől ha ennyire rossz ott a helyzet.

Viszont abba, hogy kivel házasodik, abba nincs beleszólása senkinek.

2015. aug. 25. 12:35
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A lányom csendesebb természetű, szolidabb tipus.

Ő azt mondta, azért választotta, hogy jó, ha van valaki a háznál, aki ki mer állni az érdekeinkért.

A nászasszony kedves, csak a testvére nehéz természetű.

De ha a lányom ő(ke)t akarja, akkor vmilyen szinten nekem is szükséges elfogadnom a döntését.

Remélem minden a lehető legjobban fog alakulni.

2015. aug. 25. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!